Ο Γιώργος Καπουτζίδης δήλωσε ότι δεν εξεπλάγη με τα όσα είπε εναντίον του ο Αλέξης Κούγιας, ενώ δήλωσε έτοιμος να πάει στα δικαστήρια, αν χρειαστεί.
Ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε σε πρόσφατη επιστολή του: «Ιδιαίτερα για τον Καπουτζίδη, αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου «Στην Υγειά μας» επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια».
Με τη σειρά του ο Γιώργος Καπουτζίδης καλεσμένος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, απάντησε στον Αλέξη Κούγια λέγοντας τα εξής: «Δεν ξαφνιάστηκα, τα περίμενα αυτά τα πράγματα. Οι ομοφυλόφιλοι πολίτες τα έχουμε συνηθίσει αυτά, τα ζούμε από πολύ μικροί. Κανένας δεν κάνει σημαία την ιδιαιτερότητά του. Τουλάχιστον δεν μπήκε ποτέ κανένα παιδάκι 9-10 ετών με μια σημαία στην τάξη του, μπαίνει χαρούμενο να κάνει μάθημα και κάποια άλλα παιδιά το δείχνουν με το δάχτυλο. Και εκεί ξεκινά μια διαδικασία να κρύβεται, να φοβάται και καμιά φορά να νιώθει ότι απειλείται, να σκέφτεται να αλλάξει δρόμο για το σχολείο».
«Είμαι ένας άνθρωπος που έχει περάσει αυτή τη διαδικασία και πάρα πολλοί άνθρωποι την έχουν περάσει. Και να που έχω βγει δυνατός από αυτήν και αισθάνομαι καλά, δεν κρύβομαι, δεν φοβάμαι και είμαι ευτυχισμένος. Πέρασα στη Νομική Θεσσαλονίκης με υψηλή βαθμολογία- όχι έχοντας την ιδιαιτερότητά μου ως σημαία, δεν πήγα στο εξεταστικό κέντρο και είπα “είμαι γκέι, βάλτε με στη σχολή που θέλω”- αλλά με σκληρή δουλειά», δήλωσε ο κ. Καπουτζίδης.
Ο ηθοποιός και σεναριογράφος εξήγησε ότι αντέδρασε επειδή «αμφισβήτησε τη δική μου ευτυχία». «Γιατί είπε ότι ο μόνος δρόμος για να γίνει κάποιος ευτυχισμένος είναι η σπουδή, η μελέτη, η σκληρή εργασία και η δημιουργία μιας οικογένειας και η ρομαντική αγάπη για το άλλο φύλο. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει ένας μόνο δρόμος για την ευτυχία. Είμαστε 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι και υπάρχουν 7 δισεκατομμύρια διαδρομές για όλους μας», συμπλήρωσε.
«Αλλά για κάποιους, όσο κι αν δουλέψεις, μελετήσεις, παλέψεις, θα είσαι πάντα πολίτης δεύτερης κατηγορίας. Άρα, δεν είμαι εγώ που κάνω σημαία την ιδιαιτερότητά μου, αλλά κάποιοι άλλοι που την ιδιαιτερότητά μου, αυτό που είμαι, το θεωρούν βαρίδι. Το θεωρούν ντροπή, μαύρη σημαία. Και είμαι εδώ για να πω ότι δεν είναι βαρίδι, ντροπή, μαύρη σημαία», τόνισε.
Ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε και στον όρο «φυσιολογικό» που χρησιμοποίησε ο Αλέξης Κούγιας στην ανακοίνωσή του λέγοντας πως κι εκείνος είναι παιδί «φυσιολογικής» οικογένειας και ευχαρίστησε όλες τις «φυσιολογικές» οικογένειες και τους γονείς που εμπιστεύτηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να διηγηθεί στα παιδιά τους ένα πολύ όμορφο και αστείο παραμύθι, που μιλά για τη φιλία, τις αξίες και την ηθική.
«Είμαι εδώ γιατί αυτές οι οικογένειες με έχουν στηρίξει», τόνισε ο Γιώργος Καπουτζίδης.
Ο κ. Καπουτζίδης κατέληξε κάνοντας μια συγκινητική αναφορά στον πατέρα του, που σήμερα συμπληρώνει τα 90 χρόνια. «Δεν ήρθα να επιτεθώ, αν θέλει να πάμε στα δικαστήρια φυσικά και θα πάω. Επειδή είπε ότι είμαι πρότυπο, εγώ δεν είμαι πρότυπο, αλλά ο πατέρας μου είναι. Είναι πολύ υπερήφανος για μένα, είναι πολύ σημαντικό και κάναμε δύσκολη διαδρομή για να φτάσουμε σε αυτό. Έχω φτάσει στο σημείο να βλέπω την υπερηφάνεια στα μάτια του και αυτό με έκανε ευτυχισμένο», είπε και κατέληξε:
«Και μακάρι όταν τελειώσει αυτή η συνέντευξη ένας πατέρας να κοιτάξει τον γκέι γιο του ή την γκέι κόρη του με υπερηφάνεια, όπως με κοιτάει εμένα ο μπαμπάς μου. Αυτό θα είναι το κέρδος».
Όπως έγραψε και κάποιος άγνωστος στο Twitter: «Σε έναν κόσμο γεμάτο Κούγιες, γίνε Καπουτζίδης».
Για δεύτερη χρονιά οι Εκδόσεις Καστανιώτη προσφέρουν σε παιδιά, εφήβους και νέους μια δημιουργική διέξοδο, προκηρύσσοντας τον διαγωνισμό συγγραφής «Γίνε σήμερα ο συγγραφέας του αύριο».
Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη