Το Μουσείο Πράδο γεμίζει με έργα τέχνης όλη την πόλη της Μαδρίτης

Ο στόχος της δράσης του Πράδο είναι να «αλλάξει την καθημερινή ζωή των πολιτών» προβάλλοντας έργα σε «απρόσμενα, οικεία και εκπληκτικά μέρη».

Ο Δομήνικος Θεοτοκόπουλος υποδέχεται τους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, δίπλα σε ένα κατάστημα ρούχων οι υποψήφιοι πελάτες χαζεύουν μια νεκρή φύση του Κοτάν, οι ποδηλάτες περνούν κάτω από μια σκηνή του Ρούμπενς και οι πρωινοί δρομείς κάνουν μια στάση μπροστά σε ένα έργο του Βελάσκεθ, ενώ στα φανάρια οι οδηγοί, σταματώντας, βλέπουν ένα έργο του Τιτσιάνο.πράδοΑυτή είναι η όψη της Μαδρίτης αυτές τις μέρες, όπως αποφάσισε να την μεταμορφώσει το μουσείο Πράδο. Οι ντόπιοι και οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν τα διαμάντια της συλλογής του μουσείου σε όλη την πόλη μέχρι τις 6 Ιουνίου. Ακριβή αντίγραφα αριστουργημάτων από το μουσείο συμπεριλαμβανομένων των έργων ζωγραφικής των Γκόγια, Ελ Γκρέκο και Φρα Αντζέλικο έχουν εγκατασταθεί πίσω από κλαδιά δέντρων, μέσα σε σταθμούς ασφαλείας του αεροδρομίου, στις πλευρές των κτιρίων και κατά μήκος περιφράξεων.Ο στόχος της δράσης του Πράδο είναι να «αλλάξει την καθημερινή ζωή των πολιτών» προβάλλοντας έργα σε «απρόσμενα, οικεία και εκπληκτικά μέρη». Είναι μέρος μιας σειράς πρωτοβουλιών που στοχεύουν να φέρουν την τέχνη έξω από το μουσείο μέσω μιας σειράς παρεμβάσεων που δείχνουν τις πτυχές της συλλογής του μουσείου. Οι προηγούμενες δράσεις ήταν το “The Prado in the Streets” και το “Today is the Prado”.Το πιο περίβλεπτο μουσείο της Ισπανίας που συμπλήρωσε το 2019, 200 χρόνια ζωής, περιλαμβάνει σήμερα πάνω από 5.000 σχέδια, 1.000 νομίσματα και μετάλλια, καθώς και περίπου 2.000 διακοσμητικά αντικείμενα. Τα γλυπτά του υπολογίζονται γύρω στα 700 και οι πίνακες ζωγραφικής, στους οποίος χρωστάει και τη διεθνή του αίγλη, γύρω στους 8.600.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το παραμύθι «Η παράξενη παρέα του Ορφέα» μετά από κλήρωση!!! Το BESTNEWS, ο Εκδοτικός Οίκος Α.Α. ΛΙΒΑΝΗ και ο συγγραφέας Βασίλης Κάργας, κάνουν δώρο σε έναν τυχερό ένα αντίτυπο του υπέροχου βιβλίου!

Photo of Κατερίνα Ματέρη

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.


Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα