Μια μικρότερη έκδοση της τηγανίτας –ποσότητα αντίστοιχη με μια κουταλιά της σούπας ζυμάρι. Τρώγονται ζεστές εξίσου ευχάριστα σ’ ένα πλούσιο πρωινό, αποτελεί εξαιρετικό επιδόρπιο μετά από ένα γεύμα και συνοδεύει ιδανικά τον καφέ.
Υλικά: 1 κούπα αλεύρι, 1 κούπα γάλα, 1 αυγό, 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη.
Εκτέλεση: Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ή πιρούνι, μέχρι να γίνει ένας λείος χυλός, αφήνουμε να σταθεί 5′. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε μία μία τις κουταλίδες ώστε να μην πέσει η θερμοκρασία του λαδιού, που τη διατηρούμε μέτρια.
Όταν αρχίσουν να φουσκώνουν τις γυρίζουμε και τις τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τις βάζουμε σε πιάτο και τις ραντίζουμε με ζάχαρη ή μέλι και τις σερβίρουμε αμέσως.
Πηγή
Author: Best News Author