Χίος: Έκθεση Προσωπογραφιών και Κειμένων για το ’21

Η Επιτροπή Επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου Χίου θα παρουσιάσει περιμετρικά στον Δημοτικό Κήπο την  Έκθεση Προσωπογραφιών και Κειμένων με τίτλο «Η Ιστορία έχει όνομα…». 

Παρουσιάζονται  ήρωες της Εθνικής  Παλιγγενεσίας του 1821  όπως επίσης και  προσωπικότητες οι οποίες σφράγισαν με το κύρος, την συμμετοχή και την δράση τους τον Αγώνα της Απελευθέρωσης. Η Έκθεση διανθίζεται  με κείμενα και ποιήματα.

Ένα μέρος της έκθεσης θα επεκτείνεται και στην οδό Απλωταριάς.

Τα Εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021 στις 12.15 μ.μ., αμέσως μετά την έπαρση της Επετειακής Σημαίας και το τρισάγιο στον ανδριάντα του Κανάρη, στο πεζοδρόμιο του δημοτικού Κήπου απέναντι από το Ηρώο των Σφαγών,

Επιλέχθηκε ο συγκεκριμένος τρόπος έκθεσης των προσωπογραφιών λόγω των δυσκολιών που δημιουργεί η πανδημία και η Επιτροπή θεώρησε αναγκαίο να υπάρξει μία δράση σε δημόσιο χώρο για να γιορτάσουμε με κάποιο τρόπο τις ημέρες αυτές της Εθνικής Γιορτής και μάλιστα σε επετειακή χρονιά.

Η έκθεση, προγραμματίζεται, να παραμείνει στον χώρο αυτόν μέχρι τα μέσα Μαΐου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το έργο τέχνης της ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ: Κερδίστε το υπέροχο έργο τέχνης που βλέπετε στη φωτογραφία της εμπειρικής και αυτοδίδακτης ζωγράφου Ειρήνη Πατάπη

Ομάδα Best News

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.


Πηγή
Author: Ομάδα Best News

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα