Ενα πολύ υγιεινό πιάτο, πλούσιο σε φυτικές ίνες και θρεπτικά συστατικά.
Υλικά: 250 γρ. μαυρομάτικα, 1/2 κιλό σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο, 1 μεγάλο κρεμμύδι, 1/2 ματσάκι άνηθος, 400 γρ. χυμό τομάτας και 1 κουταλιά πελτέ.
1/2 ποτηράκι του κρασιού ημίγλυκο αλάτι, πιπέρι, 1 λεμόνι, 1/2 κούπα ελαιόλαδο.
Εκτέλεση: Πλένουμε καλά τα μαυρομάτικα. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Αφού μαραθούν προσθέτουμε και τα μαυρομάτικα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με λίγο κόκκινο ημίγλυκο κρασί. Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με ζεστό νερό τόσο ώστε να σκεπαστούν.
Σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου. Ρίχνουμε και το σπανάκι με τον άνηθο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Πηγή: eleftheriaonline.gr
Πηγή
Author: Best News Author