Άνοιξε ο δρόμος για την ανάπλαση του Λυκαβηττού

Σε τροχιά αναβάθμισης και αξιοποίησης περνά ο Λυκαβηττός, με πρωταρχικό στόχο την λειτουργία του ιστορικού θεάτρου.

Τα 407 στρέμματα του λόφου ανήκουν στο Δήμο Αθηναίων, ενώ τα υπόλοιπα 35 ανήκουν στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε, γεγονός που δημιουργούσε δυσχέρειες στην συνολική αναμόρφωση του διάσημου τοπόσημου της Αθήνας.

Δήμος Αθηναίων και ΕΤΑΔ οδηγήθηκαν σε συμφωνία, η οποία άνοιξε το δρόμο για τη συνολική ανάπλαση του λόφου και των υποδομών του. Με πρωταρχικό στόχο να ανακατασκευαστεί και να λειτουργήσει ξανά το ιστορικό θέατρο του Λυκαβηττού, το οποίο είναι ταυτισμένο με την πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Αθήνας και παραμένει κλειστό σχεδόν 20 χρόνια.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου, Στέφανος Δ. Βλαστός, υπέγραψαν στο Δημαρχείο την σύμβαση παραχώρησης των 35 στρεμμάτων, ιδιοκτησίας της ΕΤΑΔ, στον Δήμο Αθηναίων, ώστε να μπορέσει ο λόφος της Αθήνας να γίνει ξανά πόλος έλξης και τόπος αναψυχής ντόπιους και τουρίστες.

«Ο λόφος του Λυκαβηττού είναι ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα των παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων για την ολική μεταμόρφωση της Αθήνας σε μια σύγχρονη πόλη, που σέβεται το περιβάλλον και τον άνθρωπο, επενδύει στους ελεύθερους δημόσιους χώρους και το πράσινο, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών που διαβιούν στην πρωτεύουσα ή την επισκέπτονται», δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

«Η συμφωνία που πετύχαμε με τον Δήμο Αθηναίων σηματοδοτεί τη δημιουργία ενός κεφαλαίου ανάδειξης και ανάπτυξης για τον εμβληματικό χώρο του Λυκαβηττού», σημείωσε από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε., Στέφανος Δ. Βλαστός, που ευχαρίστησε τη Δημοτική Αρχή της Αθήνας και προσωπικά τον Κώστα Μπακογιάννη.

«Στόχος πλέον είναι ο Λυκαβηττός να αποδοθεί σύντομα και πάλι στους πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας, αποτελώντας έναν πόλο πολιτισμού και τουριστικής ανάπτυξης για την πρωτεύουσα και ολόκληρη την χώρα», πρόσθεσε.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα