Συνταξιούχος ανακάλυψε διαμάντι 4,38 καρατίων σε πάρκο

Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια έκανε πρόσφατα μια μοναδική ανακάλυψη ενώ εξερευνούσε ένα κρατικό πάρκο του Αρκάνσας με τον σύζυγό της.

Η Noreen Wredberg και ο σύζυγός της, Michael, περπατούσαν μέσα στο πάρκο Crater of Diamonds στις 23 Σεπτεμβρίου, όταν εντόπισαν ένα «λαμπερό πετράδι στο έδαφος», σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου. Η γυναίκα το μετέφερε στο Κέντρο Ανακάλυψης Διαμαντιών του πάρκου για ταυτοποίηση και εκεί έμαθε ότι αυτό που βρήκε δεν ήταν απλά ένα γυαλιστερό πετραδάκι αλλά ένα κίτρινο διαμάντι 4,38 καρατίων.

«Δεν ήξερα ότι ήταν διαμάντι τότε, αλλά ήταν καθαρό και γυαλιστερό, οπότε το πήρα. Πραγματικά δεν πιστεύαμε ότι θα βρούμε διαμάντι, ειδικά δε, ένα τόσο μεγάλο!» είπε. Πρόκειται για το μεγαλύτερο διαμάντι που βρέθηκε φέτος στο πάρκο, σύμφωνα με τους αξιωματούχους και το μεγαλύτερο που έχει ανακαλυφθεί από τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε ένας κάτοικος του Fayetteville, ο Steven McCool είχε ανακαλύψει ένα επίσης κίτρινο διαμάντι 4,49 καρατίων.

 «Όταν είδα για πρώτη φορά αυτό το διαμάντι κάτω από το μικροσκόπιο, σκέφτηκα «Ουάου, τι όμορφο σχήμα και χρώμα!. Το διαμάντι της κυρίας Wredberg ζυγίζει περισσότερα από τέσσερα καράτια και έχει σχήμα αχλαδιού και κίτρινο λεμονί χρώμα» είπε ο επιθεωρητής του Park, Caleb Howell. Από τη στιγμή που συνταξιοδοτήθηκαν το 2011, οι Wredbergs περνούν αρκετό χρόνο εξερευνώντα τα εθνικά πάρκα σε ολόκληρη την Αμερική.

Στο πρόσφατο ταξίδι τους στο Εθνικό Πάρκο Hot Springs του Αρκάνσας, η Noreen είπε ότι συνειδητοποίησε πόσο κοντά ήταν στο πάρκο Crater of Diamonds και πρότεινε να το επισκεφτούν. «Είδα για πρώτη φορά το πάρκο σε μια τηλεοπτική εκπομπή πριν από αρκετά χρόνια», εξήγησε. «Όταν κατάλαβα ότι δεν ήμασταν πολύ μακριά, ήξερα ότι έπρεπε να έρθουμε!».

Το πρωί που έφτασαν, ο καιρός ήταν «ηλιόλουστος-αλλά-δροσερός» και η Noreen άρχισε να ψάχνει σε μια περιοχή κοντά στην είσοδο του ορυχείου. Σχεδόν 40 λεπτά αργότερα, ενώ περπατούσαν βόρεια από ένα κεντρικό μονοπάτι, η Noreen εντόπισε το διαμάντι – χάρη εν μέρει σε αυτό που ο Cox πιστεύει ότι ήταν τέλειες καιρικές συνθήκες. Ο νέος πολύτιμος λίθος φέρει το όνομα «Lucy’s Diamond» από το γατάκι του συζύγου της Noreen. Η νέα ιδιοκτήτρια μπορεί να το κόψει, ανάλογα με την ποιότητά του. «Δεν ξέρω καν τι αξίζει ακόμα. Όλο αυτό είναι καινούργιο για μένα!» είπε.

Οι επισκέπτες στο Crater of Diamonds έχουν βρει συνολικά 258 διαμάντια το 2021, με συνολικό βάρος άνω των 46 καρατίων. Κατά μέσο όρο, κάθε μέρα οι επισκέπτες βρίσκουν ένα έως δύο διαμάντια σύμφωνα με τους υπεύθυνους του πάρκου.

Το Αρκάνσας είναι η μόνη πολιτεία στη χώρα που έχει ορυχείο διαμαντιών ανοικτό στο κοινό.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Φοιτητικός διαγωνισμός «Με το Πάσο σου» από τη l’artigiano!

Τον ιδανικό διαγωνισμό για κάθε φοιτητή πραγματοποιεί η lartigiano προσφέροντας μια δωροεπιταγή 1.000€ σε έναν νέο ώστε να επιπλώσει το φοιτητικό του σπίτι.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα