Ο πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα με αυτοκίνητο Fiat «πεντακοσαράκι»

Ιστορική επίσκεψη στη χώρα μας πραγματοποιεί για δεύτερη φορά ο πάπας Φραγκίσκος. Την Αθήνα και τη Μυτιλήνη επέλεξε για λόγους συμβολικής σημασίας.

Για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιεί ένα FIAΤ «πεντακοσαράκι»!

Κι όταν από το πίσω μέρος του πολύ γνωστού και… πολύ μικρού αυτοκινήτου, ξεπρόβαλε ο Πάπας… τα φλας άστραφταν.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πάπας Φραγκίσκος όπου τον υποδέχτηκε θερμά η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

 

Τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας υποδέχθηκε στο κεφαλόσκαλο του Μεγάρου η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και στη συνέχεια, στο εσωτερικό του Μεγάρου, έγινε ανάκρουση των εθνικών ύμνων Βατικανού και Ελλάδος.

 

Μετά την τελετή υποδοχής του ποντίφικα ακολούθησε η εθιμοτυπική επίσκεψη στην κυρίας Σακελλαροπούλου στο προσωπικό της γραφείο, και στη συνέχεια η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στον πρώτο όροφο του Μεγάρου.

Έπειτα, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Την Κυριακή, ο Πάπας θα μεταβεί στη Μυτιλήνη, όπου και θα επισκεφθεί πρόσφυγες στο «Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης».

Όπως έχει γίνει γνωστό η Καθολική Εκκλησία θα συνεχίσει να προσφέρει την ουσιαστική της βοήθεια, μέσω της κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου, για τη μεταφορά περισσότερων από 100 προσφύγων, με ανθρωπιστικό διάδρομο, από τη Μυτιλήνη στη Ρώμη.

Πρόκειται για ουσιαστική συνέχεια της κίνησης του πάπα Φραγκίσκου, o οποίος κατά την επίσκεψή του στην Μόρια το 2016 είχε πάρει μαζί του 12 πρόσφυγες στην πτήση επιστροφής στη Ρώμη.

Συμβολική φράση της επίσκεψης του πάπα στην Ελλάδα θα είναι «ας είμαστε ανοιχτοί στις εκπλήξεις του Κυρίου».

Το λογότυπο της επίσκεψης του πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα είναι μία βάρκα, που διασχίζει τα ταραγμένα νερά του πλανήτη μας, με τον Σταυρό του Ιησού ως κατάρτι και το ‘Αγιο Πνεύμα που φέρει ούριο άνεμο.

L’ Osservatore Romano

Το μεσημέρι θα επιστρέψει στην Αθήνα, όπου στις 16:45 θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Στις 19:00 ο Αρχιεπίσκοπος Ιερωνύμος θα τελέσει εθιμοτυπική επίσκεψη στον Ποντίφικα στην Αποστολική Νουντσιατούρα.

Την Δευτέρα ο ποντίφικας θα δεχθεί την επίσκεψη του Προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, στην Αποστολική Νουντσιατούρα και ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα.

Στη συνέχει θα έχει συνάντηση με τους νέους στο Δημοτικό «Άγιος Διονύσιος» της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών στο Μαρούσι.

Στις 11:15 πρόκειται να γίνει αποχαιρετιστήρια τελετή στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», για την αναχώρηση του Ποντίφικα για την Ρώμη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, για την υλοποίηση των μέτρων διατέθηκαν πάνω από 3.500 αστυνομικοί, όλων των υπηρεσιών και ειδικά της Τροχαίας, που έχει την ευθύνη να διασφαλίσει την ομαλή και γρήγορη μετακίνηση του Ποντίφικα στις επισκέψεις που έχει περιλαμβάνει το πρόγραμμα του.


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα