Τράπεζα Πειραιώς: Πρώτη τράπεζα που υπέβαλε αίτηση συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης

Η πρώτη αίτηση συμμετοχής στο Ταμείο Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με στόχο την έμπρακτη στήριξη της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, υποβλήθηκε από την Τράπεζα Πειραιώς.

Μετά τη δημόσια πρόκληση προς τις τράπεζες που αναρτήθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου στον διαδικτυακό ιστότοπο «Διαύγεια», οι τράπεζες που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν ίδια κεφάλαια από κοινού με κεφάλαια του Ταμείου Ανάκαμψης & Ανθεκτικότητας, με σκοπό την παροχή πιστώσεων με ευνοϊκούς όρους στις επιχειρήσεις, θα υποβάλουν αίτηση προς την Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού Ταμείου Ανάκαμψης του Υπουργείου Οικονομικών.

Με τη συμμετοχή της στο Μηχανισμό Χρηματοδότησης που θα δημιουργηθεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών, η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι σε θέση να χορηγήσει στους Δικαιούχους του Προγράμματος δάνεια συγχρηματοδότησης με προνομιακούς όρους τιμολόγησης.

Το χρηματοδοτικό σχήμα των επενδυτικών σχεδίων θα διαμορφωθεί ως εξής:
Πόροι ΤΑΑ κατ’ ανώτατο ποσοστό 50%
Πόροι από κεφάλαια Τράπεζας κατ’ ελάχιστο 30%
Ίδια κεφάλαια επενδυτή κατ’ ελάχιστο 20%

Με στόχο να σας παρέχουμε έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση για τις δράσεις του κάθε πυλώνα του προγράμματος, σας προσκαλούμε να κάνετε παρακάτω κλικ στο πυλώνα που σας ενδιαφέρει και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος θα είναι δίπλα σας και θα σας ενημερώνει.


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα