«Τεχνητή Νοημοσύνη – Επιστημονικές Εξελίξεις: Παρόν και Μέλλον» είναι ο τίτλος της ομιλίας που θα κάνει ο καθηγητής πληροφορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Εμμανουήλ Γιαννακουδάκης στον Κρουσώνα τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου.
Μέσα από την ομιλία του ο καθηγητής Εμμανουήλ Γιανναουδάκης θα παρουσιάσει όλες τις επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα της Τεχνίτης Νοημοσύνης, τις εφαρμογές της στους διάφορους τομείς της επιστήμης αλλά και στην ζωή μας.
Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου – Λυκείου Κρουσώνα στις 18.30.
Σύντομο βιογραφικό του Εμμανουήλ Γιαννακουδάκη:
Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Σύμβουλος και κριτής ερευνητικών προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1982 και Associate Editor/ Referee σε διάφορα διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Σπούδασε Πληροφορική και μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Bradford της Βρετανίας, από όπου έλαβε Διδακτορικό Δίπλωμα (Ph.D.) στην Πληροφορική με διάκριση το 1979. Το 1986 εξελέγη Fellow (FBCS) του Βρετανικού Ινστιτούτου Πληροφορικής (BCS) και το 1988 εξελέγη C.Eng. και CITP (Ορκωτός Πληροφορικής Βρετανίας). Το 1988 εξελέγη Καθηγητής Πληροφορικής και το 1989 ανέλαβε καθήκοντα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε Έφορος της Βιβλιοθήκης του Οικονομικού Πανεπιστημίου μεταξύ 1991-2009.
Έχει κατευθύνει διάφορα ερευνητικά προγράμματα και έχει σχεδιάσει ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα, μεταξύ των οποίων και το πρώτο αυτοματοποιημένο ψυχομετρικό τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού στην Αγγλία, καθώς και το πρώτο πληροφοριακό σύστημα αυτοματοποίησης του συλλογικού καταλόγου της Βρετανικής Εθνικής Βιβλιοθήκης. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, βάσεις δεδομένων, τεχνητή νοημοσύνη – έμπειρα συστήματα, ανάλυση και σύνθεση φωνής, ανάλυση του γραπτού λόγου, ανάκτηση πληροφοριών, εξελιγμένα πληροφοριακά συστήματα και ψυχομετρικές βάσεις δεδομένων. Υπήρξε Ιδρυτικός Διευθυντής του πρώτου Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών στην Πληροφορική στην Ελλάδα (ΦΕΚ Κυβερνήσεως 1993-1996), Υπεύθυνος Εισηγητής θεσμοθέτησης Μεταδιδακτορικών Σπουδών στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1997), Πρόεδρος του Διεθνούς Συνεδρίου ACM-SIGIR 2000, Πρόεδρος του BCS-IRSG 1982-1987, κ.λπ.
Τελευταία τροποποίηση: Σάββατο, 29/10/2022
Πηγή
Author: