Συνταξιούχος έφτιαξε αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV που λειτουργεί κανονικά

Ένας συνταξιούχος ξυλουργός από τη Γαλλία, ο Μισέλ Ρομπιγιάρ, έκανε το τρελό του όνειρο πραγματικότητα και κατασκεύασε ένα ξύλινο αντίγραφο του θρυλικού Citroen 2CV.

Έπειτα από 6 χρόνια σκληρής και επίμονης δουλειάς, κατόρθωσε να κατασκευάσει ένα μοναδικό Citroen 2CV εξ ολοκλήρου από ξύλο, που μπορεί να τρέξει κανονικά στον δρόμο.

Ο Ρομπιγιάρ, ο οποίος έχει πολλές, ξύλινες μακέτες, ξεκίνησε το εγχείρημα να τις μετατρέψει σε ένα μοντέλο πραγματικού μεγέθους το 2011, ολοκληρώνοντάς το το 2017 και βάζοντας στοίχημα το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει στο δρόμο. Προκειμένου να το κατασκευάσει χρειάστηκε διάφορα είδη ξύλου: αχλαδιά για τον σκελετό, μηλιά για το καπό, καρυδιά για τα φτερά και το τιμόνι, αγριοκερασιά για τις πόρτες και το πορτ-μπαγκάζ και φτελιά για τον πίνακα των οργάνων.Ο γλυκός και ταλαντούχος συνταξιούχος δέχεται τα τελευταία χρόνια αρκετές προσφορές ώστε να το πουλήσει αλλά όπως ισχυρίζεται ο ίδιος, δεν τίθεται καν θέμα πώλησής του.«Ήθελα να φτιάξω ένα αντικείμενο που θα μείνει όταν εγώ φύγω. Θα ήθελα αυτό το αυτοκίνητο να εκτεθεί μια μέρα σε γκαλερί», αναφέρει.

Άλλο όνειρό του είναι, το αυτοκίνητό του να είναι μια μέρα στην αφίσα ενός διαφημιστικού σποτ ή μιας ταινίας μεγάλου μήκους. Για το αυτοκίνητο, ο ξυλουργός έφτιαξε 15 μακέτες, που σήμερα κοσμούν τα ράφια του εργαστηρίου-μουσείου του που βρίσκεται μέσα στους αγρούς του Λος, στην περιοχή της Τουρ, στην κεντροδυτική Γαλλία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Διαγωνισμός για το instagram: 2 Αντίτυπα του Βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»

Το BESTNEWS, οι Εκδόσεις 24 Γράμματα και ο συγγραφέας Άγις Ντούλιας, σας κάνουν δώρο μετά από κλήρωση, 2 αντίτυπα του βιβλίου «Ψηφιακό Εγώ»!


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα