Από τα ωραιότερα σιροπιαστά γλυκά με ανατολίτικο αέρα. Τραγανά σαραγλάκια που μοσχοβολάνε βούτυρο, βουτηγμένα στο σιρόπι με άρωμα κανέλλας και γαρίφαλου.
Μπορούμε να τους δώσουμε το σχήμα που θέλουμε, ρολό, στριφογυριστά, να τα ψήσουμε όρθια ή πλαγιαστά.
Εύκολη, νηστίσιμη γλυκιά συνταγή για όλες τις ώρες της ημέρας.
Τι χρειαζόμαστε
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 κούπα βούτυρο
600 γρ. καρύδια χοντροαλεσμένα
2 κουταλάκια κανέλλα
1/2 κουταλάκι γαρίφαλλο
Για το σιρόπι
2 κούπες (κοφτές) ζάχαρη
1/2 κούπα μέλι
1 1/2 κούπα νερό
2 κουταλιές χυμό λεμόνι
Πώς θα τα φτιάξουμε
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια με την κανέλα και το γαρύφαλλο.
Λιώνουμε το βούτυρο. Στρώνουμε τα φύλλα 2-2 μαζί βουτυρώνοντας τα καλά ενδιάμεσα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια με αρκετό από το μείγμα των καρυδιών. Τυλίγουμε σε ρολά χωρίς να τα σφίξουμε πολύ. Κόβουμε τα ρολά με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια 3 εκ. και τα βάζουμε στο ταψί με τις κομμένες άκρες προς τα κάτω σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά στο άλλο.
Ψήνονται στους 200°C 30′ περίπου (μέχρι να ροδίσουν καλά).
Βράζουμε το σιρόπι 5′-8′ να δέσει και περιχύνουμε τα σαραγλί αμέσως μόλις βγουν από το φούρνο.
Τα αφήνουμε να σταθούν μέχρι να πιουν όλο το σιρόπι και να κρυώσει τελείως. Πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα ή καρύδια. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα χωρίς να τα σκεπάσουμε για να μείνουν τραγανά τα φύλλα.
Καλή επιτυχία!
Πηγή
Author: Best News Author