Τα Χριστούγεννα με ιδιαίτερες γεύσεις του καφέ

Μπορούμε να τους ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα και για τους καλεσμένους μας!

Θα σας κερδίσουν από την πρώτη κιόλας γουλιά!
Εσπρέσο με κρέμα-σαντιγί *

Υλικά

  • 1 δόση εσπρέσο «Σπίνος».
  • 100 ml κρέμα φυτική για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme)

Ολα τα βήματα

  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
  • Φτιάχνουμε τον εσπρέσο της αρεσκείας μας.
  • Αμέσως βάζουμε στο φλυτζανάκι του εσπρέσο όση σαντιγί θέλουμε αρκετή όμως για να καλύψει την επιφάνεια του καφέ με ένα παχύ στρώμα. Δεν ανακατεύουμε.
  • Σερβίρουμε αμέσως.

*vegan/νηστίσιμο

 

Ελληνικός καφές με σαλέπι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά (για 1 φλυτζάνι 90 ml)

  • 10 γρ. (ή 2 κ.γ) ελληνικό καφέ «Σπίνος». (Προτιμάμε κλασσικό χαρμάνι μέτρια καρβουδισμένο).
  • 1 γρ. (ή 1 μύτη κ.γ) σαλέπι (έτοιμο για ρόφημα).
  • Τριμμένο πιπέρι.
  • Ζάχαρη (προαιρετικά, το σαλέπι είναι αρκετά γλυκό).

Ολα τα βήματα

  • Βάζουμε το νερό στο μπρίκι μας (πάντα μετρημένο με το φλυτζάνι που θα πιούμε τον καφέ μας) και το τοποθετούμε στη φωτιά.
  • Προσθέτουμε τον καφέ, το σαλέπι και τη ζάχαρη.
  • Τα ανακατεύουμε αρκετές φορές για να λιώσουν.
  • Λίγο πριν πάρει βράση και φουσκώσει, το ανακατεύουμε ξανά 2-3 φορές.
  • Όταν αρχίσει να φουσκώνει και λίγο πριν γυρίσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Το σερβίρουμε από ψηλά για πιο ελαφρύ και με φουσκάλες και από χαμηλά για πιο βαρύ και με καϊμάκι.
  • Ρίχνουμε λίγο τριμμένο πιπέρι.
  • Απολαμβάνουμε!

 

Irish Coffee Vegan *

Υλικά

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη καφέ (σκούρα).
  • 1/2 ποτηράκι λικέρ ουίσκι (ή 1 ποτηράκι αν το θέλουμε δυνατό).
  • 100 ml φυτική κρέμα για χτύπημα σαντιγί (Schlagcreme.)
  • 1 φλυτζάνι καφές φίλτρου «Σπίνος».

Ολα τα βήματα

  • Ετοιμάζουμε τον καφέ στην καφετιέρα.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε την κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί (όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ η σαντιγί δεν πέφτει.
  • Στο ποτήρι που επιλέγουμε (προσοχή να αντέχει στα ζεστά) βάζουμε την ζάχαρη με το ουίσκι και ανακατεύουμε.
  • Όταν ο καφές είναι έτοιμος/καυτός τον σερβίρουμε προσεκτικά μέχρι τα 2/3 του ποτηριού.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη.
  • Αμέσως συμπληρώνουμε το ποτήρι με άφθονη σαντιγί απευθείας στον καφέ χωρίς να ανακατέψουμε ή να το αφήσουμε να περιμένει.
  • Πασπαλίζουμε (προαιρετικά) την σαντιγί με κακάο ή κόκκους εσπρέσο ή σοκολάτα.
  • Βυθίζουμε προσεκτικά ένα καλαμάκι και σερβίρουμε αμέσως                                          *vegan/νηστίσιμο                                                                                                                                                                                                                               ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online: Επιμέλεια Κωνσταντίνα Δρακουλάκου

The post Τα Χριστούγεννα με ιδιαίτερες γεύσεις του καφέ appeared first on Best News.


Πηγή
Author: Best News Author

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα