Μια ιδιαίτερα εκπαιδευτική και βιωματική εμπειρία έζησαν οι μαθητές των ΚΔΑΠ Ασπροπύργου με αφορμή την επίσκεψή τους στη μεγαλύτερη Αλευροβιομηχανία της Ελλάδα, στο Μουσείο ΛΟΥΛΗ. Συνοδευόμενα από τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ, κ. Αναστάσιο Παπαδόπουλο και τους εκπαιδευτικούς των δομών, τα παιδιά περιηγήθηκαν στους χώρους του μουσείου ανά ομάδες και ενημερώθηκαν για τον ρόλο της γεωργίας, του σιταριού και του ψωμιού στην ανάπτυξη του πολιτισμού, της διατροφής αλλά και για τον σεβασμό στο περιβάλλον.
Συγκεκριμένα, οι μικροί μαθητές έμαθαν πως καλλιεργείτε το σιτάρι, τα εργαλεία – μηχανήματα που χρειάζονται για τη συγκομιδή του, είδαν από κοντά πως αλέθεται και φτιάχνετε το αλεύρι αλλά και τους φούρνους που ψήνεται το ψωμί. Τα παιδιά, παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να φτιάξουν το δικό τους ζυμάρι μένοντας εντυπωσιασμένα από την υφή του αλλά και την όλη διαδικασία της προετοιμασίας.
ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ
*ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ, ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ, ΜΕΤΑΔΟΣΗ, ΠΡΟΒΟΛΗ.
*ΘΕΡΜΕΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.
Πηγή
Author: ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΑΖΗΣ