ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΕΝΤΑΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ & ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΔΕΣΠΟΖΟΜΕΝΩΝ & ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΏΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Δυστυχώς συχνά παρουσιάζονται και στην πόλη μας περιπτώσεις κακοποίησης, ενεργητικής ή παθητικής, αδέσποτων ή δεσποζόμενων ζώων, γεγονός που μας θλίβει ιδιαίτερα. Αγαπάμε τα ζώα για τις καθαρές και αθώες ψυχούλες τους, για τα μάτια τους που λένε τα πάντα, για την παρέα τους που μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι και ζωντανοί. Δεν θέλουμε να πονάνε, να δηλητηριάζονται με θειάφι ή με φόλες, να μαχαιρώνονται.
Αναγκαζόμαστε να παραθέσουμε και το νόμο τον σχετικό με την κακοποίηση των ζώων, αν και κατά τη γνώμη μας δεν θα έπρεπε να φτάνουμε σε αυτό το σημείο. Η παθητική ή ενεργητική κακοποίηση ζώου αποτελεί κακούργημα (Νόμος 4039/2012-ΦΕΚ Α-15/2 – Άρθρο 16):
Κακοποίηση των ζώων
α. Με την επιφύλαξη ειδικά προβλεπόμενων περιπτώσεων της ισχύουσας κοινοτικής και εθνικής νομοθεσίας, καθώς και της διάταξης του τρίτου εδαφίου της παραγράφου 4 του άρθρου 9 απαγορεύεται ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ’ αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός. Η στείρωση του ζώου καθώς και κάθε άλλη κτηνιατρική πράξη με θεραπευτικό σκοπό, δεν θεωρείται ακρωτηριασμός.
Το πρόστιμο σ’ αυτή την περίπτωση είναι 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και κάθε περιστατικό.


Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα