Παρουσιάστηκε και παραδόθηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου το DMS – Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η παρουσίαση και παράδοση από την Cosmote στην Περιφέρεια Πελοποννήσου της ηλεκτρονικής πλατφόρμας DMS (Destination Management System / ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης προορισμού) πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι σήμερα Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου, στην Τρίπολη.

Η εν λόγω πλατφόρμα -που αναπτύχθηκε από την Cosmote,  με τη συμβολή των Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Πειραιά και χρηματοδοτήθηκε από το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020- εξυπηρετεί, όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, “την αναγκαιότητα επιστημονικής προσέγγισης των τουριστικών θεμάτων και της προβολής της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως επίσης και των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων αλλά και τις γενικές καταγραφές, ώστε αυτά να γίνουν κτήμα όλων των τουριστικών φορέων της Περιφέρειας”.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι ήταν η προηγούμενη περιφερειακή Αρχή που είχε ξεκινήσει την σχετική διαδικασία, “την βρήκαμε και αποφασίσαμε να συνεχιστεί” είπε ο Π. Νίκας “με στόχο να προωθείται με τον κατάλληλο τρόπο η προβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου ώστε να προκύπτουν και τα ανάλογα αποτελέσματα στον τουριστικό τομέα”.

Οπως σημείωσε ο περιφερειάρχης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είχε διαχρονικά τη συνδρομή της πολιτείας για την προβολή της στο εξωτερικό, την στιγμή που έχει εξαιρετικά συγκριτικά πλεονεκτήματα -παγκοσμίως γνωστά μνημεία, τόπους και πόλεις, εξαιρετική φυσική ομορφιά, ενώ είναι παραγωγός του συνόλου των προϊόντων που αποτελούν τη μεσογειακή διατροφή.

Καταλήγοντας, ο Π. Νίκας έκανε αναφορά στα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα που διενεργείται μέσω των infokiosk της Περιφέρειας Πελοποννήσου στους επισκέπτες της, επισημαίνοντας ότι προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα τα οποία θα πρέπει να αξιοποιηθούν για την αποτελεσματικότερη προβολή της.

Από την πλευρά της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Αννα Καλογεροπούλου δήλωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου υποδέχεται κυρίως ανεξάρτητους επισκέπτες, οι οποίοι κινούνται κατά βάση μέσω του διαδικτύου και σε αυτό το χαρακτηριστικό εστιάζει, μεταξύ άλλων, η πλατφόρμα που δημιουργήθηκε.

Η ίδια χαρακτήρισε την εν λόγω πλατφόρμα ως ένα πολύ σύγχρονο ψηφιακό εργαλείο που υποστηρίζεται από πλήθος εφαρμογών αλληλεπίδρασης με τους χρήστες, ενώ θα έχει συνεχώς ανανεούμενο περιεχόμενο. Ευχαρίστησε δε τα Πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιά για τη συμβολή τους στο μελετητικό μέρος, καθώς και την Cosmote για την υλοποίηση του πρότζεκτ.

Καταλήγοντας, η αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι η περιφερειακή Αρχή στην διάρκεια των τελευταίων 4 χρόνων ενεργοποίησε και παράλληλα εμπλούτισε τα ψηφιακά μέσα προβολής της Περιφέρειας, τα οποία -όπως είπε- ήταν ανενεργά κατά βάση προηγουμένως.

Στη σύντομη παρέμβασή του, ο Νίκος Πλατής, επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, επισήμανε ότι η πρώτη περιφέρεια στην Ελλάδα που υλοποιεί το DMS είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου -με την οποία, όπως είπε, το Πανεπιστήμιο είχε εξαιρετική συνεργασία τα τελευταία 4 χρόνια.

Ακολούθησε η παρουσίαση τoυ DMS από τα στελέχη του ομίλου ΟΤΕ Μαρία Πασχαλίδου, Γιώργο Λέκο και Τριαντάφυλλο Σαραφίδη.

ΤΟ DMS

H πλατφόρμα DMS (https://pelop.dms-tourism.eu/) πρόκειται για μια δυναμική εφαρμογή η οποία συνεχώς εμπλουτίζει και ανανεώνει το περιεχόμενό της.

Το DMS συγκεντρώνει και παρουσιάζει όλη την τουριστική πληροφορία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και θα ενημερώνεται – επικαιροποιείται σε τακτά χρονικά διαστήματα παρέχοντας ολοκληρωμένες, καινοτόμες, “έξυπνες”, υπηρεσίες e-tourism, οι οποίες θα δίνουν στους χρήστες της πλατφόρμας, την δυνατότητα να γνωρίσουν και στη συνέχεια να επιλέξουν τον προορισμό λαμβάνοντας υπ’ όψιν και τις ελεύθερα παρεχόμενες υπηρεσίες (πολιτιστικές εκδηλώσεις, διαδρομές κτλ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου.


Πηγή
Author: A G

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα