Οι Λούστροι απόψε στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας

Οι Λούστροι της Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται στο Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας, το Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου, ώρα 20:30, με είσοδο χωρίς αντίτιμο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός» που διοργανώνει το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Παύλου Μελά.

Οι Λούστροι που ‘’γεννήθηκαν’’ τον Μάη του 2018 παρουσιάζουν ένα πρόγραμμα με παραδοσιακή μουσική, ρεμπέτικα, έντεχνα από Ελλάδα και Ανατολία, με συνταξιδιώτες έγχορδα, ακορντεόν, κρουστά και τραγούδι συνήθως χορωδιακό και μερικές φορές δίγλωσσο (Ελληνικά – Τούρκικα).

Μας ταξιδεύουν από την Πόλη του Μπατζιανού, στην Αθήνα του Ξαρχάκου και του Χατζιδάκι, τον Πόντο, τον Πειραιά του Μάρκου έως τη Θεσσαλονίκη των “Λούστρων” στις μέρες μας.

Το όνομα του σχήματος παραπέμπει στην ειλικρινή, δημιουργική εργασία, με μεράκι, στην ομορφιά του απλού που πηγάζει από τη χαρά της δημιουργίας και της ανασύνθεσης των μουσικών καταβολών του κάθε μέλους αυτού του μουσικού συνόλου ξεχωριστά. Ανεξαρτήτως χρονοχώρου και χωρίς ορίζοντες.

Λουστράρουν” οι Λεωνίδας Κυρίδης (κόντρα μπάσο), Gorkem Saoulis (τραγούδι – κανονάκι), Γιάννης Σαούλης (τραγούδι – μπουζούκι), Δημήτρης Αραμπατζής (ακορντεόν), Γιώργος Βαρτσάκης (τραγούδι – κιθάρα).

Με την ευγενική συμμετοχή του τραγουδιστή Αλέξανδρου Τερεκίδη.

Τα μέλη

Λεωνίδας Κυρίδης (Κοντραμπάσο)

Γεννήθηκε στη Λάρισα 28-08-1969 • Σπούδασε στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας κλασική κιθάρα και θεωρητικά. • Συνέχισε τις σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης (σχολή εγχόρδων- κοντραμπάσο) από όπου και αποφοίτησε. • Παράλληλα εργάστηκε ως μουσικός της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης. • Από το 1991 έως το 2013 συμμετείχε σε διάφορα σύνολα κλασικής, έντεχνης, τζαζ και παραδοσιακής μουσικής. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με πολλούς Έλληνες συνθέτες, με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, καθώς και με χορωδιακά και ορχηστρικά σύνολα με τα οποία έχει δώσει συναυλίες σε Ευρώπη και Αμερική.

Gorkem Saoulis (Τραγούδι – κανονάκι)

Γέννηση 29-7-1977 Άγκυρα – Τουρκία • 1988 – 1998: Σπουδές στο Ωδείο της Κωνσταντινούπολης • 1998: συνεργάζεται με τον θεµελιωτή της σύγχρονης τούρκικης µουσικής Melih Kibar σε συναυλίες, ηχογραφήσεις και τηλεοπτικές εκποµπές. • 1998 – 2003 εργάστηκε στο Πανεπιστήµιο «Golden Horn» της Κωνσταντινούπολης. • 2001 συναντά τον σύζυγο και συνεργάτη Γιάννη Σαούλη. Συναυλίες-παραστάσεις σε • 1997 – 2018 συναυλίες µε Τούρκικα µουσικά σύνολα και ορχήστρες σε Τουρκία, Κύπρο, Γερµανία, Αυστρία, Κροατία, Αίγυπτο, Γαλλία, Ρουμανία, Πορτογαλία, Αζερμπαϊτζάν, Ρωσία κ.α. • 1997 – 2018 συμμετοχή σε πολλά άλμπουμ γνωστών καλλιτεχνών σε Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο ενώ το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ εκδόθηκε το 2017.

Γιάννης Σαούλης (Τραγούδι – Μπουζούκι)

Γέννηση Θεσσαλονίκη 1-5-1962 • 1976 αυτοδιδάσκεται στο μπουζούκι και από το 1980 ασχολείται επαγγελματικά με την μουσική. • 1982 – 1986 Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης – Όμποε και Θεωρητικά. • 1986 – 1997 Ολλανδία – φοίτηση στο πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης – Άμστερνταμ (Φιλοσοφία-Πολιτικολογία). • 2000 – 2007 Τουρκία / Κωνσταντινούπολη. • Από το 1992 έως σήμερα έχει παράξει πάνω από 20 άλμπουμ 10 από τα οποία προσωπικά σε Ολλανδία, Τουρκία, Ελλάδα, Κύπρο και έγραψε μουσική για θέατρο (πρώτο βραβείο 2001 / Κων/πολη), κινηματογράφο και διάφορα ντοκιμαντέρ. • Συναυλίες – Παραστάσεις σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Πορτογαλία, Τουρκία, Ρωσία, Ελλάδα, Κύπρο.

Δημήτρης Αραμπατζής (Ακορντεόν)

Ο Δημήτρης Αραμπατζής ξεκίνησε να μαθαίνει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Καβάλας και στη συνέχεια σπούδασε στο τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. στην ειδίκευση “ακορντεόν κονσέρτου” με καθηγητή τον Κων/νο Ράπτη. Διακρίθηκε με Α’ Βραβείο στον “1ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ακορντεόν” στα Γρεβενά και με Α’ Βραβείο στον 11ο Διεθνή Διαγωνισμό Ακορντεόν “Premio di Montese”, που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία. Μεταξύ άλλων, έχει στο ενεργητικό του μία σειρά συναυλιών με την ΣΟΔΘ στο ΜΜΘ και στο Βασιλικό Θέατρο, με την οποία έχει εμφανιστεί ως σολίστ. Έχει συμπράξει επίσης με την ορχήστρα νέων του ΜΜΘ MOUSA και έχει παίξει στο Φεστιβάλ Φιλίππων με τη σοπράνο Ν. Κλαυδιανού και στο Φεστιβάλ Μαρώνειας με τους L. Borda και Γ.Βελλιβασάκη. Ηχογράφησε και παρουσίασε με τους Orpheus Soloists το έργο του Γιάννου Αιόλου “Το δάσος των όρκων” στο Γενί Τζαμί Θεσσαλονίκης σε πρώτη εκτέλεση. Έχει πάρει μέρος σε ηχογραφήσεις και έχει σημαντικές συνεργασίες, όπως με τους Ν. Λοτσάρη, Θ. Βουτσικάκη και Νατάσα “Μάρε” Μουμτζίδου. Η ιδιαίτερη αγάπη του για το tango τον οδήγησε στο να μάθει bandoneon και στη δημιουργία του κουαρτέτου “Tangology” με το οποίο έχει κάνει αφιερώματα στην μουσική του A Piazzolla και στο παλιό tango .

Διδάσκει ακορντεόν στο Μουσικό Σχολείο Γιαννιτσών και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης.

Γιώργος Βαρτσάκης (Τραγούδι – κιθάρα)

Γεννήθηκε το 1986 στην Θεσσαλονίκη. Η πρώτη του επαφή με την μουσική ήταν σε ηλικία 5 ετών με παραδοσιακά όργανα. Από ηλικία 15 ετών ξεκίνησε να παίζει κλασική κιθάρα, αρχικά αυτοδίδακτα και στη συνέχεια στη τάξη του Κωνσταντίνου Κράπη, στο Θερμαϊκό Ωδείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ολοκλήρωσε και τις σπουδές του στην αρμονία και στην αντίστιξη, στην τάξη του Χρήστου Δεληδήμου. Το 2012 αποφοίτησε από το τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του ΠΑ.ΜΑΚ. Εκεί διδάχτηκε κλασική κιθάρα από τους Έλενα Παπανδρέου, Γιάννη Ανδρόνογλου, Ναυσικά Χατζηχρήστου και θεωρητικά από τους Αθανάσιο Ζέρβα, Πέτρο Βούβαρη και άλλους. To 2013 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην κιθάρα σε επίπεδο πτυχίου στην τάξη του Θάνου Μήτσαλα από το ωδείο «Δημήτρης Δημόπουλος» Κοζάνης και το 2016 το δίπλωμα στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Εργάζεται ως δάσκαλος κλασσικής και ακουστικής κιθάρας σε ωδεία τις Θεσσαλονίκης και της βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα εμφανίζεται σε διάφορα μουσικά στέκια και σκηνές στην Ελλάδα και έχει συνεργαστεί με πολλούς καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα της Θεσσαλονίκης αλλά και από όλη την Ελλάδα. Έχει συμπράξει με καλλιτέχνες σε ζωντανές εμφανίσεις αλλά και σε δισκογραφία όπως Νίκος Κυπουργός, Δημήτρης Ζερβουδάκης, Λιζέτα Καλημέρη, Μιχάλης Παπαζήσης, Ανδρέας Καρακότας, Γιώργος Μαργαρίτης, Μαρία Παπανικολάου, Αργύρης Μπακιρτζής, Φωτεινή Βελεσιώτου κτλ. Έχει συμπράξει με τη Συμφωνική ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε αρκετές συναυλίες.


Το Ανοιχτό Θέατρο Ευκαρπίας έχει χτιστεί σε εξαιρετική τοποθεσία, στην οδό Αγίου Δημητρίου και Κολοκοτρώνη, κοντά στην περιοχή Πλατανάκια και τους Ιερούς Ναούς Αγίου Γεωργίου και Αγίου Κωνσταντίνου. Έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πάνω από 750 θεατές και να διασφαλίσει άνετη στάθμευση για αυτοκίνητα και πούλμαν στο πάρκινγκ του θεάτρου.

Για τους επισκέπτες υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης και με την αστική συγκοινωνία, Γραμμή ΟΑΣΘ 38, στάση παλιός παιδικός σταθμός.

Διοργάνωση: «Σεπτέμβριος όπως… Πολιτισμός», Τμήμα Πολιτισμού, Δήμος Παύλου Μελά


ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΦΙΣΑ ΣΕ PDF


ΩΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Συναυλίες – Θέατρα: 20.30

Θέατρο Σκιών: 20.00

Σσσς…αρχίζει”, αφήγηση παραμυθιών και ιστοριών: 19.30


Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένη χωρητικότητα προκειμένου να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι κανόνες ασφαλείας, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Για την είσοδο του κοινού στις εκδηλώσεις «Σεπτέμβριος όπως … Πολιτισμός» δεν απαιτείται rapid test, self test ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Η χρήση της μάσκας είναι απαραίτητη τόσο κατά την προσέλευση και αναχώρηση από τον χώρο, όσο και καθ’ όλη τη διάρκεια των παραστάσεων, για την προστασία εργαζομένων, καλλιτεχνών και θεατών.

Το πρόγραμμα ενδέχεται να τροποποιηθεί, γι΄ αυτό σας καλούμε να ενημερώνεστε καθημερινά από το www.pavlosmelas.gr και το facebook του δήμου Παύλου Μελά.

Περισσότερες πληροφορίες: Τμήμα Πολιτισμού

2313 302937, 835 [email protected]

Θερμές ευχαριστίες προς τα Μέσα Ενημέρωσης

Ο Δήμος Παύλου Μελά θέλει να εκφράσει τις θερμές ευχαριστίες του προς τα Μέσα Ενημέρωσης και όλους όσους προβάλλουν τις εκδηλώσεις και συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των πολιτών και στην προσέλκυση ευρείας κλίμακας κοινού.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα