Γυναίκα με εύθραυστα οστά αψηφά τους κινδύνους και γεννά ένα αγοράκι

Η 31χρονη Τρίσα Τέιλορ από το Μπόιζι του Άινταχο πάσχει από ατελή οστεογένεση, μία γενετική νόσο που χαρακτηρίζεται από εύθραυστα οστά.

Όταν θέλησε να αποκτήσει ένα παιδί, οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι υπήρχε μεγάλος κίνδυνος να μην επιβιώσει καθώς τα οστά της μπορεί να μην άντεχαν την πίεση ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου. Μετά από δύο αποβολές, κατάφερε να μείνει έγκυος και να γεννήσει με καισαρική ένα υγιέστατο αγοράκι.

Η Τρίσα από τη γέννησή της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα καθώς γεννήθηκε με 150 σπασμένα οστά και από δυόμισι ετών έπρεπε να χρησιμοποιεί αναπηρικό αμαξίδιο.Υπέφερε από τουλάχιστον ένα κάταγμα τον μήνα και τα οστά της ήταν τόσο εύθραυστα που ακόμη και η αναπνοή ασκούσε υπερβολική πίεση στον θώρακά της, πράγμα που σήμαινε ότι, από τη γέννηση, έπρεπε να συνδέεται με μια μηχανή οξυγόνου 24 ώρες την ημέρα.

Στα δώδεκα της χρόνια η Τρίσα ξεκίνησε μια νέα θεραπεία που περιελάμβανε ένα φάρμακο το οποίο μειώνει τη διάσπαση των οστών. Μέσα σε διάστημα πέντε ετών αυτή η θεραπεία άλλαξε τη ζωή της. Άρχισε να σηκώνεται μόνη της χωρίς βοήθεια και στην ηλικία των 15 ετών μπόρεσε να αναπνεύσει για πρώτη φορά χωρίς τη μηχανή οξυγόνου.

Μέχρι τα 17 μπορούσε να πάει στην τουαλέτα και να μετακινηθεί με το αναπηρικό αμαξίδιο χωρίς βοήθεια, κάτι το οποίο της επέτρεψε να μπορεί να ζήσει ανεξάρτητη. Στο κολέγιο γνώρισε τον μέλλοντα σύζυγό της, τον Μάικλ και αρραβωνιάστηκαν το 2009.Μετά από τρία χρόνια γάμου η Τρίσα με τον άντρα της αποφάσισαν ότι θέλουν να αποκτήσουν ένα παιδί. Οι γιατροί την προειδοποίησαν ότι η εγκυμοσύνη μπορεί να ήταν πολύ επικίνδυνη για αυτήν, λόγω της υπερβολικής πίεσης που θα ασκούσε ένα έμβρυο στα κόκαλά της. Έπειτα από δυο αποτυχημένες αποβολές, τον Αύγουστο του 2016 έμεινε πάλι έγκυος. Αυτή τη φορά η εγκυμοσύνη της κύλησε ομαλά και τον Μάρτιο του 2017 έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι, τον Μέιβεν.

Στην ηλικία των δύο ετών, ο Μέιβεν είχε ήδη ξεπεράσει τη μαμά του σε ύψος. Η Τρίσα καταγράφοντας την ιστορία της και την εμπειρία της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα δικό της μπλογκ, με στόχο να εμπνεύσει τις γυναίκες.

«Ελπίζω να εμπνεύσω όλες τις μητέρες, ανεξαρτήτως εάν έχουν κάποια αναπηρία, ότι μπορούν να πετύχουν τα όνειρά τους. Εάν μπόρεσα να το κάνω εγώ, μπορούν κι αυτές» αναφέρει η Τρίσα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα