Βίντεο – Ενημέρωση για την Κατάθλιψη από τα ΚΕΠ Υγείας

Εν μέσω της πανδημίας,  η δια ζώσης ενημέρωση καθίσταται πολλές φορές δύσκολη και επισφαλής για τη δημόσια υγεία. Ωστόσο, είναι γεγονός ότι πολλοί συνάνθρωποί μας έρχονται αντιμέτωποι με ασθένειες και οι θεραπείες τους πάνε πίσω, λόγω του περιορισμού των μετακινήσεων. Ειδικότερα, το φαινόμενο της αμέλειας εξέτασης, γίνεται εντονότερο σε ότι έχει να κάνει με ζητήματα ψυχικής υγείας, όπου συχνά παραμελούνται ή και υποβαθμίζονται τα συμπτώματα της  ασθένειας.

Μια τέτοια ασθένεια, που δυστυχώς κατά τη διάρκεια της επιδημίας γνωρίζει μεγάλη εξάπλωση ανάμεσα στον υγιή πληθυσμό, είναι η κατάθλιψη, η οποία έχει λάβει τα χαρακτηριστικά μάστιγας στον ψυχιατρικό τομέα. Έχοντας,  λοιπόν, ως στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση των δημοτών γύρω από την προφύλαξη και την πρόληψη για την κατάθλιψη, τα ΚΕΠ Υγείας μας συστήνουν το παρακάτω video που μπορεί να λειτουργήσει παρακινητικά στους ασθενείς και το οικγενειακό/φιλικό τους περιβάλλον

Το Κέντρο Πρόληψης για την Υγεία (ΚΕΠ Υγείας) του Δήμου Παύλου Μελά είναι μια νέα δημοτική δομή που σκοπό έχει την παροχή υπηρεσιών πρόληψης και προαγωγής της υγείας προς τους δημότες μας. Δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Δήμου μας με το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, που είναι το πιστοποιημένο Δίκτυο του Παγκόσμιου Οργανισμού υγείας στη χώρα μας. Επίσης είναι υπεύθυνο για την οργάνωση εκδηλώσεων και δράσεων με σκοπό τη προώθηση υγιών συμπεριφορών και την αποφυγή των κινδύνων που απειλούν την υγεία μας.

Η παρέμβαση των ΚΕΠ Υγείας στοχεύει στην ενδυνάμωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υπηρεσίες συντονισμού για παρεμβάσεις προληπτικών εξετάσεων και ενημέρωσης για την υγεία των δημοτών. Σήμερα έχει δημιουργηθεί δίκτυο δημοτικών Κέντρων Πρόληψης Υγείας “ΚΕΠ Υγείας” σε δεκάδες Δήμους μέλη. Το κάθε ΚΕΠ Υγείας συντονίζει:

1.Την οργάνωση προληπτικών εξετάσεων στους δημότες, από δημόσιους ή ιδιωτικούς και φυσικά πρόσωπα.

2.Την δωρεάν παροχή υπηρεσιών σε ευπαθείς ομάδες.

3.Την ανάπτυξη προγραμμάτων αγωγής και προαγωγής της υγείας.

Τα 8 νοσήματα που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα ως προς τον συντονισμό των αναγκαίων κατά τα Διεθνή Πρωτόκολλα, προληπτικών εξετάσεων είναι: Καρκίνος του παχέος εντέρου, Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας, Καρκίνος του μαστού, Καρδιαγγειακός κίνδυνος, Ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, Καρκίνος του προστάτη, Μελάνωμα και Κατάθλιψη.

Τα προγράμματα δημόσιας υγείας που επίσης περιλαμβάνει το Πρόγραμμα, με σκοπό την ενημέρωση των δημοτών κατά το δυνατόν πιο προσωποποιημένα, ώστε να επηρεασθεί η συμπεριφορά τους προς πιο υγιή πρότυπα, είναι: Ασφαλές Διαδίκτυο και Σχολικός Εκφοβισμός, Αναγνώριση καρδιαγγειακού κινδύνου και Πρόληψη παιδικής παχυσαρκίας.


Το ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Παύλου Μελά, συστεγάζεται με το Κοινωνικό Ιατρείο-Φυσικοθεραπευτήριο και Κοινωνικό Φαρμακείο στο δημοτικό κτίριο που βρίσκεται επί της οδού Αγ. Μαρίνας 4 στη Δημοτική Ενότητα Πολίχνης.

Ημέρες λειτουργίας:Δευτέρα-Παρασκευή

Ώρες: 09.00-13.00

Επικοινωνία: 2310 609380

Fax: 2310 644093

e-mail:[email protected]

logo kepygeia eddyppy

Περισσότερα στο www.kepygeias.gr

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιος είναι ο βασικός σκοπός των ΚΕΠ Υγείας;

Βασικός σκοπός των ΚΕΠ Υγείας είναι αφενός να ωφελούνται από τις υπηρεσίες τους το σύνολο των φτωχών και ευπαθών δημοτών του τοπικού πληθυσμού που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες καθώς και η κινητοποίηση όλου του υπόλοιπου πληθυσμού για να προβαίνει στις ενδεδειγμένες προληπτικές εξετάσεις.

Που λειτουργούν τα ΚΕΠ Υγείας;

Το Κ.Ε.Π. Υγείας λειτουργεί ως ο φορέας του Δήμου, στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του δήμου και στελεχώνεται από δημοτικούς υπαλλήλους, που είναι σημείο αναφοράς για τους δημότες σε θέματα ενημέρωσης, πρόληψης και προαγωγής της υγείας.

Τι προσφέρουν τα ΚΕΠ υγείας στην ευπαθή ομάδα δημοτών;

Η ευπαθής ομάδας απολαμβάνει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από το πρόγραμμα των ΚΕΠ Υγείας

Ποιος είναι ο ορισμός της ευπαθούς ομάδας στα ΚΕΠ Υγείας

Μέλη ευπαθούς ομάδας ορίζονται οι πολίτες που έχουν α) ατομικό ετήσιο εισόδημα κάτω από 6000 ευρώ ή οικογενειακό εισόδημα κάτω από 12000 ευρώ και β) δεν είναι ασφαλισμένοι. Η ένταξη πολιτών στην ευπαθή ομάδα του προγράμματος προϋποθέτει την τήρηση και των δυο όρων.

Το ατομικό ή το οικογενειακό εισόδημα αποδεικνύεται από το εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου οικονομικού έτους.

Η ασφαλιστική κατάσταση αποδεικνύεται από μια φωτοτυπία του βιβλιαρίου που απεικονίζεται η απώλεια ασφαλιστικής ικανότητας ή από υπεύθυνη δήλωση του ανασφάλιστου πολίτη με επικύρωση του γνησίου της υπογραφή από τα Κ.Ε.Π. ή άλλη δημόσια υπηρεσία.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα