Έκτακτο: Φωτιά στη Μάνη – Μάχη για να σωθεί το Γύθειο

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μην μπει η φωτιά στο Γύθειο, ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, Θεόδωρος Βερούτης.

Περιγράφοντας την κατάσταση που επικρατεί, τόνισε ότι “υπάρχει πρόβλημα, διότι η φωτιά πλησίασε την πόλη από την βορειοανατολική πλευρά και τώρα γίνεται μία πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε να σωθούν τα σπίτια της πόλης”.

Αγωνιώδη μάχη δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις προκειμένου να κρατήσουν το πύρινο μέτωπο έξω από το Γύθειο, το οποίο έχει εκκενωθεί.

Η φωτιά στην Ανατολική Μάνη εξακολουθεί να μαίνεται ανεξέλεγκτη από το μεσημέρι της Τρίτης. Ξέσπασε κοντά στην Καστάνια του δήμου Ανατολικής Μάνης και έκτοτε έχουν εκκενωθεί περίπου 15 χωριά.

Το μεσημέρι εκκενώθηκε το Γύθειο, καθώς και το Μαυροβούνι. Παράλληλα, σημειώθηκε επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ Γυθείου από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

“Είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα”, είπε ο κ. Βερούτης, “διότι αν και νυχτώνει, ο αέρας δεν λέει να καταλαγιάσει και το πύρινο μέτωπο είναι μεγάλο”, διατυπώνοντας ταυτόχρονα την εκτίμηση, ότι “και η αποψινή βραδιά θα είναι πολύ δύσκολη”.

Επίσης, είπε ότι “οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν και σε άλλα σημεία”, προσθέτοντας ότι “λόγω της φωτιάς, έχουν φύγει από την περιοχή επισκέπτες, αλλά και κάτοικοι”.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι διεξήχθη και επιχείρηση απεγκλωβισμού 10 ατόμων από παραλία στο χωριό Βαθύ του Γυθείου, λόγω της φωτιάς που μαίνεται, από πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα