Έρευνα του OTAVOICE στο αλιευτικό καταφύγιο Ασπροβάλτας: Η λειτουργία του θα φέρει κέρδος σε Δήμο Βόλβης και κατοίκους – OTA VOICE

Ο χρόνος δούλεψε και οι καιρικές συνθήκες συνέβαλαν ώστε το αλιευτικό καταφύγιο στην Ασπροβάλτα να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Ως οφείλουμε δεοντολογικά μιλήσαμε κατ΄αρχήν με τον άνθρωπο που σκέφτηκε, χρηματοδότησε τις μελέτες και ξεκίνησε το έργο το οποίο σύμφωνα με τις μελέτες αποπερατώνεται σε δύο φάσεις, τον πρώην δήμαρχο Αγ.Γεωργίου κ. Άγγελο Φραντζή. Ο κ.Φραντζής μας ενημέρωσε ότι το έργο χρηματοδοτήθηκε από ένα πρόγραμμα του τότε υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το ΠΕΣΚΑ και έπρεπε να τελειοποιηθεί σε δύο φάσεις. Την πρώτη φάση του έργου την ολοκλήρωσε η δημοτική αρχή του κ. Φραντζη .Ο πρώην δήμαρχος μας ενημέρωσε ότι στο δημαρχείο υπάρχουν ήδη οι μελέτες για την ολοκλήρωση του έργου που θα το καθιστά απρόσβλητο πλέον από τις καιρικές συνθήκες και από το μείζον θέμα των φερτών υλικών και των προσχωματώσεων.

Εν συνεχεία καλέσαμε τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Σαββόπουλο τον οποίο και τον ευχαριστούμε που για χάριν της συνάντησης και της συζήτησης στερήθηκε την Κυριακάτικη οικογενειακή γαλήνη. Κατεβήκαμε στην Ασπροβάλτα με την οποία μας συνδέουν πολλά ( δεύτερη πατρίδα) και ο κ. Σαββόπουλος μας ανέλυσε εκτενώς το θέμα (κρατήσαμε όσα μας είπε και δεν θα αναφέρουμε εδώ για να μην σας κουράσουμε) που έχει δημιουργηθεί και ποιες είναι οι λύσεις.

Ολοι γνωρίζουμε ότι λόγω της πανδημίας και της ηλεκτρονικής εργασίας από το σπίτι όλες οι υπηρεσίες υπολειτουργούν.

Το πρόβλημα την συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι στην Κτηματική Υπηρεσία μας τόνισε ο κ.Σαββόπουλος, η οποία, ήρθε αφού την καλέσαμε από τον Δήμο, εντόπισε τα προβλήματα που υπάρχουν στον εν λόγω χώρο και απομένει να έρθει ακόμη μία φορά για να οριοθετήσει πλέον τον χώρο του Λιμένα.

Οποιαδήποτε ενέργεια κάνουμε τώρα είναι παράνομη συνέχισε ο κ.Αντιδήμαρχος και ο δήμαρχος για την προηγούμενη φορά που είχαμε το ίδιο πρόβλημα και χρηματοδότησε τα μηχανήματα για την επίλυσή του, εισέπραξε ένα πρόστιμο 27.000 ευρώ. Η επίλυση του θέματος μας ανέφερε ο κ. Αντιδήμαρχος έγκειται στην κτηματική υπηρεσία και την δημιουργία του Φορέα Διαχείρισης Λιμενικού Ταμείου στον Δήμο Βόλβης ώστε αυτός να χρηματοδοτήσει τις μελέτες και την ολοκλήρωση του έργου. Ευθύς και απόλυτος ο κ. Σαββόπουλος χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες αλλού για προσωπικό και πολιτικό όφελος.

Κατόπιν συναντήσαμε το επιχειρηματία κ. Γ.Τερζόπουλο ο οποίος διατηρεί επιχείρηση για φύλαξη- συντήρηση και service ιδιωτικών και αλιευτικών σκαφών στην περιοχή και ζει το πρόβλημα έντονα.

Δεν μπορούν να βγουν να ψαρέψουν μας τόνισε ο κ.Τερζοπουλος για να βγάλουν το μεροκάματό τους οι ψαράδες. Η δημοτική αρχή έχει ευαισθητοποιηθεί για το πρόβλημα και προτίθεται να δώσει άμεση λύση.

Πρέπει αν είναι δυνατόν να βρεθεί ένας τρόπος να πάρουν ένα μέρος των φερτών υλικών για να λειτουργήσει ο υπάρχων λιμενοβραχίονας. Όταν του τονίσαμε ότι οποιαδήποτε παρέμβαση τώρα είναι παράνομη ο κ.Τερζόπουλος απάντησε: “Θεωρώ άμεση την παρέμβαση της Κτηματικής Υπηρεσίας”.

Η ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε ο κ. Α.Φραντζής πρέπει να ολοκληρωθεί άμεσα από την σημερινή δημοτική αρχή γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι υπάρχει ήδη μεγάλη ζήτηση για ελλιμενισμό σκαφών που θα φέρει εκτός από την ανέξοδη συντήρηση του λιμανιού και κέρδος για τον δήμο και τους κατοίκους αφού τα σκάφη θα φέρουν και επισκέπτες στην περιοχή με τις υπέροχες τεράστιες αμμώδεις παραλίες την Αμφίπολη και τον λόφο Καστά!

Θεωρώ ότι το λιμάνι της Καβάλας που από την χρηματοδότηση ΕΣΠΑ δημιούργησε δεκάδες θέσεις για ιστιοφόρα και σκάφη αναψυχής και αυτή την στιγμή δεν έχει θέση κενή θα παραδειγματίσει τον Δήμο Βόλβης!

Περδικίδης Βασίλειος

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα