ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ: ΜΕΘΟΔΙΚΑ & ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΔΙΠΛΑ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ο Δήμος Νέας Σμύρνης, δίπλα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, μεθοδικά και αποτελεσματικά, εργάζεται για την αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων που προκύπτουν στις σχολικές υποδομές ενώ σταδιακά δημιουργεί και τις προϋποθέσεις για την μετάβαση στην νέα εκπαιδευτική πραγματικότητα, της καινοτομίας, της αμεσότητας στην πληροφόρηση και τη γνώση ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης της παιδείας μας.
Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, σε συνεργασία με τον Πρόεδρο και το Δ.Σ. της ΕΣΕΠΕ, τον τελευταίο διάστημα, έχουν υλοποιηθεί :
1. Εκτεταμένοι Ελαιοχρωματισμοί σε όλα τα Δημοτικά μας σχολεία.
2. Ανάπλαση και εκσυγχρονισμός όλων των προαύλιων χώρων και των διαδραστικών παιχνιδιών των Νηπιαγωγείων μας.
3. Αντικατάσταση όλων των φωτοτυπικών μηχανημάτων των σχολείων μας.
4. Αντικατάσταση και επισκευή όλων των υπαίθριων αθλητικών εξοπλισμών σύμφωνα με τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας και την κείμενη νομοθεσία.
5. Ολοκλήρωση του προγράμματος εκσυγχρονισμού των εξοπλισμών και των δικτύων πληροφορικής σε όλα τα Δημοτικά Σχολεία & Νηπιαγωγεία (60 νέοι Η/Υ, 18 Διαδραστικοί Πίνακες, & 30 Εκτυπωτές).
6. Εκτεταμένες συντηρήσεις και επισκευές σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα.
7. Προμήθεια και εγκατάσταση κλιματιστικών και θερμοπομπών στα : 4ο , 10ο , 12ο Νηπιαγωγεία και στο Δημ. Σχολείο Άγιος Ανδρέας.
8. Συστήματα συναγερμού στα : 2ο , 4ο , Άγιος Ανδρέας Δημοτικά Σχολεία.
9. Λειτουργική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός των σχολικών Βιβλιοθηκών στα 1ο, 2ο, 4ο και 12ο Δημοτικά Σχολεία.
10. Προμήθεια όλων των απαραίτητων εξοπλισμών για την πρόληψη COVID 19.
11. Στελέχωση των Νηπιαγωγείων και Δημοτικών με επαρκές προσωπικό καθαριότητας για την κάλυψη του ιδιαίτερα βεβαρυμμένου λόγω πανδημίας ημερήσιου προγράμματος καθαρισμών των σχολείων.
12. Αξιοποίηση των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ για την στελέχωση με υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων, Φύλαξης και προσωπικού καθαριότητας.
Παράλληλα προγραμματίζουμε να υποβάλλουμε στην σχετική πρόσκληση του προγράμματος «Αντ. Τρίτσης» αίτημα για προμήθεια : Η/Υ, Βιντεοπροβολέων και διαδραστικών πινάκων για όλες τις σχολικές αίθουσες.
Το συνολικό κόστος των υλοποιημένων και των δρομολογημένων παρεμβάσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ξεπερνά τις 500.000 € (ευρώ).
Βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη η προμήθεια και εγκατάσταση (9) εννέα προκατασκευασμένων αιθουσών για την κάλυψη των αναγκών της Υποχρεωτικής Δίχρονης Προσχολικής αγωγής συνολικής δαπάνης 780.000 € (ευρώ) με χρηματοδότηση από το Π.Δ.Ε. και η διαμόρφωση και λειτουργία του 12ου Νηπιαγωγείου στην οδό Μηδείας.
Μέσα στο 2021 ολοκληρώνεται η έγκριση των επικαιροποιημένων μελετών Πυρασφάλειας των Σχολείων και Νηπιαγωγείων καθώς και η έκδοση των σχετικών πιστοποιητικών.
Στο τέλος Φεβρουαρίου του 2021 θα έχει ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία στα: 5ο Δημοτικό Σχολείο και 4ο Νηπιαγωγείο, αντίστοιχα.
Είναι σαφές, ότι η Δημοτική αρχή έχει πρόγραμμα, έχει όραμα και γνωρίζει τα θέματα που αφορούν την Εκπαιδευτική Κοινότητα.
Χρειάζεται από όλους μας επαγρύπνηση, κοινή προσπάθεια και στήριξη στο δύσκολο έργο που καθημερινά συντελείται στην Δημόσια Εκπαίδευση.

 

Πηγή
Author: NS Admin

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα