Πέθανε ο επί σειρά ετών δήμαρχος Ζαχάρως, Μένης Κριτσέλης – OTA VOICE

Ένας άνθρωπος που έχει αφήσει το στίγμα του στα πολιτικά δρώμενα του νόμου, ένας άνθρωπος που έχει καταφέρει να συνδέσει το όνομά του με το δήμο Ζαχάρως, ο Μένης Κριτσέλης, έφυγε από τη ζωή έχοντας συμπληρώσει 90 έτη ζωής, βυθίζοντας στο πένθος σου ολόκληρη την Ηλεία άλλα και το στενό οικογενειακό και φιλικό του κύκλο.

Ο Μένης Κριτσέλης γεννήθηκε στην περιοχή της Ζαχάρως το Φεβρουάριο του 1931 και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στον ηλειακό δήμο. Ακολούθησε η κατάταξή του στην Πολεμική αεροπορία, όπου κατά τη διάρκεια της θητείας του πήγε εθελοντής στην Κορέα και μετά στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη.

Μετά την αποστράτευσή του, η αγάπη του για προσφορά στο συνάνθρωπο αποτέλεσε την αφορμή να ασχοληθεί με τα κοινά στην πόλη της Ζαχάρως, όπου ανέλαβε τα ηνία της τοπικής αυτοδιοίκησης κερδίζοντας τις δημοτικές εκλογές του 1986. Από τη θέση αυτή κατάφερε να προσφέρει ότι καλύτερο στο δήμο, με τους πολίτες αυτού να αντιλαμβάνονται το καλό που έπραξε και να τον διατηρούν στην καρέκλα του δημάρχου μέχρι και το 2002, ήτοι 16 συναπτά έτη τα οποία τον κατέστησαν ως το μακροβιότερο δήμαρχο με τέσσερις θητείες. Ήταν από τα βασικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, ήταν στενός φίλος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ κατά την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία πριν τις εκλογές του 2019 μοιράστηκε στιγμές που είχαν ζήσει με τον πατέρα του.

Παράλληλα με την πολιτική του καριέρα, κατάφερε να δημιουργήσει οικογένεια. Παντρεμένος με την Κυριακή Κοτρέτσου, απέκτησε τρία παιδιά, τον Αντώνη, τον Ηρακλή και τη Μαρίκα και διέμεναν μόνιμα στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρότι δε διέμενε στη γενέτειρά του, δεν υπήρχε μέρα που να μην πήγαινε έστω και μια φορά στη Ζαχάρω. Μάλιστα, μέχρι και πριν 4 μήνες συνέχιζε να επισκέπτεται τον τόπο του με τη βοήθεια συγγενών του, αποδεικνύοντας πως μέχρι το τέλος της ζωής του η αγάπη του για τη Ζαχάρω δεν «έσβησε» ποτέ.

Κατά τη διάρκεια της πολιτικής του καριέρας είχε καταφέρει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της περιοχής, ενώ το γεγονός ότι κατατάχθηκε στην Αεροπορία και πήγε ως εθελοντής στον πόλεμο της Νότιας Κορέας και ακολούθως στη βάση του ΝΑΤΟ στη Σμύρνη, τον καθιστά ως «πατριώτη». Είχε το προσωνύμιο του «αγαθού γίγαντα», καθώς το ανάστημά του έφτανε το 1,93. Ήταν κοινωνικός χαρακτήρας και ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αφού πάντα βρισκόταν δίπλα στους πολίτες όταν τον είχαν ανάγκη.

Πηγή patrisnews.gr

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα