Έρευνες μετακινήσεων στο πλαίσιο ανάπτυξης του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου Καλαμαριάς

Ο Δήμος Καλαμαριάς είναι μεταξύ των 162 Δήμων της χώρας που χρηματοδοτείται από το Πράσινο Ταμείο για την εκπόνηση Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) με στρατηγικό στόχο την εφαρμογή μιας πολιτικής για τα ελληνικά δεδομένα, που θα εγγράφεται στη γενικότερη ευρωπαϊκή στρατηγική για βιώσιμες μετακινήσεις και που θα αναδείξει την Καλαμαριά σε μια πόλη όμορφη, βιώσιμη, υγιή οικονομικά, ανθρώπινη για τους κατοίκους και ελκυστικής για τους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο αυτό θα πραγματοποιηθούν από τον Ανάδοχο, ήτοι της Ένωσης Οικονομικών Φορέων «“CONSORTIS” – “ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Α.Ε. – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ”» κατά την χρονική περίοδο από 13/12/2021 έως 31-01-2022 μετρήσεις φόρτου και σύνθεσης της κυκλοφορίας σε επιλεγμένες διατομές και κόμβους του Δήμου Καλαμαριάς, καθώς και έρευνες προέλευσης – προορισμού με τη μορφή συνεντεύξεων τόσο σε οδηγούς (παρά την οδό) όσο και σε πολίτες και νοικοκυριά.

Tα συλλεγόμενα στοιχεία έχουν σαν σκοπό την αποτύπωση του προφίλ των μετακίνησεων στο Δήμο Καλαμαριάς και θα αξιοποιηθούν για τον καθορισμό των στόχων που αφορούν στη βελτίωση της κινητικότητας των πολιτών με όλα τα μέσα μεταφοράς.

Με τη συμμετοχή μας συμβάλουμε όλοι στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης μας και στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ΣΒΑΚ Δήμου Καλαμαριάς στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://svak-kalamaria.hub.arcgis.com/LINK


Πηγή
Author: Ιωάννης Γκαρμίρης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα