Στην εκπομπή “Μέρα Μεσημέρι” στον Inkefalonia 103,9 και στον Γιώργο Χαλαβαζή μίλησε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος τ. Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και επικεφαλής της “Α.Ν.ΑΣ.Α” για τα Ιόνια Νησιά.
Το κύρια θέματα της συνέντευξης αφορούσαν την συζήτηση που έλαβε χώρα στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο για τον διαβαθμιδικό Περιφερειακό Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Ιονίων Νήσων και τους Δασικούς Χάρτες.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Γαλιατσάτος ξεκινώντας την τοποθέτηση του,υπενθύμισε ότι ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων ως φορέας που περιλαμβάνει και τους δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης, δημιουργήθηκε με μια τροπολογία της τελευταίας στιγμής,χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαβούλευση της κυβέρνησης με τους τοπικούς φορείς και ιδιαίτερα με εκείνους που είχαν την ευθύνη της διαχείρισης των απορριμμάτων.
Απ ότι έγινε στην συνέχεια γνωστό δεν υπήρξε καμία διαβούλευση και με άλλους τοπικούς παράγοντες του κόμματος της ΝΔ και το ερώτημα που προέκυψε από την πρώτη στιγμή και συνεχίζει να μένει αναπάντητο μέχρι και σήμερα, είναι το ποιος σκέφτηκε αυτή την επιλογή και για ποιό λόγο αποφάσισε να την εφαρμόσει, από την στιγμή που δεν είχε εικόνα από την τοπική κοινωνία δηλαδή τι θέλουν οι Δήμοι και δεν του είχε ζητηθεί από κάποιο νομοθέτη να ενεργήσει όπως ενήργησε.
Αυτή η εν κρυπτώ προσπάθεια έβαλε σε υποψίες την Α.Ν.Α.Σ.Α κι από την αρχή διατύπωσε την πρόβλεψη ότι αυτή η ιστορία επιχειρείται με στόχο να ελεγχθεί τόσο η κατασκευή των εργοστασίων που εκκρεμεί ακόμη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Κεφαλονιάς-Κέρκυρας),όσο και η ανάληψη της λειτουργίας των εργοστασίων και γενικά της διαχείρισης των απορριμμάτων από συμφέροντα που εμφανίζονται σιγά-σιγά..
Η εξέλιξη των πραγμάτων δικαιώνει την Α.Ν.Α.Σ.Α από την στιγμή που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, η οποία προεδρεύει σ αυτό τον φορέα, επέλεξε να περιθωριοποιήσει τις Τεχνικές Υπηρεσίες και του Δήμου Αργοστολίου και του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας και Διαπόντιων Νήσων και να ισχυρισθεί ότι δεν υπάρχει καμία Τεχνική Υπηρεσία στο Ιόνιο που να είναι σε θέση να φέρει σε πέρας ένα εργοστάσιο διαχείρισης αποβλήτων.
Επέλεξε δε με προγραμματική σύμβαση και με αμοιβή μία ΑΕ της τοπικής Αυτοδιοίκησης από την Κοζάνη, δείχνοντας κάποιες σοβαρές ενδείξεις για το ποιο ακριβώς ήταν το “σχέδιο” και αυτό έχει αποκαλυφθεί σε πολλά κείμενα και άλλων παραγόντων εκτός της Α.Ν.Α.Σ.Α.
Είναι προφανής η σχέση της ΔΙΑΔΥΜΑ με έναν από του δύο μεγάλους παίκτες στην διαχείριση των στερεών αποβλήτων στην Ελλάδα, δηλαδή με τη εταιρεία που παλιά ήταν του Μπόμπολα και τώρα είναι ΕΛΑΚΤΩΡ.
Η ΔΙΑΔΥΜΑ συνδέεται με 25ετή σύμβαση στο ΣΔΙΤ της Κοζάνης και η στόχευση ήταν να βοηθηθεί με κάθε τρόπο η παρουσία της συγκεκριμένης εταιρείας και στα Ιόνια Νησιά.
Όσον αφορά το Περιφερειακό Συμβούλιο της Παρασκευής 19 Φεβρουαρίου, ο κ. Γαλιατσάτος είπε ότι αυτό που συζητήθηκε ιδιαίτερα είναι η σωρεία των παραβιάσεων της νομιμότητας που αφορά στον νέο ΦΟΔΣΑ απο την σύσταση του και μετά.
“Σημειώσαμε 13 σημεία -ανέφερε-στα οποία έχει παραβιασθεί η νομιμότητα ,ξεκινώντας από τον τρόπο που λειτουργεί το Διοικητικό Συμβούλιο, θα έπρεπε να συμμετέχουν οι δήμαρχοι από όλη την Περιφέρεια και έχουμε δύο περιφερειακές ενότητες που δεν εκφράζονται στο Συμβούλιο, αυτό το είχε επισημάνει και ο κ. Λιβάνιος όταν ήταν Υφυπουργός Εσωτερικών αυτής της Κυβέρνησης.
Προφανώς με την βεβιασμένη απόφαση που πήραν, δεν είδαν το πλήρες κείμενο της νομοθεσίας.
Εν ολίγοις ο νέος φορέας, λειτουργεί όλο αυτό το διάστημα, ενώ έχει πρόβλημα στην σύνθεση του.
Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο από την στιγμή που τα δύο μέλη που συμμετέχουν πέρα της Περιφερειάρχου δεν έχουν επιλεγεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο, αλλά με απόφαση μόνο της Περιφερειάρχου.
Υπάρχουν θέματα σε σχέση με την μετοχική σύνθεση της εταιρείας δηλαδή ο κάθ ένας που εκπροσωπεί τις μετοχές του φορέα που συμμετέχει πρέπει να έχει την έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου του και αη Περιφερειάρχης επίσης δεν πήρε ποτέ την έγκριση του Περιφερειακού Συμβουλίου να εκπροσωπεί και να διαχειρίζεται τις μετοχές της Περιφέρειας.
Την ρωτήσαμε επανειλημμένως αν θεωρεί ότι οι μετοχές της Περιφέρειας είναι ατομικές, δικές της και τι εκπροσωπεί σ αυτή την συνέλευση του φορέα όταν γίνεται.
Παρατυπίες και παρανομίες συνοδεύουν την λειτουργία του νέου ΦΟΔΣΑ.
Δύο Δήμοι δεν έχουν καταθέσει ακόμη το μετοχικό τους κεφάλαιο με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον νόμο που λέει ότι 4 μήνες μετά από την ίδρυση μιας ΑΕ όπως είναι ο ΦΟΔΣΑ, η εταιρεία να τίθεται σε αμφισβήτηση΄.
Ένας απλός πολίτης αν προσφύγει αυτή την στιγμή στην δικαιοσύνη επικαλούμενος ότι στο τετράμηνο δεν καταβλήθηκε το μετοχικό κεφάλαιο από όλους του μετόχους, μπορεί να ζητήσει την κατάργηση του φορέα. Είναι πολύπλευρο το ζήτημα της νομιμότητας που υπάρχει.
Το πιο κραυγαλέο είναι το τελευταίο, που αφορά στην προκήρυξη του εργοστασίου και γενικά των εγκαταστάσεων στην Παλοστή, όπου έχει συμβεί σωρεία παραβιάσεων της ισχύουσας νομοθεσίας για την κατασκευή των έργων.
Ενώ το έργο έχει ενταχθεί υπέρ του Δήμου Αργοστολίου στο πρόγραμμα περιβάλλοντος του αρμόδιου Υπουργείου από τον Μάρτιο του 2020,ξαφνικά,τον Δεκέμβριο του 2020,γίνεται νέα πράξη με την οποία το έργο αυτό φεύγει από τον Δήμο Αργοστολίου χωρίς την σύμφωνη γνώμη του και μεταβιβάζεται στον Περιφερειακό ΦΟΔΣΑ που είναι ο νέος δικαιούχος. Ταυτόχρονα όμως αυτό έφερε και αύξηση του προϋπολογισμού και από 7.170.000,προστέθηκαν άλλα 3,85 εκατομμύρια και μόνο με την πράξη αυτή.
Αυτό δεν εξηγείται μέσω του τεχνικού δελτίου πως έγινε, για ποιο λόγο και τι καλύπτει και ερχόμαστε πλέον στο επόμενο βήμα που είναι η προκήρυξη του έργου δηλαδή η δημοπρασία, που ο προϋπολογισμός του έργου εκτινάσσεται στα 24.000.000 ευρώ με το ΦΠΑ.
Εκεί λοιπόν, έχουν επισυμβεί διάφορα παρατράγουδα, είναι ανεξήγητο το τι θέλουν να κατασκευάσουν τελικά, έχουμε ήδη την καθυστέρηση του έργου που προκύπτει εξ αιτίας του νέου φορέα και μόνο (για την Κέρκυρα είναι διπλός ο χρόνος καθυστέρησης )και αυτή η αύξηση του προϋπολογισμού, θα είναι επώδυνη για τους πολίτες, διότι από τις 360.000 που ήταν η ετήσια δαπάνη λειτουργίας του εργοστασίου που είχε προδιαγράψει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αργοστολίου, τώρα τριπλασιάζεται.
Είναι πολύ σοβαρά πράγματα αυτά για να τα αφήνουμε χωρίς να προσπαθούμε να τα διορθώσουμε.
Ένα ακόμη στοιχείο που πρέπει να αναφέρω, είναι ότι με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι προκειμένου να παρακάμψουν το γεγονός ότι ο Δήμος Αργοστολίου και η Τεχνική Υπηρεσία, είπαν ότι αφού δεν μας θέλετε ως συνεργάτες και δεν μας εμπιστεύεστε για να κατασκευασθεί αυτό το εργοστάσιο, εμείς δεν σας επιτρέπουμε να χρησιμοποιήσετε τις μελέτες που έχουμε υπογράψει και τα σχέδια-και πολύ σωστά-και επειδή δεν είχαν την δυνατότητα να βρούν ποια τεχνική υπηρεσία θα το υπογράψει, αφαίρεσαν από τα σχέδια τους προϋπολογισμούς ,τις τεχνικές περιγραφές και όλα αυτά που συνοδεύουν τον διαγωνισμό, τις σφραγίδες και τις υπογραφές των μηχανικών του Δήμου, έβαλαν έναν ιδιώτη μελετητή να υπογράψει τα σχέδια, που δεν έχει καμία αρμοδιότητα επ αυτού και τα σχέδια σφραγίζει η κα Περιφερειάρχης! Μα είναι δυνατόν; αναρωτήθηκε.
Ρωτήσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την κ. Περιφερειάρχη, “φτάσατε να υπογράφετε σχέδια και προϋπολογισμούς ,όταν είναι προφανές ότι δεν γνωρίζετε καν τι υπογράφετε; Και με ποια ιδιότητα;),δεν απάντησε. Σε αυτά τα θέματα ακολουθούν την τακτική του ποιώ την νήσσαν.
Το συγκεκριμένο θα το συναντήσουμε όμως παρακάτω, γιατί μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε εμπλοκή των επίδοξων αναδόχων, εργολάβων γιατί ο καθένας θα στηριχθεί σε τέτοιες αδυναμίες που έχει αυτή η ιστορία εάν δεν του αρέσει η εξέλιξη των πραγμάτων και θα πέσουμε σε νέες καθυστερήσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί ένα δημόσιο έργο να εκτελείται με τέτοιες συνθήκες.
Ακούσαμε την κ. Περιφερειάρχη να αναφέρεται και στο έργο της Λευκάδας, για το ότι έχει δημοπρατηθεί και το ότι υπάρχει ανάδοχος και πάνε προς υπογραφή, αλλά σύμφωνα με την γνώμη της που δεν ξέρουμε που την απέκτησε τόσο γρήγορα για να γνωρίζει τι συμβαίνει με τις προδιαγραφές των εργοστασίων και να αποφαίνεται περί αυτών, πρόκειται περί χαμηλής ποιότητας παρέμβαση και ότι θα υπάρχουν νέες διαδικασίες .Μιλάμε για νέα αύξηση προϋπολογισμών και στη Λευκάδα.
Θέσαμε λοιπόν το ζήτημα ότι πρέπει να καταργηθεί αυτός ο διαβαθμιζόμενος φορέας, να επανέλθει με την μορφή του Περιφερειακού αλλά διαδημοτικού μόνο φορέα οπότε οι δήμοι και μόνοι τους αλλά και συνεργαζόμενοι μεταξύ τους, ανταλλάσσοντας εμπειρίες να λύσουν τα προβλήματα τους και όπως ζητάει και η ΚΕΔΕ με την σημερινή της σύνθεση, οι αρμοδιότητες για την διαχείριση των αποβλήτων να μείνουν αποκλειστικά στους φορείς αυτοδιοίκησης Α΄βαθμού ,γιατί είναι και αυτοί που πραγματικά σηκώνουν αυτό το βάρος. Δεν χρειαζόμαστε επιτρόπους από πάνω για να δώσουν λύσεις, γιατί είναι προφανές που στοχεύουν όλες αυτές οι κινήσεις.
Αυτή ήταν η δική μας πρόταση και μπορεί τυπικά και με την εφαρμογή των κανόνων που ισχύουν πια στην αυτοδιοίκηση που δεν λαμβάνουν υπόψιν τους τις λευκές ψήφους και τις αποχές η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής να επικρατεί, όμως δεν παύει να ισχύει ότι στους 39 παρόντες έλαβε 17 μόνο θετικές ψήφους, οι 17 κατά του ΦΟΔΣΑ και 2 λευκά (προερχόμενα από την παράταξη Σπύρου) και 3 αποχές (προερχόμενες από την παράταξη Αλεξάκη) από την συμμαχία της Περιφερειακή Αρχής. Με λίγα λόγια η αμφισβήτηση υπάρχει και εντός των τειχών της τριμερούς συμμαχίας .Πολιτικά προκύπτει ότι ο νέος ΦΟΔΣΑ δεν πείθει ούτε την Περιφερειακή Αρχή στο σύνολο της και ότι είναι περισσότερα τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει παρά αυτά τα οποία κλήθηκε να λύσει.
Ερωτηθείς για το εάν υπάρχει το ενδεχόμενο η Κεφαλονιά να πάψει να είναι το καθαρότερο νησί, ο κ.Γαλιατσάτος απάντησε ότι δεν θέλει καν να σκέφτεται ένα τέτοιο ενδεχόμενο, αλλά είναι γεγονός ότι τα πράγματα δεν πάνε καλά.
Διαφαίνεται μία τάση όπως είπε, να παρουσιάσουν την Κεφαλονιά ώς ένα κακό παράδειγμα και το επιχειρούν με επιμονή και πρόσθεσε ότι τον κατηγορούν γιατί ως Περιφερειάρχης δεν επέβαλε πρόστιμα, από την στιγμή που το είχε πράξει για την Κέρκυρα, την Ζάκυνθο και την Λευκάδα και όχι υπό μορφή τιμωρίας, αλλά επειδή ήταν υποχρεωμένος από την νομοθεσία για τις περιβαλλοντικές παραβιάσεις. Στην Kεφαλονιά, δεν υπήρξε καμία περιβαλλοντική παραβίαση για να επιβληθούν πρόστιμα.
“Δεν επιτρέπεται αυτή η συμπεριφορά απέναντι στην Κεφαλονιά, είναι μία συμπεριφορά που στοχεύει στο να μειώσει την αξία της αντίδρασης που έχει σύσσωμη η Κεφαλονιά απέναντι σ αυτές τις μεθοδεύσεις και να αποδομήσει ένα επιτυχημένο μοντέλο διαχείρισης των απορριμμάτων.
Έχουμε προβληματιστεί πάρα πολύ ως παράταξη για το αν θα πρέπει να μείνουμε μόνο σ αυτή την αντίδραση στα πλαίσια του Περιφερειακού Συμβουλίου, η αν θα πρέπει να συγκεντρώσουμε όλο αυτό το υλικό των παραβιάσεων και παρατυπιών και να το στείλουμε στον εισαγγελέα, διότι κάποια στιγμή μπορεί κάποιος να μας καταστήσει υπεύθυνους για το ότι δεν το πράξαμε.
Δεν βλέπουμε καμία διάθεση από την απέναντι πλευρά να δεί τα προβλήματα τα οποία έχει δημιουργήσει μέχρι τώρα.
Αντίθετα συνεχίζει με αλαζονεία να επιχειρεί, φανταστείτε, ότι ενώ απαγορεύεται η χρηματοδότηση του ΦΟΔΣΑ ως ΑΕ από τούς ίδιους τους ΟΤΑ, χρηματοδότησε το Υπουργείο Εσωτερικών την περιφέρεια με 6.000.000 για αποκατάσταση υποδομών από τις καταστροφές του “Ιανού” και η Περιφερειακή Αρχή, προσήλθε στο Περιφερειακό Συμβούλιο και έκανε κατανομή του ποσού αυτού ,δίνοντας 4.000.000 μόνο για την αποκατάσταση των υποδομών στα νησιά και παίρνοντας 2.000.000 ευρώ για τον ΦΟΔΣΑ. Αυτό δεν επιτρέπεται”.
Όσον αφορά τους νέους Δασικούς Χάρτες, ο κ. Γαλιατσάτος, είπε ότι όλο το Ιόνιο είναι σε τραγική κατάσταση και αν δει κανείς τους χάρτες των νησιών θα νομίζει ότι βρισκόμαστε εν μέσω του Αμαζονίου και ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών ανέδειξε διάφορα προβλήματα, με το πιο σημαντικό ότι η ανάθεση που έγινε στην μελετητική εταιρεία που επελέγη και η τελική της θεώρηση-έγκριση από τις Δασικές Υπηρεσίες απέτυχε.
Υπάρχει μια σειρά περιπτώσεων που ο ενδιαφερόμενος ιδιοκτήτης γης προστρέχει στον δασικό χάρτη για να βρεί την ιδιοκτησία του για την οποία έχει πάρει ήδη πράξη αποχαρακτηρισμού απο το Δασαρχείο η από το Δικαστήριο κ.λ.π και διαπιστώνει ότι είναι δασική.
Τίθεται τεράστιο ζήτημα για το τι δουλειά έκανε αυτή η μελετητική ομάδα και όπως ειπώθηκε από τους εκπροσώπους του Υπουργείου Περιβάλλοντος το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου που μίλησαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο, την τελική ευθύνη και την θεώρηση των δασικών χαρτών, την είχαν οι Δασικές Υπηρεσίες.
Δηλαδή έπρεπε οι Δασικές Υπηρεσίες να ελέγξουν εάν αυτά που τους παρέδωσαν συμφωνούσαν με τις πράξεις που έχουν εκδώσει οι ίδιες.
Προφανώς ούτε ο ένας έκανε σωστά την δουλειά του, ούτε ο άλλος και καλείται τώρα ο πολίτης να ξαναπληρώσει και να ταλαιπωρηθεί για να του αναγνωρίσουν το προφανές.
Η Α.Ν.Α.Σ.Α ζήτησε να αποσυρθούν οι χάρτες ,να δοθεί ο χρόνος στις Δασικές Υπηρεσίες να τους διορθώσουν για να αποκατασταθεί η πραγματική κατάσταση και μετά ο καθένας θα κινηθεί αναλόγως.
Δεν φαίνεται όμως όπως είπε, να έχουν τέτοια διάθεση ,βέβαια υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα που έχει να κάνει με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, το οποίο δεν καθορίζεται από τους χάρτες και ο κ. Δρακουλόγκωνας το έθεσε επιτυχώς στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Η ερώτηση του αφορούσε στο αν μια έκταση μετά την εξέλιξη των δασικών χαρτών αποκαθίσταται και απο δασική γίνεται αγροτική, αυτή η έκταση που όταν έγινε το κτηματολόγιο έχει εγγραφεί ως δημόσια θα γίνει αυτόματα η ενημέρωση του κτηματολογίου για να φύγει ο κρατισμός, η θα πρέπει πάλι να πάει στο κτηματολόγιο ο ιδιοκτήτης και να κάνει νέες διορθώσεις ,ενώ ο ίδιος δεν ευθύνεται
Τόνισε δε, “Είναι προφανές ότι είμαστε μπροστά σε νέο πρόβλημα που θα ταλαιπωρήσει γραφειοκρατικά και οικονομικά τους συμπολίτες μας, γι αυτό επιμένουμε και περιμένουμε και από την Περιφερειακή Αρχή να μην λέει μισόλογα, γιατί υιοθέτησε σε ένα ψήφισμα και τα μεν και τα δε.
Εννοείται ότι οι δασικοί χάρτες πρέπει να υπάρχουν ως στοιχείο και για το περιβάλλον και να γνωρίζει ο κάθε πολίτης τις χρήσεις γης,όμως άλλο αυτό κι άλλο να φορτώνουν ένα νέο πρόβλημα στις πλάτες των πολιτών επειδή δεν έκαναν σωστά την δουλειά τους.
Να υπενθυμίσω τι έγινε την πρώτη φορά με το κτηματολόγιο και τι χρήματα πλήρωσε ο κόσμος για να διορθώσει τα προβλήματα που του δημιούργησαν.
Χρειάζεται κινητοποίηση όλων των παραγόντων της δημόσιας ζωής άσχετα από το σε ποιό κόμμα ανήκουν.
Υπάρχει η δικαιολογία ότι τα Δασαρχεία είναι υποστελεχωμένα, υπάρχουν εκατοντάδες άνεργοι, εκεί που προσλαμβάνουν για τον covid-19 διάφορους που δεν χρησιμοποιούνται πουθενά για να ικανοποιήσουν πελατειακές σχέσεις, ας προσλάβουν Δασολόγους για όσο χρειάζεται και να φτιάξουν τους χάρτες.
Δεν βλέπω καλή διάθεση από την πλευρά της Κυβέρνησης ,γι αυτό επισημαίνω ότι χρειάζεται πίεση και από τους ίδιους τους παράγοντες της Κυβερνητικής πλευράς.
Ο βουλευτής μας έπρεπε ήδη να έχει σηκώσει αυτή τη σημαία, το ίδιο και οι βουλευτές των άλλων νησιών και να ζητήσουν από την Κυβέρνηση να γίνει απόσυρση των χαρτών, μόνο έτσι θα καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα. Όταν το λέει η αντιπολίτευση μόνο, δεν εισακούγεται.
Τέλος για τον κλάδο της υγείας, είπε ότι έχει χαθεί η μπάλα, είμαστε ανοχύρωτοι απέναντι σε ότι συμβαίνει αυτή τη στιγμή παρά τα παχιά λόγια για ετοιμότητα, για λειτουργία των μηχανισμών κ.τ.λ.
“Με το που παρουσιάστηκε ένα πρόβλημα σε ένα χωριό της Κεφαλονιάς με covid-19,υπήρξε πλήρης αποσυντονισμός. Το σύστημα δεν είχε καταλάβει καν πως έπρεπε να λειτουργεί και τι να κάνει και αρχίσαν οι εκκλήσεις για περιορισμούς ενώ αν οι έλεγχοι γινόντουσαν όπως πρέπει χωρίς περιθώρια να ξεφεύγει τίποτα, μπορούσε να περιοριστεί το πρόβλημα.
Για τους εμβολιασμούς, μπορεί να μην αφορά αυτή την στιγμή την Κεφαλονιά, αφορά όμως την Ζάκυνθο. Η ηλικιακή ομάδα 60-64 δεν μπορεί να εμβολιαστεί παρ όλο που είναι η ώρα της, γιατί δεν έχει εμβολιαστικό κέντρο.
Το θέσαμε στο Περιφερειακό Συμβούλιο ,δεν ήξεραν να μας απαντήσουν, ότι την ερχόμενη Τρίτη θα επισκεφθεί την Περιφέρεια ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης και θα μα ενημερώσουν και πάει λέγοντας.
Κάπου χωλαίνει το σύστημα σε όλα τα επίπεδα, γι αυτό και εμείς παρεμβαίνουμε για να τους πείσουμε ότι δεν είναι κακό να ακούνε και τους άλλους.
Ακολουθεί το ηχητικό της συνέντευξης:
Πηγή inkefalonia.gr
Πηγή
Author: admin.user