Ταξίδι στην Πάρο με αεροπλάνο γρήγορα και με ασφάλεια!

Στην Πάρο γρήγορα και με ασφάλεια μπορείς να φτάσεις με αεροπλάνο! Τα εισιτήρια είναι σε πολύ καλές τιμές και σίγουρα συμφέρει αν θέλεις να γλυτώσεις τις ώρες που θα ταξίδευες με καράβι.

Το καλό επίσης είναι ότι από το αεροπλάνο μπορείς να θαυμάσεις την ομορφιά του νησιού από ψηλά και να βγάλεις εντυπωσιακές αεροφωτογραφίες! Η Πάρος είναι μαγική από ψηλά!!!

Κλείστε τώρα το ταξίδι σας με την AEGEAN σε προνομιακές τιμές ΕΔΩ

Η Aegean διπλασιάζει την αξία του Freedom Pass – Δείτε πως

Το αεροδρόμιο στην Πάρο βρίσκεται σε απόσταση 11 χιλιομέτρων νότια από την πόλη της Παροικιάς, κοντά στο χωρίο Αλυκή.

Ονομάζεται “‘Παντελαίειο Αεροδρόμιο Πάρου” φέροντας το όνομα του Νικόλαου Παντελαίου, ο οποίος παραχώρησε την έκταση στην οποία κατασκευάστηκε.

Το αεροδρόμιο Πάρου είναι το δέκατο έβδομο πιο πολυσύχναστο ελληνικό αεροδρόμιο και το 2020 εξυπηρέτησε 98.991 επιβάτες!

Η διάρκεια πτήσης από την Αθήνα είναι 40 λεπτά και από Θεσσαλονίκη 60 λεπτά.

Η Aegean διπλασιάζει την αξία του Freedom Pass – Δείτε πως

Το αεροδρόμιο εξυπηρετείται από τα ΚΤΕΛ Πάρου με καθημερινά δρομολόγια από την Παροικιά και το λιμάνι της Πούντας, που συνδέει με ferry boat την Πάρο με την Αντίπαρο. Τα δρομολόγια από το αεροδρόμιο προς την Παροικιά και την Πούντα ξεκινούν 15 λεπτά μετά την άφιξη του αεροπλάνου. Εισιτήριο μπορείτε να προμηθευτείτε μέσα στο λεωφορείο.

Επίσης υπάρχει πιάτσα με ταξί και εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων.

Κλείστε τώρα το ταξίδι σας στην Πάρο με την AEGEAN σε προνομιακές τιμές ΕΔΩ

Ταξίδι στην Πάρο με αεροπλάνο

Αξιοθέατα

Η Πάρος αποτελεί έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς καθώς συνδυάζει την κυκλαδίτικη ομορφιά με την έντονη νυχτερινή ζωή.

Νάουσα: Ένα από τα πιο γραφικά χωριά είναι η Νάουσα! Διάσημη για το λιμανάκι της που περιβάλλεται από πολλά μεζεδοπωλεία, ψαροταβέρνες και μπαράκια.

Πάρος

Αλλά και μια βόλτα μέσα στα κατάλευκα σοκάκια της θα σε συναρπάσει. Το μισοβυθισμένο βενετσιάνικο Κάστρο της χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, κατασκευάστηκε από τη δυναστεία των Σομμαρίπα και αποτελεί ένα ιδιότυπο οχυρωματικό έργο.

Πάρο

Παροικιά:Πρωτεύουσα και λιμάνι του νησιού είναι η Παροικιά, που θεωρείται ο αρχαιότερος κυκλαδίτικος οικισμός. Αποτελεί το εμπορικό κέντρο του νησιού και σφύζει μονίμως από ζωή. Τα γραφικά σοκάκια της είναι γεμάτα εστιατόρια, μπαράκια, λευκό, μπλε και όμορφα λουλούδια.

Παναγία Εκατονταπυλιανή: Σε μικρή απόσταση από το λιμάνι της Παροικιάς δεσπόζει η αρχαιότερη βυζαντινή εκκλησία του Αιγαίου, που ίδρυσε πριν από 17 αιώνες η Αγία Ελένη. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα παλαιοχριστιανικά μνημεία της Ελλάδας, ενώ το βαπτιστήριο που βρίσκεται στη νότια πλευρά του ναού, είναι το αρχαιότερο σε όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Ανεμόμυλος: Το «σήμα κατατεθέν» της Πάρου, ο περίφημος ανεμόμυλος που δεσπόζει στο λιμάνι της Παροικίας υποδέχεται τους επισκέπτες του νησιού.

Οι Λεύκες, το μεγαλύτερο ορεινό χωριό της Πάρου, προσφέρεται για απογευματινή βόλτα στα γραφικά σοκάκια και τον κεντρικό βυζαντινό δρόμο, που καταλήγει στο τοπικό καφενείο. Κάνε μια στάση στην όμορφη πλατεία του χωριού, στο κτίριο του σχολείου, στο Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού του Αιγαίου στο ξενοδοχείο Lefkes Village και φυσικά θαύμασε την πανοραμική θέα μέχρι τη γειτονική Νάξο.

Λεύκες

Η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες: Θα περιμένατε ποτέ σε ένα κυκλαδονήσι να βρεθείτε εν μέσω ενός καταπράσινου δάσους; Κι όμως. Στην περιοχή Ψυχοπιανά, νοτιοδυτικά της Παροικιάς, βρίσκεται η Κοιλάδα με τις Πεταλούδες, μια καταπράσινη όαση που φιλοξενεί χιλιάδες πεταλούδες μέσα σε οργιαστική βλάστηση με πετροστρωμένα μονοπάτια και χώρους χαλάρωσης. Μην το χάσετε…!

Λατομεία: Κοντά στο δρόμο που συνδέει την Παροικιά με τις Λεύκες, στο Μαράθι, συναντάμε τα αρχαία λατομεία του νησιού. Εδώ έβγαινε το περίφημο παριανό μάρμαρο, πηγή πλούτου σε όλη την ιστορία του νησιού. Ξεχωριστό υλικό με εκτυφλωτική λευκότητα και διαύγεια, μεταμορφώθηκε στα χέρια των μεγάλων δημιουργών της αρχαιότητας σε αθάνατα έργα τέχνης, Από αυτό το υλικό γεννήθηκαν η Αφροδίτη της Μήλου, ο Ερμής του Πραξιτέλη, οι Κόρες της Ακρόπολης, η Νίκη της Δήλου, ο ναός του Απόλλωνα, ο ναός του Δία στην Ολυμπία και πολλοί άλλοι.

Παραλίες: Η Πάρος είναι από τα αγαπημένα νησιά των surfers, αφού εκεί γίνεται και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Καλές παραλίες για surfing και kite surfing είναι οι Σάντα Μαρία, Χρυσή Ακτή και Πούντα. Άλλες διάσημες παραλίες του νησιού είναι οι Κολυμπήθρες με τους ιδιόμορφους σχηματισμούς στα βράχια, που σχηματίζουν μικρά λιμανάκια αλλά και το Μοναστήρι με τα ρηχά νερά και το ωραίο beach bar. Στη Σάντα Μαρία θα βρείτε χρυσή άμμο, κρυστάλλινα νερά κι ένα beach bar με προσεγμένες μουσικές. Η Πούντα είναι σημείο συνάντησης για τις νεαρότερες ηλικίες. Στη Λάγγερη με τους παρθένους αμμόλοφους με τα αρμυρίκια βρίσκουν καταφύγιο όσοι προτιμούν ήρεμες καταστάσεις. Ο Βουτάκος με θέα στην Αντίπαρο, συγκεντρώνει εδώ χρόνια τις προτιμήσεις των γυμνιστών. Νότια της Παροικιάς θα βρείτε την Aγία Ειρήνη, μια προστατευμένη αμμουδιά με φοινικόδεντρα που της δίνουν εξωτικό χρώμα. Άλλες επιλογές για κολύμπι είναι ο Φάραγκας, ο Καλόγηρος και ο Παρασπόρος.

Κλείστε τώρα το ταξίδι σας στην Πάρο με την AEGEAN σε προνομιακές τιμές ΕΔΩ

Η Aegean διπλασιάζει την αξία του Freedom Pass – Δείτε πως

ΔΕΣ ΑΚΟΜΗ


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty!
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε μια μηχανή Ποπ Κορν Hello Kitty προσφορά από την εταιρία Καρώνης Ηλεκτρικά!


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα