(ή αλλιώς οι γνωστοί χορτοκεφτέδες)
Καλημέρα, καλημέρα…Άλλη μια συνταγή ανακάλυψα κοιτώντας στην ομαδα μου bestnews for all στο φεισμπουκι.
( https://www.facebook.com/groups/727929951167489/?ref=share )
Αυτήν την φορά μας έρχεται από το όμορφο νησί την Χίο…Με ένα όμορφο γεμάτο αγάπη κείμενο που έγραψε στην ανάρτηση του στην ομάδα μου ο Κώστας Κώσταλος , και με ένα βίντεο γεμάτο μυρωδιές και χρώματα, πως ήταν δυνατόν να μην την μοιραστώ μαζί σας!!!
Εγώ είμαι από τις πολύ τυχερές, επισκέπτομαι πολύ συχνά το καλοκαίρι την ταβέρνα του στα Αυγώνυμα << Το Αστέρι>>(Εκεί είναι να φας μεζέδες και να απολαύσεις το ηλιοβασίλεμα!!!),αλλά και τον χειμώνα τον έχω βάλει να μου στέλνει και ταπεράκια στην Αθήνα (χαχαχαχαχα) !!!
Φυσικά και δεν του κάνω διαφήμιση αλλά εάν το επισκεφτείτε, θα καταλάβετε γιατί αναφέρω τα παραπάνω!!!
Το post του έγραφε…
Δεν πίστευα ότι θα ήταν τόσο νόστιμο……. θυμάμαι την γιαγιά μου να λέει ότι στην” κατοχή” τρώγαμε τις τσουκνίδες και αν υπήρχε αλεύρι κάναμε “πιταρακια”. Σήμερα αποφάσισα να ρωτήσω και τον παππού εδώ στη γειτονιά μου και μου είπε ότι του έφτιαχνε η μητέρα του οπότε έκοψα από το χωράφι του τις τσουκνίδες, λίγο μάραθο, κρεμμύδια φρέσκα και μαϊντανό από τον κήπο μου, λίγο αλεύρι, αλάτι, ελαιόλαδο και σε μισή ώρα είχαμε το τέλειο αποτέλεσμα……!!!! Η πρώτη τηγανιά φυσικά πήγε στον παππού για να δω την χαρά στα μάτια του μόλις τους δοκίμασε……. Καλό απόγευμα!!
https://photos.app.goo.gl/LaMHyG8w9VsVy2YHA
Υλικά:
- 1 κιλό τσουκνίδες
- 3 κρεμμύδια φρέσκα
- 1 ματσάκι μάραθο ή ανιθο
- 2 κούπες αλεύρι
- Ξύσμα από ένα λεμόνι
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ή λίγη καυκαληθρα
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση:
- Πλένω την τσουκνίδα και την ψιλοκόβω σε ένα μπολ.
- Ρίχνω 1κουταλια της σούπας αλάτι και ζυμώνω για 2 λεπτά.
- Σφίγγω την τσουκνίδα ώστε να φύγουν τα υγρά της.
- Ψιλοκόβω τα υπόλοιπα υλικά και τα προσθέτω συν το ξύσμα από το λεμόνι, ανακατεύω, προσθέτω το αλεύρι και ζυμώνω μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά ώστε να μπορώ να πλάθω τους χορτοκεφτέδες.
- Βάζω λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί τηγανίζω τους χορτοκεφτεδες.
Σημείωση: μπορεί να αντικατασταθεί η τσουκνίδα με χόρτα του βουνού “γλυκά” ή με σπανάκι.
Καλή Επιτυχία
Ειρήνη Ανδρούτσου
Κωστας Κώσταλος
Πηγή
Author: Eirini Androutsou