4 νέα «Webinars Υγείας εν μέσω Πανδημίας» (27/1, 3/2, 10/2, 16/2)

Συνεχίζουμε και μέσα στο 2021 να κάνουμε ‘’βόλτες’’ με ασφάλεια στο διαδίκτυο, μέχρι να επιστρέψουμε, βήμα –  βήμα, στους φυσικούς χώρους δράσεων και την κανονικότητα.

Η Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά και το Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, επιδιώκοντας να παρέχουν διαρκή ψηφιακή ενημέρωση και υποστήριξη στους πολίτες, ανοίγουν έναν δεύτερο κύκλο διαδικτυακών ομιλιών, με 4 νέα «Webinars Υγείας εν μέσω πανδημίας» και το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1, «Δεν ελπίζω τίποτε, δεν φοβάμαι τίποτε, έχω internet…»

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2, «Φιλοσοφία και Πανδημία: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία»

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2, «Οριακές Σχέσεις ή Όρια στις Σχέσεις σε καιρό Πανδημίας;»

ΤΡΙΤΗ 16/2, «Ο ρόλος της Μόρφωσης και της Εκπαίδευσης μέσα στην Πανδημία»           

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά, με ομιλητές ειδικούς επιστήμονες από όλη την Ελλάδα και στόχο την ενημέρωση των πολιτών για τα νέα δεδομένα σε θέματα υγείας, έτσι ώστε να βοηθηθούν και να αντιμετωπίσουν τις καινούργιες συνθήκες ζωής.

Οι διαδικτυακές συναντήσεις θα πραγματοποιούνται απογευματινές ώρες, με δεδομένο τον σεβασμό των διοργανωτών στο επιφορτισμένο πρόγραμμα των οικογενειών στον διαδικτυακό χώρο, την υπόλοιπη ημέρα.

Ο Β΄ κύκλος σεμιναρίων θα διαπραγματευτεί θέματα όπως: Η χρήση και σωστή  διαχείριση του διαδικτύου και των οθονών την περίοδο της πανδημίας και της καραντίνας, ο τρόπος που η Αρχαία Φιλοσοφία βοηθά τον σύγχρονο άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές, η τοποθέτηση των απαραίτητων ορίων στις σχέσεις και τέλος πως η εκπαίδευση και η μόρφωση επηρεάζει την προσωπικότητά μας και την περίοδο της Πανδημίας.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί ο Α΄ κύκλος, στις 8 και 16 Δεκεμβρίου του 2020, με δύο ενδιαφέρουσες ομιλίες, στις οποίες αναπτύχθηκαν θέματα οικογενειακών σχέσεων και ψυχικής ανθεκτικότητας και ακολούθησε συζήτηση με τους ομιλητές, τους συμμετέχοντες και τους συντονιστές.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021

Ώρες 19.00-20.30

ΤΕΤΑΡΤΗ 27/1

«Δεν ελπίζω τίποτε, δεν φοβάμαι τίποτε, έχω internet…»

Δημήτρης Θεοδωρίδης – Ψυχολόγος, Msc, Συστημικός Θεραπευτής, Υπεύθυνος Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ

Βασική θεματολογία

  • Η εμφάνιση και η χρήση του διαδικτύου / Γενική θεώρηση
  • Η επίδραση της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων
  • Προβληματική χρήση – επικινδυνότητα – σημάδια εθισμού/ εξαρτητικής σχέσης
  • Ανάπτυξη υγιούς στάσης στη χρήση της τεχνολογίας από παιδιά, έφηβους και ενήλικες

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ

ΤΕΤΑΡΤΗ 3/2

«Φιλοσοφία και Πανδημία: Η Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία συναντά την Πανδημία»

Δρ Έλσα Νικολαΐδου – Διδάκτωρ Φιλοσοφίας Α.Π.Θ.

Οι φιλόσοφοι γνωρίζουν τη ζωή. Άλλωστε, ο ανθρώπινος βίος αποτέλεσε το αντικείμενο της μελέτης των σημαντικότερων στοχαστών του ανθρώπινου πνεύματος. Τι μπορούμε να περιμένουμε από τη Φιλοσοφία των αρχαίων Ελλήνων που έζησαν χιλιάδες χρόνια πριν από εμάς; Πώς μπορεί να βοηθήσει η αρχαία Φιλοσοφία τον σημερινό άνθρωπο; Οι φιλόσοφοι δεν μίλησαν για την πανδημία, ωστόσο η αρχαία και η ελληνιστική εποχή επιφύλαξαν τεράστιες αλλαγές στην τότε καθημερινότητα, οδηγώντας τους φιλοσόφους να στοχαστούν για το νόημα της ζωής και την ευτυχία ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών. Ως εκ τούτου, οι φιλοσοφικές θεωρίες δεν θα μας προτείνουν πώς να ζήσουμε μόνο στην εποχή της Πανδημίας, αλλά πώς θα ζήσουμε το σήμερα, κάθε στιγμή!

Βιογραφικό: Η Έλσα Νικολαΐδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στο Α.Π.Θ. Φιλοσοφία (προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές) και Αριστοτελική Φιλοσοφία δίνοντας μια νέα ερμηνεία του Αριστοτελικού ορισμού της ψυχής (διδακτορική διατριβή). Από το 2005 διαμένει στη Λάρνακα της Κύπρου και διδάσκει Νεοελληνική Γλώσσα, Λογοτεχνία και Φιλοσοφία σε ιδιωτικό σχολείο, ενώ ταυτόχρονα είναι η Υπεύθυνη του Τμήματος Γλωσσών. Έχει λάβει μέρος με ανακοινώσεις σε πανελλήνια, διεθνή και παγκόσμια Συνέδρια Φιλοσοφίας. Τα τελευταία χρόνια διεξάγει σεμινάρια Φιλοσοφίας με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου και διδάσκει Φιλοσοφία για Παιδιά στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους και το Μουσείο Πιερίδη- Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου. Από το 2018 συνεργάζεται με την εφημερίδα Ο Φιλελεύθερος της Κύπρου, όπου διατηρεί εβδομαδιαία στήλη Φιλοσοφίας με τίτλο Φιλοσοφία και Ζωή.

ΤΕΤΑΡΤΗ 10/2

«Οριακές Σχέσεις ή Όρια στις Σχέσεις σε καιρό Πανδημίας;»

Ανδρομάχη Σπάρτσιου – Κλινική-Κοινωνική Ψυχολόγος του τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά

Ο άνθρωπος, ως κοινωνικό ον, χρειάζεται τις σχέσεις, υπάρχει μέσα από αυτές. Τι γίνεται όμως και δυσκολεύεται να βάλει όρια μέσα σε αυτές τις σχέσεις, συντροφικές, οικογενειακές, επαγγελματικές, φιλικές κ.α.;

Πως μπορεί να ξεπεράσει τους “Λαιστρυγόνες και τους Κύκλωπες” που ορθώνει μπροστά του, έτσι ώστε να υπάρξει μέσα στις σχέσεις με σεβασμό στον εαυτό του και στους άλλους;

Τι γίνεται στον καιρό της πανδημίας όπου όλα τα δεδομένα ανατρέπονται; Μπορούμε να βρούμε μια ισορροπία όταν όλα γύρω μας μοιάζουν ασταθή;

Μέσα από το σεμινάριο θα γίνει μια προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα και να δοθούν συμβουλές και οδηγίες για μια καλύτερη σύνδεση, τόσο με τον εαυτό μας όσο και με τους άλλους.

ΤΡΙΤΗ 16/2

«Ο ρόλος της Μόρφωσης και της Εκπαίδευσης μέσα στην Πανδημία»

Ανδρομάχη Σπάρτσιου – Κλινική-Κοινωνική Ψυχολόγος του τμήματος Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου Παύλου Μελά

Η πανδημία άλλαξε βασικά θεμέλια του τρόπου που μορφωνόμαστε και εκπαιδευόμαστε. Στο σεμινάριο θα αναλυθούν οι διαφορές της μόρφωσης και της εκπαίδευσης, πως αυτές έχουν επηρεαστεί στη διάρκεια των χρόνων και με ποιο τρόπο μπορούμε να φθάνουμε στο “γνώθι σαυτόν” ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες.

Διοργάνωση – Συντονισμός: Ανδρομάχη Σπάρτσιου, Κλινική-Κοινωνική Ψυχολόγος, Τμήμα Δομών Υγείας και Τρίτης Ηλικίας, Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Παύλου Μελά

Μπορείτε να δηλώσετε ενδιαφέρον συμμετοχής στα διαδικτυακά σεμινάρια και να λάβετε τον σύνδεσμο του Β΄ Κύκλου και τις οδηγίες για τη σύνδεση, στέλνοντας email με θέμα «webinarΒ» στο [email protected]

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου συγχαίρουν τους συντελεστές της δράσης που καλύπτει την ανάγκη των πολιτών για αξιόπιστη ενημέρωση σε θέματα ψυχικής και σωματικής υγείας, την εποχή της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων και καλούν τους συμπολίτες μας να δηλώσουν συμμετοχή στα 4 νέα διαδικτυακά σεμινάρια των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Παύλου Μελά.

Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα