Βιώσιμοι τρόποι μετακίνησης

Τις ωφέλειες που είχε ο Δήμος Καλαμαριάς από την συμμετοχή του στο πρόγραμμα SUITS (Υποστήριξη Αστικών Ολοκληρωμένων Μεταφορικών Συστημάτων), πρόκειται να παρουσιάσει στις 25 Φεβρουαρίου στη διαδικτυακή συνάντηση που θα γίνει, με θέμα «Εργαλεία για την Ανάλυση και Εκμετάλλευση Δεδομένων μετακίνησης από Μικρού και Μεσαίου μεγέθους πόλεων», ο κ. Ιωάννης Κρίνος, συγκοινωνιολόγος μηχανικός Msc και εξωτερικός σύμβουλος του Δήμου στο πρόγραμμα.  

                “Η χαρτογράφηση της  καθημερινής κινητικότητας του προσωπικού του Δήμου μέσα από διαδικτυακή έρευνα και οι  μελλοντικές τάσεις ως προς την χρήση βιώσιμων τρόπων μετακινήσεων όπως η χρήση ποδηλάτου ή ηλεκτρικού πατινιού παρουσιάζεται ως μία από τις  ωφέλειες που μπορεί να έχει ο Δήμος στο μέλλον”, δήλωσε στο kalamaria.gr, ο κ. Κρίνος.

Για να εφαρμόσει νέα μέτρα βελτίωσης της βιώσιμης αστικής κινητικότητας ο Δήμος Καλαμαριάς χρησιμοποίησε συγκεκριμένα εργαλεία, όπως το MyPolislive.net, (μια διαδικτυακή πλατφόρμα απεικόνισης πραγματικού χρόνου δεδομένων μετακίνησης  και ανάλυσής τους) και  η διαδικτυακή έρευνα για τις καθημερινές μετακινήσεις  του προσωπικού του Δήμου, με χρήση ερωτηματολογίου, στα πλαίσια της Ευρωπαικής Εβδομάδας Κινητικότητας.

                Το τελικό  αποτέλεσμα είναι η  εφαρμογή και ενοποίηση νέων, αξιόπιστων και καινοτόμων μέτρων  για τις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές στην περιοχή της Καλαμαριάς. Ο Δήμος  κινείται στην κατεύθυνση ώστε να γίνει πιο «έξυπνη πόλη» και να παράσχει στους πολίτες καλύτερες υπηρεσίες στην μετακίνηση και στην καθημερινότητά τους.

Το πρόγραμμα  χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να συμβάλει στην επίτευξη του στόχου για προώθηση βιώσιμων μεταφορών και κινητικότητας σε πόλεις μικρού έως μεσαίου μεγέθους, σε ολόκληρη την Ε.Ε. Ο γενικός στόχος του  SUITS είναι η ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και η ανάπτυξη εργαλείων λήψης αποφάσεων που θα βοηθήσουν στην αύξηση της ικανότητας των τοπικών αρχών και άλλων εμπλεκομένων να χρηματοδοτήσουν και να εφαρμόσουν βιώσιμα μέτρα για τις μεταφορές και την κινητικότητα στις αντίστοιχες πόλεις.

LINK

LINK

LINK

Πηγή
Author: Γεώργιος Ιωαννίδης

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img

Related Articles

Ακολουθήστε μας

2,056FansLike
40FollowersFollow
spot_img
spot_img
spot_img

Τελευταία Νέα