Κυβερνητικά μαθήματα ανθρωπιάς στην εκκλησία που υπηρετεί τον άνθρωπο – OTA VOICE

Επικοινωνιακά πολιτικάντικα παιχνίδια για να φανεί η Εκκλησία εν αδίκω. Πήγε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος  στην τελετή ορκωμοσίας της νέας σύνθεσης της κυβέρνησης και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρήκε την ευκαιρία να παραδώσει μαθήματα ανθρωπιάς και νομιμοφροσύνης στον επικεφαλής της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Με πρόσχημα την εκτόνωση της έντασης που έχει δημιουργηθεί αναφορικά με τον εορτασμό των Θεοφανείων και το ξαφνικό κλείσιμο των Εκκλησιών, ο πρωθυπουργός σε σύντομη συνάντηση που είχε με τον Αρχιεπίσκοπο στο ενδιάμεσο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης, επιχείρησε να φανεί ως θεματοφύλακας  και προστάτης απέναντι στο απολωλό πρόβατο που εξετράπη της νομιμότητας και θέτει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές εξέφρασε στον Αρχιεπίσκοπο τον προβληματισμό του για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου και κάλεσε την Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία.

Ξεχνά βέβαια ότι η εκκλησία είναι ο μοναδικός φορέας που από την αρχή της επιδημιολογικής κρίσης ακολουθεί πιστά την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων όταν τα κυβερνητικά στελέχη συνωστίζονταν σε κέντρα διασκέδασης και καλοκαιρινά μιούζικαλ. Ξεχνά ότι την κρίσιμη ώρα δεν ήταν η εκκλησία που συνώστισε χιλιάδες πολίτες στους δρόμους σε ψευτοπορείες δημοκρατίας.

Ο κ. Μητσοτάκης νομίζοντας ότι θα εγκλωβίσει εκ νέου τον γηραιό Αρχιεπίσκοπο, τόνισε  ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα