Δασκάλα κάνει χημειοθεραπείες και συνεχίζει τα μαθήματα από το νοσοκομείο

Η 54χρονη δασκάλα με καρκίνο κάνει μάθημα στα αγαπημένα της 5χρονα την ώρα της χημειοθεραπείας.

Ενώ ο πλανήτης δοκιμάζεται από την πανδημία του κορωνοϊού, αμέτρητοι άνθρωποι δίνουν παράλληλες μάχες επιβίωσης και μία τέτοια ιστορία έγινε viral στις ΗΠΑ.

Η δασκάλα νηπιαγωγείου Κέλι Κλάιν από τη Μινεσότα, θα θυμάται για έναν επιπλέον λόγο την περασμένη χρονιά αφού ξεκίνησε χημειοθεραπείες παλεύοντας με τον καρκίνο των ωοθηκών. Ωστόσο αυτό δεν την εμποδίζει να κάνει μάθημα στους αγαπημένους της μαθητές, μέσω τηλεκπαίδευσης, ακόμα και κατά τη διάρκεια των θεραπειών.Μητέρα και η ίδια δύο παιδιών, δήλωσε πως αρνήθηκε να λάβει αναρρωτική άδεια κατά την περίοδο των θεραπειών της και συνδέεται διαδικτυακά με τους μαθητές, μιλώντας τους και διαβάζοντάς τους παραμύθια από την κλινική. Έτσι τα παιδιά δεν χάνουν επαφή με την αγαπημένη τους δασκάλα παρά τις δυσκολίες της πανδημίας και τους περιορισμούς της χημειοθεραπείας.

«Είχα πρωτοδιαγνωστεί πριν πέντε χρόνια και τότε πήρα άδεια επειδή ήμουν πολύ άρρωστη. Μου είχε λείψει η διδασκαλία τόσο πολύ. Υπάρχει καλύτερος τρόπος για να περάσουν οι τέσσερις – πέντε ώρες από το να μιλά κανείς σε 5χρονα; Ο χρόνος περνά τόσο γρήγορα. Με κάνει να χαμογελώ», θυμάται η Κλάιν. Τώρα βλέπει γνώριμα παιδικά πρόσωπα κατά τη διάρκεια των πολύωρων θεραπειών.Η Κλάιν λέει πως θέλει να δείξει σε όλους τους μαθητές της πως ακόμα και όταν κάποιος δίνει μάχη με τον καρκίνο, μπορεί να καταφέρει υπέροχα πράγματα.

«Είναι πραγματικά εύκολο να σκεφτεί κανείς «Γιατί σε μένα» και νομίζω πως αν δεν είχα ένα μάτσο πεντάχρονα να τα διδάσκω καθημερινά, θα περνούσα κι εγώ πολύ χρόνο σκεπτόμενη ακριβώς αυτό. Οι μαθητές μου, μού δίνουν δύναμη», καταλήγει η 54χρονη δασκάλα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός Κατασκευής Αποκριάτικης Μάσκας με μάσκα μιας χρήσεως (1)

Το BESTNEWS σε συνεργασία με την εικαστικό Ειρήνη Ανδρούτσου, έχοντας πάντα κατά νου τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε λόγω covid-19, την ανάγκη των παιδιών μεγάλων και μικρών να ζήσουν τη χαρά του καρναβαλιού, διοργανώνει τον Διαγωνισμό δημιουργίας/κατασκευής αποκριάτικης μάσκας.

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα