Χαρδαλιάς από Οινούσσες: Κάθε νησί, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς βρέθηκε στις ακριτικές Οινούσσες στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21»

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επισκέφθηκε τα ακριτικά επιτηρητικά φυλάκια στις Οινούσσες, την βραχονησίδα Παναγιά, αλλά και το φυλάκιο «Αγία Ελένη» στη Χίο, στην περιοχή ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «Χίος» (ΑΔΤΕ).

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ν. Χαρδαλιάς, μεταξύ άλλων, τονίζει«Σε κάθε γωνιά του τόπου μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν δυναμικά το “παρών”, επιβεβαιώνοντας τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και στηρίζοντας έμπρακτα τους ακρίτες μας. Κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!».

Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τα ακριτικά Επιτηρητικά Φυλάκια «ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», «ΠΑΝΑΓΙΑΣ» και «ΑΓΙΑΣ ΕΛΕΝΗΣ» στην Περιοχή Ευθύνης της 96 Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής «ΧΙΟΣ» (ΑΔΤΕ), όπου βρίσκομαι στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της Εθνικής Διακλαδικής Άσκησης Μεγάλης Κλίμακας «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ-21», συνοδευόμενος από τον Διοικητή της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη. Σε κάθε γωνιά του τόπου μας, οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν δυναμικά το παρόν, επιβεβαιώνοντας τα αδιαμφισβήτητα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και στηρίζοντας έμπρακτα τους ακρίτες μας. Κάθε νησί, κάθε μικρόνησος, κάθε βραχονησίδα, μια ελληνική πατρίδα! Είμαστε παντού!

Ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στις Οινούσσες και στις γύρω ακριτικές περιοχές στο πλαίσιο παρακολούθησης δραστηριοτήτων της εθνικής διακλαδικής άσκησης μεγάλης κλίμακας «Παρμενίων 21», συνοδευόμενος από τον διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ), αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη.

Ο Δήμαρχος Οινουσσών Γιώργος Δανιήλ δήλωσε:

«Με ιδιαίτερη χαρά και τιμή υποδεχθήκαμε σήμερα στο νησί μας, μαζί με τον Διοικητή ΑΣΔΕΝ αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, τον νέο Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος επέλεξε τις Οινούσσες μεταξύ των μικρών νησιών ως πρώτο, που επισκέπτεται κατά τη θητεία του στο Υπουργείο Άμυνας.

Μια ημέρα μετά την συμφωνία των Παρισίων και με την άσκηση “Παρμενίων” σε εξέλιξη, η παρουσία του Υφυπουργού εξέπεμψε ένα ηχηρό μήνυμα ενίσχυσης των νησιών μας και στήριξης των ακριτικών πληθυσμών τους.

Είχα την ευκαιρία να συγχαρώ την πολιτική ηγεσία για την αριστοτεχνική προετοιμασία της Συμφωνίας και παράλληλα να ευχαριστήσω τον Νίκο Χαρδαλιά για την επιτυχή “πλοιαρχία” του στην Πολιτική Προστασία και την πολύτιμη αρωγή του στις δύσκολες ημέρες της πανδημίας».

Οινούσσες

Φοιτητικός διαγωνισμός «Με το Πάσο σου» από τη l’artigiano!

Τον ιδανικό διαγωνισμό για κάθε φοιτητή πραγματοποιεί η lartigiano προσφέροντας μια δωροεπιταγή 1.000€ σε έναν νέο ώστε να επιπλώσει το φοιτητικό του σπίτι.


Πηγή
Author: Chrisa Sarantopoulou

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα