Ακαδημίες ποδοσφαίρου για παιδιά ηλικίας 6 -12 ετών στο Δημοτικό Γήπεδο ποδοσφαίρου Καλαμαριάς

Ξεκίνησαν οι προπονήσεις των ακαδημιών ποδοσφαίρου στο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου Καλαμαριάς. Οι προπονήσεις αφορούν αθλητές ηλικίας 6-12 ετών

Οδηγίες για την έναρξη προπονήσεων  ακαδημιών ποδοσφαίρου, με παιδιά ηλικίας 6 – 12 ετών (οδηγίες μέχρι 30-05-2021) 

Κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργείου Αθλητισμού, αρχίζουν οι προπονήσεις των σωματείων που διατηρούν ακαδημίες,  με παιδιά ηλικίας από 6 μέχρι 12 ετών.

Για λόγους προστασίας της υγείας και αποφυγής της διασποράς του κορωναϊού covid 19 και  την έγκαιρη ανίχνευση συρροών επιβεβαιωμένων κρουσμάτων λοίμωξης covid19 στις αθλητικές ακαδημίες, σας παρακαλούμε να τηρηθεί   με ευλάβεια το Υγειονομικό Πρωτόκολλο Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου ΜΟΝΟΝ για προπονήσεις φυσικής κατάστασης και ατομικής τεχνικής των παιδιών και σε καμία περίπτωση για αγώνες,  για την πρώτη περίοδο 2 εβδομάδων (μέχρι 30 Μαΐου 2021),  και σας εφιστούμε την προσοχή στα παρακάτω:

  1. Να καθορίσετε ένα άτομο ως υπεύθυνο COVID.
  2. Να ενημερώσετε με έντυπα τους γονείς, στο οποίο θα εξηγείτε τη διαδικασία επανένταξης των παιδιών τους στην αθλητική δραστηριότητα.
  3. Στο ως άνω έντυπο θα πρέπει:

α.  να επισημαίνεται ότι για τα παιδιά που νόσησαν θα πρέπει να προηγηθεί παιδιατρική εκτίμηση πριν την επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας.

β.  να κοινοποιηθεί στους γονείς το πλήρης πρόγραμμα προπονήσεων του μήνα.

γ.  να καθορίσετε τον τρόπο παράδοσης και παραλαβής των παιδιών από τον αθλητικό χώρο.

δ. να επισημαίνετε ότι θα πραγματοποιούνται test-covid 19 στα παιδιά και ότι η συγκατάθεση των γονέων/ασκούντων τη γονική μέριμνα στα τεστ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή τους στις προπονήσεις.

  1.   Σε κάθε ομάδα θα προσκομίζεται η δήλωση αποτελέσματος του self test από το test στο οποίο υποβάλλονται τα παιδιά για το σχολείο σε εβδομαδιαία βάση. Ο υπεύθυνος covid θα σημειώνει στον ονομαστικό κατάλογο της ομάδας τα παιδιά που έχουν αρνητικό αποτέλεσμα και θα το υποβάλει στην αθλητική εγκατάσταση μία φορά την εβδομάδα.

                Συνιστάται, εφόσον υπάρχει η δυνατότητα,  κάθε 15 ημέρες ένα από τα self test να διενεργείται στην αθλητική εγκατάσταση για εκπαιδευτικούς λόγους, επιτηρούμενο από εθελοντές υγειονομικούς (συνεργάτες ομάδας, γονείς κλπ.).

Ο υπεύθυνος COVID-19 της ομάδας αναλαμβάνει, ώστε με βάση τα αποτελέσματα,  να αποστείλει στην Ομοσπονδία μια αναφορά που θα περιλαμβάνει: το όνομα της ομάδας, την ημερομηνία, τον αριθμό των τεστ που έγιναν και τον αριθμό των τυχόν θετικών αποτελεσμάτων.

  1. Η ομάδα σας θα πρέπει να προσκομίζει στην αθλητική εγκατάσταση την ονομαστική κατάσταση των παιδιών με τα ωράρια προπόνησης.
  2. Ο υπεύθυνος συντήρησης του αθλητικού χώρου μεριμνά ώστε οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι τουαλέτες να καθαρίζονται και να απολυμαίνονται,  σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ.  (https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/05/covid19-apolimansi-14-05-20.pdfLINK ).
  3. Απολυμαντικά θα πρέπει να είναι τοποθετημένα σε εμφανή σημεία και τα χέρια θα πρέπει να απολυμαίνονται κατά την άφιξη και την αναχώρηση των παιδιών στο γήπεδο.
  4. Η χρήση μάσκας είναι απαραίτητη για όλους, εκτός από τους αθλητές την ώρα της προπόνησης.  Τα παιδιά προσέρχονται στο χώρο του γηπέδου και αποχωρούν από αυτό φορώντας τη μάσκας τους.
  5. Δεν γίνεται χρήση αποδυτηρίων.
  6. Οι μπάλες καθώς και ο αθλητικός εξοπλισμός και η αθλητική περιβολή δεν μοιράζεται με κανέναν συμπαίκτη.
  7. Απαγορεύονται χειραψίες, χαιρετισμοί, εναγκαλισμοί.
  8. Οι προπονητές θα πρέπει να επισημαίνουν συνεχώς στα παιδιά τη χρήση μάσκας, την τήρηση των αποστάσεων και  την  χρήση απολυμαντικών και να συστήνουν  τη χρήση διπλής μάσκας σε κλειστούς χώρους ή σε μεταφορικά μέσα.
  9. Οι γονείς δεν παραμένουν στο χώρο της προπόνησης, ούτε συνωστίζονταιγύρω από αυτόν.
  10. Η προπόνηση πρέπει να έχει  διάρκεια 45 – 60 λεπτά.
  11. Ανάμεσα στις προπονήσεις των ομάδων πρέπει να υπάρχει 15 λεπτά κενό, προκειμένου να μην συναντιούνται οι ομάδες/προπονητικά γκρουπ.
  12. Μικρά γκρουπ μέχρι 10 παιδιά με έναν προπονητή τα οποία παραμένουν σταθερά και δεν αλλάζουν σύνθεση, ούτε έρχεται σε επαφή το ένα γκρουπ με το άλλο.

Σε γήπεδα 11Χ11 πρέπει να προπονούνται  40 παιδιά χωρισμένα σε 4 γκρουπ.

Σε γήπεδα 5Χ5 πρέπει να προπονούνται μέχρι 20 παιδιά με 2 προπονητές, ένα γκρουπ σε κάθε μισό του γηπέδου.

Τρέξιμο με αποστάσεις 5 μέτρων.

Ασκήσεις χωρίς μπάλα (κοιλιακοί, καθίσματα κλπ.), όχι ασκήσεις επαφής, όχι ασκήσεις με ζευγάρια.

Η μπάλα είναι ατομική και δεν την αλλάζουν μεταξύ τους.

Επιτρέπονται οι πάσες με τα πόδια.

Τα περιοριστικά μέτρα θα επανεκτιμώνται και οι οδηγίες ασφαλούς άθλησης θα επικαιροποιούνται ανάλογα με τη γενικότερη επιδημιολογική εικόνα της χώρας και η διαχείριση κρούσματος γίνεται με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για τον γενικό πληθυσμό https://eody.gov.gr/wpcontent/uploads/2020/11/COVID19-lixi-karantinas-apomonosis.pdfLINK .


Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα