Μπορούμε να τους ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα και για τους καλεσμένους μας!
Θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας γουλιά!
Εσπρέσο με κρέμα-σαντιγί *
Υλικά
- 1 δόση εσπρέσο «Σπίνος».
- 100 ml κρέμα φυτική για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme)
Ολα τα βήματα
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
- Φτιάχνουμε τον εσπρέσο της αρεσκείας μας.
- Αμέσως βάζουμε στο φλυτζανάκι του εσπρέσο όση σαντιγί θέλουμε αρκετή όμως για να καλύψει την επιφάνεια του καφέ με ένα παχύ στρώμα. Δεν ανακατεύουμε.
- Σερβίρουμε αμέσως.
*vegan/νηστίσιμο
Ελληνικός καφές με σαλέπι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Υλικά (για 1 φλυτζάνι 90 ml)
- 10 γρ. (ή 2 κ.γ) ελληνικό καφέ «Σπίνος». (Προτιμάμε κλασσικό χαρμάνι μέτρια καρβουδισμένο).
- 1 γρ. (ή 1 μύτη κ.γ) σαλέπι (έτοιμο για ρόφημα).
- Τριμμένο πιπέρι.
- Ζάχαρη (προαιρετικά, το σαλέπι είναι αρκετά γλυκό).
Ολα τα βήματα
- Βάζουμε το νερό στο μπρίκι μας (πάντα μετρημένο με το φλυτζάνι που θα πιούμε τον καφέ μας) και το τοποθετούμε στη φωτιά.
- Προσθέτουμε τον καφέ, το σαλέπι και τη ζάχαρη.
- Τα ανακατεύουμε αρκετές φορές για να λιώσουν.
- Λίγο πριν πάρει βράση και φουσκώσει, το ανακατεύουμε ξανά 2-3 φορές.
- Όταν αρχίσει να φουσκώνει και λίγο πριν γυρίσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
- Το σερβίρουμε από ψηλά για πιο ελαφρύ και με φουσκάλες και από χαμηλά για πιο βαρύ και με καϊμάκι.
- Ρίχνουμε λίγο τριμμένο πιπέρι.
- Απολαμβάνουμε!
Irish Coffee Vegan *
Υλικά
- 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καφέ (σκούρα).
- 1/2 ποτηράκι λικέρ ουίσκι (ή 1 ποτηράκι αν το θέλουμε δυνατό).
- 100 ml φυτική κρέμα για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme.)
- 1 φλυτζάνι καφές φίλτρου «Σπίνος».
Ολα τα βήματα
- Ετοιμάζουμε τον καφέ στην καφετιέρα.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
- Στο ποτήρι που επιλέγουμε (προσοχή να αντέχει στα ζεστά) βάζουμε την ζάχαρη με το ουίσκι και ανακατεύουμε.
- Όταν ο καφές είναι έτοιμος/καυτός τον σερβίρουμε προσεκτικά μέχρι τα 2/3 του ποτηριού.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
- Αμέσως συμπληρώνουμε το ποτήρι με άφθονη σαντιγί απευθείας στον καφέ χωρίς να ανακατέψουμε ή να το αφήσουμε να περιμένει.
- Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) την σαντιγί με κακάο ή κόκκους εσπρέσο ή σοκολάτα.
- Βυθίζουμε προσεκτικά ένα καλαμάκι και σερβίρουμε αμέσως *vegan/νηστίσιμο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online: Επιμέλεια Κωνσταντίνα Δρακουλάκου
The post Τα Χριστούγεννα με ιδιαίτερες γεύσεις του καφέ appeared first on Best News.
Πηγή
Author: Best News Author