Στο Οικολογικό Πάρκο του Νέου Ψυχικού τοποθετήθηκε ένα σκάκι εδάφους!
Μια εντυπωσιακή σκακιέρα εδάφους σε μεγάλο μέγεθος κοσμεί εδώ και λίγες μέρες το Νέο Ψυχικό. Μια ανάσα κυριολεκτικά από το κέντρο της πόλης, η πελώρια υπαίθρια σκακιέρα με πιόνια σε αντίστοιχο μέγεθος μας ταξιδεύει στον υπέροχο κόσμο του παιχνιδιού και της στρατηγικής.
Ασπρόμαυρα τετράγωνα, άλογα, αξιωματικοί, απλά πιόνια αλλά και βασιλιάδες. Όλοι έτοιμοι για συναρπαστικές παρτίδες. Ένα ντεκόρ που μοιάζει να έχει ξεφυτρώσει από δρόμους της Κεντρικής Ευρώπης στολίζει το Νέο Ψυχικό, θυμίζοντάς μας ότι η ψυχαγωγία και η χαρά του παιχνιδιού είναι αναπόσπαστα κομμάτια της κάθε πόλης.
Το σκάκι εδάφους που έχει εγκατασταθεί στο Οικολογικό Πάρκο Νέου Ψυχικού είναι μια επίγεια σκακιέρα που χαρίζει μοναδική αίσθηση όχι μόνο στους παίκτες αλλά και στους θεατές. Εξάλλου, οι επίγειες σκακιέρες έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ευρώπη σε πλατείες και πάρκα.Μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική δραστηριότητα που αναβαθμίζει τον πνεύμονα πρασίνου της περιοχής. Ο δήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Γαλάνης έθεσε ως στόχο από την πρώτη στιγμή της θητείας του την πλήρη επαναλειτουργία του Οικολογικού Πάρκου, του τρένου, και τώρα ήρθε η σειρά για την υπαίθρια σκακιέρα.
Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε: «Επαναφέραμε στο πάρκο μας την όμορφη υπαίθρια σκακιέρα και θα χαρούμε όλοι να δούμε τους μικρούς μετρ να ακονίζουν το μυαλό τους διασκεδάζοντας. Η σκακιέρα ήταν μέρος του Οικολογικού Πάρκου και στην αρχική του φάση το 1992. Και είναι μόνο ένα από τα ενδιαφέροντα σημεία του πάρκου. Η εικόνα που αναδημιουργείται είναι εντυπωσιακή. Άφθονα δέντρα, σιντριβάνια, καταρράκτης, κανάλια, το τρενάκι, 4.000 είδη φυτών με τα ταμπελάκια τους, παγκάκια, πέργκολες, κιόσκια. Και, φυσικά, μια πλούσια πανίδα από πανέμορφα πουλιά που φώλιαζαν στην ασφάλεια του πάρκου», σημειώνει ο δήμαρχος και προσθέτει: «Ξαναδώσαμε ζωή σε ένα σπουδαίο έργο, ενεργοποιήσαμε όλους τους μηχανισμούς και δουλέψαμε εντατικά, ώστε να παραδώσουμε το νέο κλειδί στο Οικολογικό Πάρκο του δήμου μας. Ένας πρωτοποριακός χώρος που μυεί τα παιδιά στις αρχές της ανακύκλωσης, τα εξοικειώνει με την κυκλική οικονομία και, μέσα από το παιχνίδι, τα εκπαιδεύει στους όρους της βιώσιμης ανάπτυξης».
Πηγή
Author: Κατερίνα Ματέρη