Συνάντηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Σοφία Μαυρίδη με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο | Δήμος Ασπροπύργου

​Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Νεολαίας του Δήμου Ασπροπύργου κα Σοφία Μαυρίδη πραγματοποίησε την Τρίτη 8 Ιουνίου 2021 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κώστα Γιαννόπουλο στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο Άμεσης Κοινωνικής και Ιατρικής Επέμβασης, ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στην Αττική.

Ο κ. Γιαννόπουλος ενημέρωσε διεξοδικά την Αντιδήμαρχο για το σύνολο των δράσεων του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ως άλλος Ξένιος Ζευς  την ξενάγησε στον νέο χώρο που δημιουργήθηκε χάρη στην πολύτιμη υποστήριξη πολλών εταιρειών και των ανθρώπων τους στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Αντιδήμαρχος κατά την συνάντηση παρέδωσε στον κ. Γιαννόπουλο 3 κούτες με φαρμακευτικό υλικό για την ενίσχυση των δύο Κοινωνικών Πολυϊατρείων του Οργανισμού.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε η συνεργασία του Δήμου Ασπροπύργου με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», με σκοπό τη στήριξη παιδιών κι οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκε η δυνατότητα παροχής, πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου, κοινωνικής και ψυχολογικής υποστήριξης σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας, συμβουλευτικών υπηρεσιών σε παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και τις οικογένειές τους, υποστήριξης σε υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας όπου εμπλέκονται παιδιά, η πραγματοποίηση διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης παιδιών, γονέων-κηδεμόνων και εκπαιδευτικών καθώς και η υλοποίηση προγραμμάτων Προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής σε παιδιά μέσω των Κινητών Ιατρικών Μονάδων.

Οι δύο πλευρές έθεσαν τον θεμέλιο λίθο για την απαρχή μιας συνεργασίας με στόχο την πραγματοποίηση μιας σειράς σημαντικών δράσεων με κοινό γνώμονα το όφελος όλων των παιδιών, ενώ παράλληλα συζήτησαν το ενδεχόμενο της επισφράγισης αυτής της συμφωνίας με την υπογραφή ενός Συμφώνου Συνεργασίας  μεταξύ του Δήμου Ασπροπύργου και του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Η Αντιδήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος Ασπροπύργου δίνοντας έμφαση στις βασικές αξίες για αγάπη, σεβασμό και ισότητα κι  αντιλαμβανόμενη την ευθύνη που φέρει για την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των παιδιών και γενικότερα όλων των πολιτών του, επιθυμεί  να συνεργαστεί με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν Οργανισμό με 25ετή εμπειρία στη στήριξη παιδιών κι οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη. Τέλος, συνεχάρη τον Πρόεδρο του Οργανισμού για το θεάρεστο έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια.

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε ότι «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θέτει στη διάθεση του Δήμου το σύνολο των υπηρεσιών του για κάθε παιδί που βρίσκεται σε ανάγκη ή διατρέχει κίνδυνο τονίζοντας ότι σκοπός του Οργανισμού είναι αυτό ακριβώς που λέει και η επωνυμία του, να φέρνει δηλαδή ξανά το χαμόγελο στα χείλη των παιδιών κι αυτό επιτυγχάνεται με την 24ωρη υποστήριξη που παρέχουν όλες οι υπηρεσίες τους με πολλή αγάπη για τα παιδιά.

Η Αντιδήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Γιαννόπουλο κι εξέφρασε την ελπίδα για μια μελλοντική αγαστή συνεργασία επ’ ωφελεία των παιδιών. 


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα