Κορονοϊός: Η ώρα των αποφάσεων για νέα μέτρα – Ποια μέτρα εξετάζονται – OTA VOICE

Το σενάριο για ένα καθολικό «σκληρό» lockdown φαίνεται να απομακρύνεται όλο και περισσότερο καθώς κάτι τέτοιο θα είχε επιπτώσεις βαριές σε οικονομία και κοινωνία, συν το ότι πολλοί θεωρούν ότι δεν θα είχε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα λόγω της κόπωσης των πολιτών.

Υπό αυτό το πρίσμα και σταθμίζοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα, η πιο πιθανή εκδοχή είναι η αυστηροποίηση των μέτρων. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται το να απαγορευθεί η κυκλοφορία το Σαββατοκύριακο νωρίτερα από τις 9 μ.μ. (από τις 6 μ.μ.), προκειμένου να ελεγχθεί η κινητικότητα που είναι μεγαλύτερη λόγω περισσότερου ελεύθερου χρόνου. Επίσης, εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης χρησιμοποιώντας τον κωδικό «6» σε άλλους δήμους καθώς έχει διαπιστωθεί ότι γίνεται κατάχρηση. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. το Σαββατοκύριακο εξετάζεται καθώς σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις ο καιρός θα είναι καλός, ιδανικός για βόλτες, κάτι που αυξάνει την κινητικότητα του κόσμου. Η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 μ.μ. τις καθημερινές δεν προκρίνεται καθώς θεωρείται ότι θα αυξήσει τις μετακινήσεις και τον συνωστισμό σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα και στους δρόμους τις υπόλοιπες ώρες.

Εφόσον κινηθούμε προς την κατεύθυνση ενός lockdown μη καθολικού, τα σχολεία (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία και Γυμνάσια) θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, όπως και το λιανεμπόριο σίγουρα με τη μέθοδο του click away, ενώ εξετάζεται αν θα παραμείνει σε ισχύ το click in shop για καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και βιβλιοπωλεία. Αν «καταργηθεί» και αυτό, τότε ζητούμενο είναι τι θα γίνει με τα κομμωτήρια, τα κέντρα περιποίησης μανικιούρ- πεντικιούρ και τα ΚΤΕΟ. Αν και το πιο πιθανό είναι να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με ραντεβού και μέτρα καθώς προσφέρουν διαφορετικού είδους υπηρεσίες σε σχέση με τα καταστήματα π.χ. ένδυσης και υπόδησης.

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα