Επειδή δε νοείται γιορτινό τραπέζι χωρίς τον κορμό του, φτιάξτε τον καλύτερο!
Θα καταπλήξει τους καλεσμένους σας.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
8 κουταλιές σούπας κοφτές αλεύρι
5 κουταλιές σούπας κοφτές κακάο
10 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπέικιν
4 αυγά, βανίλια 1 μασούρι
Για τη σαντιγί
1 κουτί κρέμα γάλακτος 250 γρμ.
5 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
Για την κρέμα σοκολάτας
3 κρόκοι αυγών
1 φλιτζάνι ζάχαρη
75 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
1 κουταλάκι του γλυκού νεσκαφέ
1/5 φλιτζ. τσαγιού βούτυρο φρέσκο
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σ’ αυτό την μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και ρίχνουμε μέσα τμηματικά τη μισή ζάχαρη. Χτυπάμε τα κροκάδια με την υπόλοιπη ζάχαρη και προσθέτουμε τη βανίλια και τμηματικά το κακάο και το αλεύρι. Ενσωματώνουμε προσεκτικά με πολύ ελαφρές κινήσεις τη μαρέγκα. Το απλώνουμε σε ταψί ορθογώνιο και πάνω σε βουτυρωμένη λαδόκολλα και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20’.
Βγάζουμε το παντεσπάνι επάνω σε πετσέτα πασπαλισμένη με άχνη. Ξεκολλάμε το χαρτί και το τυλίγουμε σε ρολό μαζί με την πετσέτα. Φτιάχνουμε τη σοκολατένια κρέμα: Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν-μαρί, το νεσκαφέ και το βούτυρο κατά μικρές ποσότητες και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος για 7’ στο μίξερ να γίνει σαντιγί και προσθέτουμε στο τέλος τμηματικά την άχνη. Γεμίζουμε το παντεσπάνι με τη σαντιγί και το τυλίγουμε σε ρολό.
Γαρνίρουμε εξωτερικά με τη σοκολάτα και με το πιρούνι χαράζουμε την επιφάνεια του κορμού.
Γράφτηκε από την Κωνσταντίνα Δρακουλάκου ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Πηγή
Author: Best News Author