Τις πρωτοβουλίες και τις δράσεις της που έχει υλοποιήσει από το Μάρτιο του 2020 ως σήμερα για τη στήριξη του συστήματος υγείας αλλά και απαντήσεις στα δημοσιεύματα με τους «ανυπόστατους και συκοφαντικούς», όπως τους αποκαλεί, ισχυρισμούς για το κόστος, τη διαδικασία και τους προμηθευτές των τεστ που επέλεξε, δίνει με ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής.
Συγκεκριμένα αναφέρει ότι με συνθήκες απόλυτης διαφάνειας προχώρησε:
- Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των νοσοκομείων της Αττικής και του ΕΟΔΥ, αλλά και την πληρωμή με πόρους του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής ύψους άνω των 180 εκατ. ευρώ, του ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού που προσλήφθηκε για την ενίσχυση του ΕΣΥ λόγω του covid.
- Στην υλοποίηση προγραμμάτων ύψους 250 εκατ. ευρώ, με χρήματα του ΕΣΠΑ και του ΠΕΠ Αττικής, για τη στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων της Αττικής.
- Στην προμήθεια υγειονομικού υλικού και μέσων προστασίας για τις ανάγκες των εργαζομένων σε ευαίσθητους φορείς.
- Στη λειτουργία ειδικής τηλεφωνικής γραμμής για παροχή ιατρικών συμβουλών, πληροφόρησης και ψυχολογικής υποστήριξης, στην οποία μέχρι σήμερα έχουν απευθυνθεί πάνω από 140.000 πολίτες.
- Στη διενέργεια χιλιάδων στοχευμένων ελέγχων ανίχνευσης covid σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού, με στόχο την αντιμετώπιση της διάδοσης της πανδημίας.
- Διέθεσε στον ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας 10 κινητές μονάδες για τον εμβολιασμό ηλικιωμένων και ανήμπορων συμπολιτών μας.
Αναφορικά με την προμήθεια των νέων rapid test από την Περιφέρεια Αττικής η Περιφέρεια αποδίδει σε «κομματικές σκοπιμότητες» τους «ανυπόστατους και συκοφαντικούς ισχυρισμούς» για το κόστος και τη διαδικασία που επέλεξε καθώς όπως σημειώνει «συγκρίνονται σκόπιμα οι τιμές διαφορετικών τεστ που προμηθεύονται η Περιφέρεια Αττικής και άλλες Περιφέρειες, για να στοιχειοθετηθεί με τον τρόπο αυτό ένα δήθεν σκάνδαλο».
Για την αποκατάσταση της αλήθειας ξεκαθαρίζει:
- Τα τεστ που επέλεξε η Περιφέρεια έχει προδιαγραφές ποιότητας πολύ υψηλότερες από αυτές που έχουν τεθεί σε διαδικασίες άλλων οργανισμών.
- Το τεστ κιτ που επέλεξε διαθέτει κλινική ευαισθησία άνω του 98% και κλινική ειδικότητα άνω του 99%, ενώ το δείγμα των κλινικών μελετών (772 δείγματα) είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από το μέσο όρο των 150-180 δειγμάτων που διαθέτουν τα περισσότερα τεστ αντιγόνου που διατίθενται στην ελληνική αγορά.
- Η Περιφέρεια Αττικής δεν έθεσε ως πρωταρχικό κριτήριο την τιμή, αλλά έδωσε προτεραιότητα στον ελάχιστο αποδεκτό δείκτη κλινικής ευαισθησίας στο >98%, καθώς όσο υψηλότερος είναι ο εν λόγω δείκτης τόσο πιο ασφαλή είναι τα αποτελέσματα.
- Η παράταξη του Γ. Σγουρού «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» καταψήφισε την σχετική προμήθεια και χαρακτήρισε «διάτρητη» τη διαγωνιστική διαδικασία και «εξωφρενική» η τιμή των τεστ.
Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.
Διαβάστε επίσης:
Τζο Μπάιντεν, ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ – «Θα είμαι πρόεδρος όλων των Αμερικανών»
Πηγή
Author: