ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη η απόφαση για την έναρξη των έργων ενεργειακής αναβάθμισης σε σχολικά κτίρια του Δήμου Νέας Σμύρνης συνολικού προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, παρουσία του Δημάρχου της πόλης μας Σταύρου Τζουλάκη.
Οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα εξής σχολεία:
• 1ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης
• 2ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Σμύρνης
• 1ο Γυμνάσιο Νέας Σμύρνης
• 1ο Λύκειο Νέας Σμύρνης
Τα έργα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αντικατάσταση κουφωμάτων, εξωτερική θερμομόνωση τοίχων, θερμοϋγρομόνωση δώματος, αντικατάσταση του λέβητα κεντρικής θέρμανσης, αντικατάσταση κλιματιστικών συσκευών διαιρουμένου τύπου, αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων και εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού συστήματος (Net Metering).
Οι παρεμβάσεις γίνονται στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας «Προώθηση της ενεργειακής απόδοσης της χρήσης ΑΠΕ και της Συμπαραγωγής και προώθηση Χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στις Αστικές Περιοχές» του Ε.Π. «Αττική». Η πράξη συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Στη συνάντηση παρεβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα Δήμητρα Νάνου και ο Προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δημήτρης Δρόσης.
Ο Δήμαρχος Νέας Σμύρνης Σταύρος Τζουλάκης ευχαρίστησε τον κύριο Πατούλη για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υπογραμμίζοντας τη σημασία της για την ποιοτική βελτίωση της εκπαιδευτικής δραστηριότητας αλλά και την ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της πόλης.
Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης επισήμανε πως δίνεται προτεραιότητα σε δράσεις υπέρ της ενίσχυσης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου των πόλεων με στόχο την μετατροπή της Αττικής σε μία πιο «πράσινη» Περιφέρεια.


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα