Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός για να αναδείξετε το χώρο σας

Ο αδειούχος ηλεκτρολόγος Μιχαήλ Κορμπάκης εξηγεί τι είναι οι ταινίες LED και πως τοποθετούνται.  Όταν μάθετε για αυτές… σίγουρα θα θέλετε να τις τοποθετήσετε στο σπίτι σας ή και στο γραφείο σας! Ακόμη και στο μπαλκόνι σας!


Οι ταινίες LED είναι ένα κύκλωμα αποτελούμενο από μικρά λαμπάκια στην σειρά (ledάκια) πάνω σε μια αυτοκόλλητη ταινία. Με τις ταινίες LED μπορούμε να αναδείξουμε διάφορα αρχιτεκτονικά στοιχεία και αντικείμενα, στο σπίτι μας ή στον επαγγελματικό μας χώρο, αλλά τον χρησιμοποιούμε και ως βοηθητικό φωτισμό  π.χ. αντικαθιστώντας ένα πορτατίφ.

Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός

Τις προμηθευόμαστε από μαγαζιά με ηλεκτρολογικό υλικό και καλό είναι η εγκατάσταση να γίνεται από αδειούχο ηλεκτρολόγο. Η εγκατάσταση μιας LED ταινίας διαφέρει σε κάθε περίπτωση, συνήθως συνδέεται στην εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση, γι αυτό είναι θέμα ηλεκτρολόγου.

Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός

Μεγάλο προτέρημα των ταινιών LED είναι ότι μπορούμε να πειραματιστούμε με βασικά χρώματα φωτισμού (κόκκινο- πράσινο- μπλε RGB) , θερμοκρασία του λευκού (ψυχρό ή θερμό) και να παίξουμε με την ένταση τους, σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο.

Ο φωτισμός LED έχει πλέον κατακλύσει όλη την αγορά, αντικαθιστώντας  όλους τους απαρχαιωμένους τρόπους φωτισμού, σε επαγγελματικούς και οικιακούς χώρους.

Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός

Από την στιγμή που αυτή η τεχνολογία φωτισμού μας παρέχει προσιτές τιμές και μεγάλη εξοικονόμηση στο ρεύμα…. Είναι λογικό!!!!!

Πλεονεκτήματα:

  • Μπορούμε να τοποθετήσουμε όσα μέτρα ταινίες LED θέλουμε και σε όποιο σημείο επιθυμούμε.
  • Κάθε ταινία μπορεί να είναι μονόχρωμη, όπως π.χ. κίτρινη ή και πολύχρωμη (RGB).
  • Όσο πιο πυκνά τα LED πάνω σε μια ταινία, τόσο και πιο “έντονο” το φως της.
  • Υπάρχουν ταινίες κατάλληλες για μεγάλες επιφάνειες π.χ. πρόσοψη κτηρίων και ταινίες κατάλληλες για κρυφό φωτισμό.
  • Υπάρχουν ταινίες ανάλογα με τις ανάγκες μας, π.χ. κρυφό φωτισμό, εξωτερικό χώρο, ακόμα και μέσα σε πισίνες ή ενυδρεία.
  • Τα προφίλ αλουμινίου εκτός από το καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα και την προστασία που προσφέρουν στην ταινία, μπορούν να βοηθήσουν ακόμα και στην παράταση της ζωής της, αφού η θερμότητα δεν παραμένει στην ταινία, αλλά διαχέεται στη επιφάνειά τους.
  • Το χρώμα – Το φως των ταινιών LED RGB μπορεί να βγει από πράσινο, μπλε, κόκκινο με συνδυασμούς σε εκατομμύρια χρώματα, περισσότερα από όσα μπορεί να αναγνωρίσει το ανθρώπινο μάτι.
  • Κάποιες LED ταινίες διαθέτουν σταθερά μόνο ένα χρώμα, ενώ οι RGB (πολύχρωμες) μπορούν να αλλάζουν το χρώμα, συνήθως μέσω κάποιου τηλεχειριστηρίου.

Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός

Μειονεκτήματα:

  • Η θερμότητα είναι o παράγοντας που μπορεί να μειώσει τη διάρκεια ζωής μιας ταινίας LED. Καλό είναι να αποφύγουμε την τοποθέτησή της κοντά σε συσκευές θερμότητας.

Τι είναι οι ταινίες LED; Κρυφός φωτισμός

Tips:

  • Oι πιο θερμές αποχρώσεις προτιμώνται συνήθως σε χώρους άνετους, όπως το καθιστικό, ενώ οι ψυχροί τόνοι δίνουν μια πιο μοντέρνα αισθητική και τοποθετούνται κυρίως στο μπάνιο ή στην κουζίνα.
  • Smart LED lightning – H νέας γενιάς ταινίες έχουν την δυνατότητά να συνδέονται στο Ιnternet, ώστε ο χειρισμός τους να γίνεται μέσω applications από το κινητό ή το laptop/PC.
  • Επίσης κυκλοφορούν controllers, οι οποίοι μπορούν να συνδέονται με υπηρεσίες όπως το Google Home  έτσι ώστε κάθε ταινία LED να αποκτήσει κάποιες “έξυπνες” δυνατότητες.

Όπως είπαμε και παραπάνω με αυτό τον τρόπο μπορούμε να κάνουμε τον χώρο μας πιο σύγχρονο και διασκεδαστικό.

Προσοχή!! Πρέπει να εμπιστεύεστε μόνο αδειούχους ηλεκτρολόγους, με υψηλή κατάρτιση, εκπαίδευση και πρακτική εμπειρία. Ένα  λάθος στην καλωδίωση ή στην σύνδεση των εξαρτημάτων από ερασιτέχνες  θα σας κοστίσει. Εάν η καλωδίωση δεν έχει τοποθετηθεί σωστά, μπορεί να αντιμετωπίσετε αυξημένο οικονομικό κόστος για να διορθώσετε σφάλματα. Μην παίζετε μόνοι σας αν δεν έχετε ιδέα για το τι κάνετε. Μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο έως και θανατηφόρο.

Μιχαήλ Κορμπάκης

Μιχαήλ Κορμπάκης (Αδειούχος ηλεκτρολόγος)

https://www.facebook.com/mikekorbakis/

www.instagram.com

www.kormpakisilektrologos.gr

Ακολουθείστε τον Μιχαήλ Κορμπάκης  και μείνετε ενημερωμένοι για κάθε τι ηλεκτρολογικό. Στείλτε τις απορίες σας ή κλείστε ένα ραντεβού κατ οίκον για αυτοψία του χώρου σας. 

Δείτε ακόμη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ! Δύο Τυχεροί από 1 αντίτυπο Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ!!!

Δύο Τυχεροί θα κερδίσετε

από 1 αντίτυπο ́του βιβλίου:

«Εγώ μιλάω ακόμα γι’ Αγάπη»

Του ποιητή Απολλώνιου Γκλαβα

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα