Ολοκληρώθηκε το 27ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Οι sold out παραστάσεις, οι συνθήκες ασφάλειας, η εξακτίνωση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και το πλούσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά του φετινού 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας που ολοκληρώθηκε την Κυριακή το βράδυ, με το “Re:Incarnation” του Qudus Onikeku.

Οι Νιγηριανοί ξεσήκωσαν το κοινό, μεταφέροντας μήνυμα ελπίδας από το παρελθόν των αρχέγονων κοινωνιών, σχετικά με τις ανθρώπινες κοινότητες και την τεράστια δύναμή τους να συσπειρώνονται και να ξεπερνούν εμπόδια. Με τίτλο “Σε κίνηση. Διαρκώς σε κίνηση. Μαζί; Ή μόνοι;” και προσαρμοσμένο και φέτος στις ανάγκες των ημερών, το φετινό Φεστιβάλ διοργανώθηκε 16 – 25 Ιουλίου συγκεντρώνοντας στην Καλαμάτα 112 καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, 31 ομάδες χορού, 28 εθελοντές, 63 σπουδαστές χορού στα επαγγελματικά σεμινάρια, 59 παιδιά στα εργαστήρια για παιδιά, 20 άτομα άνω των 50 ετών στο αντίστοιχο εργαστήριο και 13 ΑμεΑ στο εργαστήρι για ΑμεΑ.

Το Φεστιβάλ ήταν αποτέλεσμα στενής συνεργασίας της καλλιτεχνικής διευθύντριάς του Λίντας Καπετανέα και του δημάρχου Καλαμάτας Αθανάσιου Π. Βασιλόπουλου με την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Γ. Μενδώνη, τον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιο για θέματα σύγχρονου πολιτισμού Νικόλα Γιατρομανωλάκη, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Ε. Νίκα, τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Καλαμάτας “Φάρις” Παντελή Δρούγα και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Τριανταμία συνολικά παραγωγές, 18 από το εξωτερικό και 13 από την Ελλάδα είναι ένας πρώτος απολογισμός του φετινού Φεστιβάλ: παραστάσεις χορού που συνδύασαν διαφορετικά είδη, από σύγχρονο χορό και hip hop μέχρι ακροβατικά και σύγχρονους αστικούς αφρικανικούς χορούς.

Οι καλλιτέχνες του εξωτερικού που παρουσίασαν τα έργα τους προέρχονται από τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Βέλγιο, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ολλανδία, τη Σουηδία, την Ιταλία, το Ισραήλ, την Ιρλανδία, τη Νιγηρία και τη Σλοβακία. Επίσης από τις 18 ξένες ομάδες, οι 14 παρουσίασαν για πρώτη φορά το έργο τους στην Ελλάδα, ενώ από τα 13 ελληνικά έργα τα 3 έκαναν την παγκόσμια πρεμιέρα τους.

Για 10 μέρες η πόλη της Καλαμάτας κινήθηκε σε φεστιβαλικούς ρυθμούς με επισκέπτες και χορευτές να κινούνται καθημερινά ανάμεσα στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, την Κεντρική Πλατεία και το Κάστρο.
Στο πλαίσιο του νέου προγράμματος εξακτίνωσης του Φεστιβάλ σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η εναρκτήρια παράσταση “Möbius” της ομάδας “Compagnie XY” από τη Γαλλία σε χορογραφία του Rachid Ouramdane, μετά τις δύο παραστάσεις στο Κάστρο, ανέβηκε τη Δευτέρα 19 Ιουλίου και στο Σαϊνοπούλειο στη Σπάρτη.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός - Το απόλυτο trend

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε ένα χειροποίητο κολιέ Αχινός – Το απόλυτο trend του καλοκαιριού!


Πηγή
Author: Best News Author

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα