Συνάντηση του Προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Νίκου Χατζητρακόσια με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Αττικής για εκπαιδευτικά θέματα – Δήμος Φυλής

Συνάντηση με τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής κ. Αθανάσιο Νικολόπουλο πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Φυλής Νίκος Χατζητρακόσιας, το πρωί της Πέμπτης 4 Νοεμβρίου 2021, στην Ελευσίνα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλου.


Με τον κ. Νικολόπουλο συζητήθηκαν και τέθηκαν προς αντιμετώπιση άμεσα λειτουργικά, εκπαιδευτικά και υλικοτεχνικά ζητήματα που αφορούν τα Γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Φυλής, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις και την δεδομένη βούληση του Δημάρχου Φυλής Χρήστου Παππού για την διαρκή υποστήριξη και βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών της πόλης μας.

Αρχικά εκφράστηκε εκ μέρους του Νίκου Χατζητρακόσια η διαφωνία της σχολικής κοινότητας για την Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να μειώσει τα τμήματα σε ορισμένες σχολικές μονάδες και να αυξηθεί έτσι ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις, που προκάλεσε την ευρεία κινητοποίηση και διαμαρτυρία μαθητών, γονέων και Δημοτικής Αρχής.

Άλλα επιμέρους θέματα που τέθηκαν ήταν :
– Ο επαναπροσδιορισμός διοικητικών ορίων για την κατανομή μαθητών σύμφωνα με τα πληθυσμιακά μαθητικά δεδομένα.
– Η οργάνωση και επαναλειτουργία του μαθητικού σχολικού αθλητισμού.
– Η διεξαγωγή εκπαιδευτικών προγραμμάτων (projects) στις σχολικές μονάδες.
Η ανάληψη πρωτοβουλιών και ανάδειξη ενεργειών για την αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος του σχολικού εκφοβισμού ( school bullying).
– Η συγκρότηση και ενεργοποίηση των σχολικών συμβουλίων για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων με την συμμετοχή των μελών της σχολικής κοινότητας (εκπαιδευτικοί, μαθητές, γονείς, Δήμος).
– Η αναβάθμιση της λειτουργίας των εργαστηρίων φυσικοχημείας με μέριμνα του αρμόδιου τμήματος της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Αττικής.
– Η διενέργεια εκπαιδευτικών ασκήσεων για την αντιμετώπιση των ζητημάτων σεισμού.
– Η εγγραφή των αποφοιτούντων μαθητών Ρομά από το Δημοτικό Σχολείο στα Γυμνάσια στα πλαίσια της υποχρεωτικής εκπαίδευσης και κοινωνικής ένταξης.

Ο κ. Νικολόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Β΄ΕΣΕ του Δήμου Φυλής, κ. Χατζητρακόσια Νικόλαο, αποδίδοντας τα εύσημα για την σημαντική στήριξη που παρέχεται στις σχολικές μονάδες, αναγνωρίζοντας την διαρκή μέριμνα που υπάρχει και την άμεση ανταπόκριση του Δήμου στα αιτήματα των σχολικών μονάδων και υποσχέθηκε στα πλαίσια των δυνατοτήτων του και της καλής συνεργασίας που υπάρχει να αντιμετωπισθούν και υλοποιηθούν τα ζητήματα που τέθηκαν στη συνάντηση, προς όφελος της εκπαίδευσης και της μόρφωσης των μαθητών του Δήμου μας.


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα