Γεννήθηκε το πρώτο φλαμίνγκο στην Ελλάδα από ανάπηρους γονείς

Ημέρα γιορτής για την «Αλκυόνη», τον Σύλλογο Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων που μετά από 26 χρόνια, γεννήθηκε ένα μωρό φλαμίνγκο από ανάπηρους γονείς.

Ο Σύλλογος Περίθαλψης και Προστασίας Άγριων Ζώων στην Πάρο, φιλοξενεί δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο καθώς θέση της «Αλκυόνης» είναι να μην κάνει ευθανασία στα άγρια πουλιά που φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις του θεραπευτηρίου ακόμα κι όταν δεν πρόκειται να πετάξουν ξανά.Τα δεκαεπτά ανάπηρα φλαμίνγκο βρίσκονται σε ένα ανοικτό περιφραγμένο χώρο 1.600 τ.μ. με λίμνη και πυκνή βλάστηση. Όπως αναφέρει ο σύλλογος στην ανάρτησή του, μέσα σε αυτό το χώρο υπάρχει περιφραγμένος κλωβός μεγέθους 5 Χ 2 Χ 2 μέτρων με πολύ στενή είσοδο.

Τα Φοινικόπτερα επέλεξαν αυτό το χώρο ως πιο ασφαλή για τη δημιουργία των φωλιών τους, ώστε τα μωρά να μην κινδυνεύουν από τους γλάρους τους πελαργούς και τους ερωδιούς που συνυπάρχουν στη μεγαλύτερη περίφραξη.Μάλιστα τα ευχάριστα νέα δεν σταματούν εδώ καθώς η «Αλκυόνη» περιμένει κι άλλα γεννητούρια τις επόμενες μέρες, αφού υπάρχουν ακόμα πέντε φωλιές με γονείς που κλωσάνε τα αυγά τους.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

διαγωνισμός το δέντρο της ζωής

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Ένα υπέροχο κόσμημα «ΤΟ ΔΕΝΔΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ» σας περιμένει!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα