ΕΛΑΣ: Fake news το σπασμένο αυτοκίνητο – Δεν το έσπασαν οι αστυνομικοί στην Πανόρμου

Νέο πεδίο αντιπαράθεσης προκαλούν τα Fake news σχετικά με βίντεο στο οποίο φέρονται να εμφανίζονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να προκαλούν φθορές σε αυτοκίνητα στην οδό Πανόρμου, εκδοχή την οποία υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ, αναφέροντας σε επίσημη ανακοίνωσή του ότι ειδικοί φρουροί φαίνονται να σπάνε σταθμευμένα αυτοκίνητα σε άδειους δρόμους στην περιοχή της Πανόρμου.

Τον ισχυρισμό αντικρούει με ανακοίνωσή της η ΓΑΔΑ,  αναφέροντας ότι  «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα τα αναφερόμενα σε σημερινές αναρτήσεις ιστοσελίδων περί “πρόκλησης φθοράς σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην περιοχή της Πανόρμου από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΡΑΣΗ”. Μετά από έρευνα διαπιστώθηκε ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».  

Συμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου με τα σπασμένα φανάρια (ένα Fiat Stilo), κατέθεσε και επιβεβαίωσε ότι οι φθορές είχαν προηγηθεί και δεν προκλήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί με επίσημη ανακοίνωσή του τα ψέματα ότι δήθεν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΡΑΣΗ -που όντως εικονίζονται σε βίντεο που κυκλοφόρησε χθες στα κοινωνικά δίκτυα και σε αναρτήσεις ιστοσελίδων- προκάλεσαν φθορά σε σταθμευμένο αυτοκίνητο στην οδό Πανόρμου.

Η ΓΑΔΑ, με ανακοίνωσή της, αποκατέστησε την αλήθεια, σημειώνοντας «ότι η φθορά στο συγκεκριμένο όχημα είχε προκληθεί σε προγενέστερο χρόνο και ουδεμία εμπλοκή έχουν οι αστυνομικές δυνάμεις».

Η εφημερίδα «Αυγή», μετά και από την ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, υιοθετεί στην ιστοσελίδα της τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ και προχωρά και ένα βήμα παρακάτω. Υπό τον τίτλο «ΕΛΑΣ: Προκλητική ανακοίνωση με ψέματα για το αυτοκίνητο που έσπασε η ομάδα ΔΙΑΣ» υποστηρίζει πως όσα αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ είναι ψευδή.

Το αυτοκίνητο που εικονίζεται στο δημοσίευμα της «Αυγής», και στο οποίο αναφερόταν και η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι το σωστό αυτοκίνητο.
Αποκαλύπτοντας πλήρως τα Fake news, ο πολίτης που είναι κάτοχος του συγκεκριμένου αυτοκινήτου ανέφερε ο ίδιος κατηγορηματικά και με απόλυτη σιγουριά στην αστυνομία ότι οι φθορές στο αυτοκίνητό του, στις οποίες βασίστηκαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η «Αυγή» είναι υπαρκτές μεν, αλλά έχουν προκληθεί σε προγενέστερη χρονική στιγμή και όχι κατά την στάθμευσή του στο συγκεκριμένο σημείο.

Άρα καμιά σχέση με τη δράση της Αστυνομίας.
Από το σημείο αυτό όντως πέρασε η Ομάδα ΔΡΑΣΗ, η οποία εικονίζεται στο βίντεο στο οποίο στηρίχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, για να κατασκευάσει όμως μια ψεύτικη ιστορία.

Δείτε το επίμαχο βίντεο:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα ταινία LED με την τοποθέτηση της!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσουν 5 μέτρα RGB ταινία LED μαζί με την τοποθέτηση της!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα