Υλικά
1,2 kg μοσχάρι (χτένι) κομμένο σε μερίδες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κρασιού κόκκινο κρασί
3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι με μέλι Kalamata Papadimitriou
1 φλιτζάνι χυμό ντομάτας
1 κ.σ. μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
αλάτι & πιπέρι
4 μέτρια κυδώνια κομμένα κυδωνάτα και τα κουκούτσια τους σε τουλουπάνι
3 κ.σ. κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι Kalamata Papadimitriou
1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
Σε πλατιά κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και ροδίζουμε το κρέας απ’ όλες τις πλευρές. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το βαλσαμικό ξίδι με μέλι. Συμπληρώνουμε με νερό (να σκεπάζει καλά το κρέας, όχι περισσότερο γιατί θα γίνει η σάλτσα νερουλή) και το αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει (για 1,5 περίπου ώρα). Μετά προσθέτουμε τον χυμό ντομάτας, το μέλι, το ξύλο κανέλας, αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ έχουμε πλύνει σκουπίσει τα κυδώνια. Τα κόβουμε όπως τις κυδωνάτες πατάτες φούρνου και σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κομμένα κυδώνια, τα ραντίζουμε με την κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι & λεμόνι και τα αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο και τα περνάμε λίγο να καραμελώσουν. Τα κουκούτσια από τα κυδώνια τα δένουμε σε τουλουπάνι και θα τα ρίξουμε μαζί με τα καραμελωμένα κυδώνια στο κρέας μισή ώρα πριν σβήσουμε το φαγητό. Όταν ετοιμαστεί το φαγητό πετάμε το τουλουπάνι με τα κουκούτσια που θα έχουν βοηθήσει εν τω μεταξύ στο να γίνει μια ωραία πηχτή σάλτσα.
Σερβίρουμε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές!
Πρόκειται για ένα φρούτο γεμάτο βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, πολύτιμο για τον οργανισμό μας.
Συνδυάζεται υπέροχα με κρέας αλλά φημίζεται και για το γλυκό του κουταλιού, που μας δίνει.
Η υψηλή περιεκτικότητα του σε πηκτίνη, που δρα σαν φυσική ζελατίνη βοηθά στην πήξη. Αυτός είναι ένας λόγος, που τα κυδώνια γίνονται κυρίως κυδωνόπαστο. Το κυδωνόπαστο διατηρείται εκτός ψυγείου για πολλούς μήνες και συνοδεύει ποικιλίες αλλαντικών και τυριών. Όσο σκληρά και στυφά είναι τα κυδώνια ωμά τόσο γλυκά και αρωματικά είναι ψητά.
Επιλέξτε από τις συνταγές και απολαύστε τα!
Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online
Πηγή
Author: Best News Author