ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ Δ. ΔΡΑΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΟΥ ΕΑΠ – Δήμος Δράμας

ΗΤΑΝ ΟΡΑΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ

Πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Δράμας συνάντηση εργασίας για το νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών «Σπουδές κινηματογραφικής γραφής, πρακτικής και έρευνας» του Ε.Α.Π., το οποίο θα λειτουργήσει από το εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

Στη συνάντηση , με πρωτοβουλία του Δημάρχου Δράμας Χρ. Μαμσάκου, συμμετείχαν  ο μέχρι πρότινος Πρόεδρος του Ε.Α.Π. -Γενικός Γραμματέας  Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Οδυσσέας- Ιωάννης Ζώρας,   ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ  Δράμας Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού ΦΤΜΜ Δράμας Γιώργος Δεμερτζής, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καραμπατζάκης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Γιάννης Σακαρίδης και οι καθηγητές του Ε.Α.Π. Στέλιος Ζερεφός και Αντιγόνη Βλαβιανού.

Το Πρόγραμμα,  είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας και τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται εξ’ αποστάσεως, αλλά και με δια ζώσης εργαστήρια στην πόλη της Δράμας.

Στη συνάντηση συμφωνήθηκε και το Σχέδιο  της Προγραμματικής Σύμβασης με την συμμετοχή του Ε.Α.Π., της Περιφέρειας Α.Μ.Θ., του Δήμου Δράμας και του Πολιτιστικού Οργανισμού- Φ.Τ.Μ.Μ., ώστε η συνεργασία να μπει σε μια στέρεη βάση.

Χ. ΜΑΜΣΑΚΟΣ: «ΕΝΑ ΟΡΑΜΑ ΕΤΩΝ ΕΓΙΝΕ ΠΡΑΞΗ»

ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΖΩΡΑΣ: «« Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ»

«Μια πολύχρονη προσπάθεια έφερε θετικό αποτέλεσμα.

Ήταν ένα όραμα ετών» ανέφερε ο Δήμαρχος Δράμας Χριστόδουλος Μαμσάκος, που ευχαρίστησε ιδιαίτερα για την πολύ σημαντική συμβολή του,  τον, μέχρι πρότινος Πρόεδρο του Ε.Α.Π. και νυν Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Οδυσσέα – Ιωάννη Ζώρα .

Αναφέρθηκε και στην έμπρακτη στήριξη της  Περιφέρειας  Α.Μ.Θ. , του  Περιφερειάρχη κ. Μέτιου και του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, των καθηγητών του Ε.Α.Π. Στέλιου Ζερεφού και, Αντιγόνης Βλαβιανού, καθώς και του καθηγητή του ΠΑ.ΔΑ. Σπυρίδωνα Σιάκα.

Στην καταλυτική συμβολή του Δημάρχου Δράμας αναφέρθηκε ο κύριος  Ζώρας , που ευχαρίστησε επίσης  τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Οργανισμού- Φ.Τ.Μ.Μ. Γιώργο Δεμερτζή και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Γιάννη Σακαρίδη.

«Η λειτουργία του προγράμματος, σε συνδυασμό με την δυναμική  του Φεστιβάλ Δράμας, αναμένεται να  αναδείξει την πόλη της Δράμας σε ένα από τα κατ’ εξοχήν κινηματογραφικά κέντρα της Ευρώπης » υπογράμμισε.

«ΣΠΟΥΔΕΣ  ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑΣ»

Το πρόγραμμα «Σπουδές Κινηματογραφικής Γραφής, Πρακτικής και Έρευνας», απονέμει ισότιμο με όλα τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα πτυχίο και στοχεύει στο να εφοδιάσει τους/τις φοιτητές/φοιτήτριες με τις απαραίτητες γνώσεις ώστε να μπορούν να εργαστούν σε διάφορους τομείς οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε ένα εκτεταμένο εύρος γνωστικών πεδίων, ενώ ταυτόχρονα πρωτοτυπεί παρέχοντας ποιοτική τριτοβάθμια εξ αποστάσεως εκπαίδευση όχι μόνο στα «συμβατικά» γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, αλλά εμβαθύνει σε θέματα κινηματογραφικής γραφής και αφήγησης, σκηνοθεσίας, κινηματογραφικών πρακτικών και παρέχει γνώση στο πεδίο της κινούμενης εικόνας (animation).

Το πρόγραμμα έχει τετραετή διάρκεια με φόρτο 240 ETCS και χωρίζεται σε 8 εξάμηνα, τα οποία λειτουργούν σειριακά σε συνεχή βάση. Η εισαγωγή φοιτητών/ριών γίνεται σε κάθε εξάμηνο.

Σκοπός του Προγράμματος είναι:

α. να εφοδιάσει τους/ τις φοιτητές/φοιτήτριες με τις απαραίτητες γνώσεις σε διάφορους τομείς οπτικοακουστικών και κινηματογραφικών παραγωγών, δίνοντάς τους τα θεωρητικά και πρακτικά εφόδια σε ένα εκτεταμένο εύρος γνωστικών πεδίων,

β. να παρέχει ποιοτική τριτοβάθμια εξ αποστάσεως εκπαίδευση όχι μόνο στα “συμβατικά” γνωστικά αντικείμενα που σχετίζονται με τον κινηματογράφο, αλλά εμβαθύνοντας σε θέματα κινηματογραφικής γραφής και αφήγησης και

γ. να παρέχει γνώση στο πεδίο της κινούμενης εικόνας (animation).

Οι απόφοιτοι θα μπορούν να εργαστούν σε οποιονδήποτε δημιουργικό τομέα οπτικοακουστικών παραγωγών (Σκηνοθέτες, Παραγωγοί, Σεναριογράφοι, Ενδυματολόγοι, Σκηνογράφοι, Διευθυντές Φωτογραφίας, Ηχολήπτες, Κριτικοί Κινηματογράφου, Μοντέρ), ενώ το πτυχίο έχει τα ίδια προνόμια και αξία με όλα τα πτυχία ελληνικών Πανεπιστημίων και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επάξια για την εύρεση εργασίας και τον ΑΣΕΠ.

Περισσότερες πληροφορίες :

https://www.eap.gr/education/undergraduate/spoudes-kinimatografikis-grafis-praktikis-ereunas/

Από το Γραφείο Τύπου


Πηγή

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα