Σέρρες: Ο Εμμανουήλ Παππάς στέκει αγέρωχος στην Πλατεία Ελευθερίας – OTA VOICE

Κατά την διάρκεια του σημερινού καθαρισμού των δρόμων και των πλατειών από τα αλάτια, ως επί το πλείστον, στις Σέρρες αντικρίσαμε σκουπίδια πεταγμένα δυο μέτρα από τα δοχεία των σκουπιδιών, γεγονός που κάνει τον οποιοδήποτε έξω φρενών. Όχι μόνο για περιβαλλοντικούς και υγειονομικούς λόγους!

Ειδικά σε έναν χώρο που κοσμεί το άγαλμα του ΕΜΜ. ΠΑΠΑ του Σερραίου από το ομώνυμο χωρίο τραπεζίτη και μεγαλέμπορου με υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη, στην Κωνσταντινούπολη και στη Βιέννη, ο οποίος έδωσε στην πατρίδα εκτός από την ζωή του και την περιουσία του και τρεις από τους γιους του οι οποίοι έπεσαν στον Αγώνα: ο Αθανασάκης Παπάς (1794-1826) πιάστηκε αιχμάλωτος από τους Τούρκους και αποκεφαλίστηκε στη Χαλκίδα, ο Γιαννάκης Παπάς (1798-1825) πολέμησε δίπλα στον Παπαφλέσσα και σκοτώθηκε στη Μάχη στο Μανιάκι (20 Μαΐου 1825) και ο Νικολάκης Παπάς (1803-1827) σκοτώθηκε στη Μάχη του Καματερού (27 Ιανουαρίου 1827).

Διαπιστώσαμε όμως επίσης ότι τα γράμματα που κάνουν μια ΕΛΆΧΙΣΤΗ αναφορά στον ΑΘΑΝΑΤΟ ΗΡΩΑ εχουν σβηστεί και θεωρώ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ πινακιδα ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΕΜΜ.ΠΑΠΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ,ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΗΡΩΑ!

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΕΡΔΙΚΙΔΗΣ

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα