Έλληνας ντύνει φιγούρες Playmobil με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές

Ο 23χρονος Έλληνας, Πέτρος Καμινιώτης, τους τελευταίους μήνες έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστός καθώς ντύνει τις γνωστές σε όλους μας φιγούρες Playmobil με παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές.

Ο Πέτρος τελειώνοντας το λύκειο πέρασε στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας του Οικονομικού Πανεπιστήμιου Αθηνών. Είναι μέλος δύο χορευτικών συλλόγων –ενός στην Πετρούπολη από τότε που ήταν πέντε χρόνων και ενός στον Πειραιά – και χορεύει παραδοσιακούς χορούς, με στολές, με ταξίδια, με τα όλα του καθώς έχει ταξιδέψει μέχρι στη Ρωσία. Έχει γεννηθεί τον Ιούλιο του 1997 και λέει ότι το ενδιαφέρον του για τις στολές δεν έχει να κάνει με κάποιο κόλλημά του με την ιστορία της μόδας π.χ., έχει να κάνει καθαρά με την αγάπη του για τους παραδοσιακούς χορούς. «Όταν χορεύεις σε ένα σύλλογο, συνήθως σου βάζουν και φοράς μια “γενική” φορεσιά της ευρύτερης περιοχής του χορού που χορεύεις. Μετά, αν θέλεις να ψαχτείς μόνος σου, ανακαλύπτεις τη μαγεία που έχει η φορεσιά της κάθε περιοχής», αναφέρει. Ο Πέτρος σκέφτηκε την ιδέα πριν από περίπου δέκα χρόνια αλλά πριν από τρία χρόνια πήρε την απόφαση να ξεκινήσει να ντύνει τα Playmobil των παιδικών του χρόνων και να ανεβάζει τις δημιουργίες του στο προφίλ του στο Instagram. Όταν είδε πως ο κόσμος αγαπούσε τα Playmobil με τις ελληνικές φορεσιές αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δεύτερο προφίλ αποκλειστικά για αυτό. Μάλιστα το διεθνές περιοδικό GQ συμπεριέλαβε το προφίλ του πρώτο στην κατηγορία Τέχνη, ανάμεσα στα 50 προφίλ από όλο τον κόσμο που πρέπει κανείς να ακολουθήσει. «Χρειάζονται τέσσερις με πέντε ημέρες για να ολοκληρωθεί η κάθε φορεσιά», λέει και τονίζει το «φορεσιά», καθώς δεν είναι μια «στολή» όπως μπερδεύονται και λένε αρκετοί.

«Χρησιμοποιώ ό,τι υλικό μπορείς να φανταστείς ή, για να το πω πιο σωστά, σχεδόν τίποτα, ουσιαστικά δεν υπάρχουν συγκεκριμένα υλικά. Από χαρτοπετσέτες φτιάχνω τα μαντίλια τους, από χαρτί και χαρτονάκια τα ρούχα τους, μετά ζωγραφίζω τα παπούτσια τους, παίρνω ψεύτικα λουλουδάκια, κόβω πούλιες για τα κοσμήματά τους, τα κολλάω ένα ένα με τη μύτη του διαβήτη, δεν έχω καν ειδικά εργαλεία. Ό,τι υπάρχει στο σπίτι από υλικά και εργαλεία. Αγοράζω κάποια, αλλά περισσότερο εφευρίσκω τρόπους για να φτιάξω μια φορεσιά. Κόβω τα πατρόν, κοιτάζω να είναι σωστά τα ύψη και οι αναλογίες, τους τα κάνω πρόβα και μετά τα κολλάω. Η ζωγραφική των φορεσιών με τα μαρκαδοράκια έρχεται στο τέλος», λέει ο Πέτρος. Οι δημιουργίες του απευθύνονται σε ιδιώτες που είτε θέλουν να έχουν ένα playmobil με τη φορεσιά του τόπου καταγωγής τους είτε ασχολούνται με τον χορό και θέλουν να έχουν τις φορεσιές των περιοχών που τους αρέσουν. Επίσης, αρκετοί χορευτικοί σύλλογοι και λαογραφικά μουσεία έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους ενώ πέρυσι ήρθε σε επαφή μαζί του το Λύκειο Ελληνίδων. Έχει ντύσει και κάποια playmobil για το Λαογραφικό Μουσείο του Γιώργη Μελίκη, για ένα πρότζεκτ με θέμα «Το Παιδί στην Παράδοση».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα