Σιντική: Η αλήθεια για τα τέλη που πληρώνουν οι εταιρίες ενέργειας και το κυνήγι μαγισσών – OTA VOICE

Επειδή κάποιοι σήκωσαν τις σημαίες της επανάστασης και πανηγυρίζουν μια παροιμία λέει <<άμα θέλει η νύφη και ο γαμπρός τύφλα να έχει ο πεθερός>> !

Έτσι λοιπόν ακονίσαμε την μνήμη μας και θυμηθήκαμε που ήταν αυτοί οι επαναστάτες όταν επί 15-20 χρόνια συγκεκριμένη εταιρεία δεν πλήρωνε στο δήμο ούτε ένα ευρώ για τις ανεμογεννήτριες;
Για πρώτη φορά το 2015 πανελλαδικά,  η Δημοτική αρχή του Φώτη Δομουχτσίδη κατόπιν εκθέσεως του προϊστάμενου της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Χατζόπουλου χρέωσε με δημοτικό τέλος ανά ΚΥΒΙΚΟ ΜΕΤΡΟ τις εταιρίες ενέργειας που χρησιμοποιούσαν το έδαφος της Σιντικής για να μεταφέρουν την ενέργεια των ανεμογεννητριών στον υποσταθμό του Χορτερού.
Έκτοτε οι εταιρείες ενέργειας αυξήθηκαν και όπως ήταν φυσικό πολλαπλασιάστηκαν οι ανεμογεννήτριες σε διάφορους νομούς της Ελλάδος και  πληρώνονταν την χρήση του εδάφους ανά ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.
Το 2020 ο Δήμαρχος Σιντικής αποφάσισε την αύξηση της τιμής χρέωσης στις εταιρείες ενέργειας και έδωσε εντολή στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Σιντικής να διερευνήσει το θέμα και να συντάξει έκθεση στην Οικονομική επιτροπή του Δήμου για την αύξηση της τιμής χρέωσης των εταιρειών που ενεργούν στον Δήμο Σιντικής .

Την Τετάρτη 3/3/21 η οικονομική επιτροπή προφανώς θα περάσει το θέμα και θα συζητηθεί την επομένη μέρα Πέμπτη 4/3/21 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σιντικής.

Όσο για αυτούς που παριστάνουν τους εισαγγελείς και τους ντεντέκτιβ  και τηλεφωνούν ακόμη και για να ρωτήσουν γιατί κάποια εταιρεία έκανε δωρεά στον Δήμο Σιντικής  αυτοκίνητο και σκαπτικά εργαλεία (τεράστιο τρακτέρ) για τις ανάγκες του, αντί να χαίρονται για αυτό, καλό θα ήταν να ασχοληθούν με τα πραγματικά προβλήματα και τις παθογένειες της περιοχής.
Αντί να δουν ότι τα τελευταία χρόνια τους στέρησαν όλο τον στρατό που ήταν στα σύνορα περί τα 2000 άτομα με τις οικογένειες των αξιωματικών και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κλείσουν τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, αντί να σκεφτούν ότι τους στέρησαν την καλλιέργεια καπνού που αφαιρεί από το ΑΕΠ της περιοχής πάνω από 15.000.000 ευρώ, αντί να γίνουν μια γροθιά και να απαιτήσουν την αξιοποίηση της λίμνης Κερκίνης που γκρεμίστηκαν όλα και να αναδείξουν ιδανικότερα το ΡΟΥΠΕΛ και το ΙΣΤΙΜΠΕΗ, προτιμούν να αντιπολιτεύονται έναν δήμαρχο που ασκεί πολιτική με στρατιωτική πειθαρχία.

Ακόμη και αυτοί που δημιούργησαν το οικονομικό πρόβλημα των Ιαματικών πηγών , που έχτισαν ξενοδοχείο με γυψοσανίδες και από τις πόρτες δεν χωρούσαν να περάσουν τα κρεβάτια με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει ποτέ, σήμερα επιρρίπτουν ευθύνες στην υπάρχουσα δημοτική αρχή. Η κριτική επιβάλλεται αρκεί να είναι δημιουργική και να μην στηρίζεται σε μικροπολιτικά συμφέροντα και σε κυνήγι μαγισσών.

Βασίλης Περδικίδης

Πηγή
Author: admin.user

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα